Vi tippar ALCS och NLCS 2017

ALCS

 

Houston Astros – New York Yankees

Johan: 4-3. Ja, det här blev ju inte riktigt som jag hade tänkt. En mindre chock att Indians inte är med i den här serien men hatten av för Yankees prestation. Den här ALCS-serien kan bli en riktig holmgång. Vi lär knappast se några 1-0 resultat utan en hel del runs/hits. Yankees kan ha lite starkare pitching, men jag undrar om de kanske har använts en lite väl mycket och därför tror jag Astros tar det. Troligtvis i sju matcher, men minst sex!
Andreas: 1-4. Man tippar ofta fel, varför inte göra det med attityd? Yankees har precis slagit ut höstens bästa lag efter tre raka – och rätt så imponerande – segrar. Skulle verkligen inte påstå att favoritskapet ligger på New York, men en segerprocent på 72 % i september och segern mot Indians neutraliserar Astros egentliga övertag något. Astros har dock 5-2 mot Yankees i år och bara av att man nämner Dallas Keuchel vid namn så ryser jag till. Yankees har ynkliga .190/.219/.234 mot Keuchel under hans karriär. Och vilka matchavgörare det finns i Astros slagordning. Correa, Springer, Altuve, Bregman. Wow! Så jag skulle egentligen vilja säga att serien slutar 4-1 och hålla det öppet vilket lag som vinner med de siffrorna, men hjärtat säger Yankees.
Martin: 4-2. American Leagues två bästa offensiver här och även den bästa och tredje bästa pitchingen (sett till runs och ERA). Astros rotation känns dock något mer pålitlig än Yankees, samt har fördelen att vara utvilad inför serien.

NLCS

 

Los Angeles Dodgers – Chicago Cubs

Johan: 4-2. Är inte så jävla pepp på den här serien tyvärr. Cubs ska ha cred för att ha slagit ut Nationals efter 2 av 3 vinster på bortaplan, men nu tar det stopp. Dodgers ska vara bättre och bör vinna det här. Missar Dodgers World Series nu är det ett jättemisslyckande. Cubs har överbevisat mig hittills, men vinner de nu vet jag inte vad jag gör. Nej, LA-laget firar sitt avancemang nästa lördag i Chavez Ravine!
Andreas: 4-3. Återigen, Cubs flyger under radarn och jag hävdar bestämt att totalsegern 2016 överskuggar årets upplaga alldeles för mycket. Det är kanske inte samma explosivitet som i fjol men Bryant, Rizzo, Contreras m.fl. besitter en grym förmåga. Nu står dock årets giganter Dodgers för motståndet och ligans hetaste startande pitchers. För det är där jag tror att övertaget sitter hos Dodgers. Sett till offensiven tar lagen ut varandra, Dodgers tar med tack vare bättre pitching.
Martin: 4-1. En spännande serie det här, Dodgers verkar galet revanschsugna efter senaste årens misslyckanden i slutspel. Samtidigt Cubs rider på vågen efter förra årets World Series-titel, eller egentligen hela det momentum som man byggt upp under Maddon-tiden. Kvalitén i lagen känns som stor fördel Dodgers, det finns en anledning till att man vann flest matcher i grundserien, trots att det var väldigt avslaget under ett par veckor under augusti och september. Kershaw & Co bör pitcha hem den här serien utan större bekymmer.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!