Snabba tankar

Är väl kanske inte som mest taggad för det här just nu, men det är bara att försöka hitta kraft och motivation ändå!

Lets face it, Boston Red Sox har blivit totalt utspelat av Houston Astros. Det är fan inte kul, men det är bara att lyfta på hatten för Jose Altuve och company som smått förnedrat mina Rödstrumpor hittills. Det enda man kan ta med sig hittills är väl att det inte finns någon målskillnad i baseboll, 1-0 eller 8-2 spelar på sitt sätt ”ingen större roll”. Men pitchingen måste upp, offensiven också..

Under året har de flera gånger legat under med 4-5 runs i matcherna och jag har ändå känt att det inte varit kört, men så kändes det inte i de två inledande ALDS-matcherna. Chris Sale var inte bra, Drew Pomeranz hade ingen bra dag heller.. Nej, ironiskt nog är det David Price som varit bäst hittills pitching-mässigt. Får se NÄR (inte om) han kommer in i dagens match när Doug Fister inleder på kullen för Boston.

Jag hoppas givetvis på seger idag, en del av mig hoppas även att New York Yankees vinner för i så fall spelas match 4 mellan Boston och Houston i morgon klockan 19 svensk tid (OM det inte blir knas med vädret vilket jag läste om tidigare idag).

Yankees som även de ligger under med 2-0 i matcher mot Cleveland Indians efter en tämligen klar förlust i torsdags natt och en väldigt tung förlust natten mot lördag. Den matchen var ju helt sjuk, den hade allt. Kolla condensed om ni inte redan gjort det!

Jag funderade på en sak, det är inget snack om att Yankees presterat klart bättre mot Indians hittills kontra hur Red Sox bemött Astros. Kan det vara så att det race som ändå blev mellan Sox och Yanks i AL East har brutit ner dem lite (främst Boston)? Hur mycket bättre hade Boston spelat om AL East och divisionssegern var klar säg i onsdags förra veckan istället för efter match 161? Det får vi aldrig veta, men jag kan inte låta bli att tänka på det ändå!

Samtliga serier står 2-0 förutom Washington Nationals-Chicago Cubs. Det var en häftig inning Nats bjöd på inatt när homeruns från Bryce Harper och Ryan Zimmerman vände matchen. Det var nog tur det, hade de hamnat i 0-2 underläge med kommande två matcher på Wrigley Field hade jag haft svårt att tro på dem längre, men nu lever hoppet i alla fall.

Passa på nu att se så mycket baseboll ni kan, det är inte långt kvar av säsongen.
Ta hand om er och varandra.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!