Vi tippar ALDS och NLDS 2017

ALDS

 

Cleveland Indians – New York Yankees

Johan: 3-1. Cleveland är i mitt tycke AL:s bästa lag och kommer därför vinna den här serien. Tror starting pitching blir avgörande. Yankees bullpen är giftig men hur mycket måste de kasta?
Andreas: 3-2. Indians är ruskigt bra, men jag tror att de kommer att ångra att de inte spelar Kluber på ”short rest” och serien blir onödigt spännande. Yankees i fin form, men borde inte kunna slå ut det i mitt tycke bästa laget i MLB.
Martin: Indians. Det kommer bli stentuffa matcher men jag tror Indians kan ta det redan över tre matcher tack vara tre starka starters. Yankees har en något svagare rotation och decimeras av att Luis Severino antagligen inte kommer vara tillgänglig förrän måndagsmatchen. Indians får dock se upp, leder Yankees efter fem innings har man set ups och closer av högsta klass och kan stänga igen även Indians offensiv.

 

 

Houston Astros – Boston Red Sox

Johan: 3-2. Det här är fan inte lätt. Jag vill ju säga att mina Rödstrumpor vinner, men Houston är lite mer komplett som lag. Det blir tight, hemmaplan avgör i match 5?
Andreas: 3-1. Känslan är att Astros är kostymen för stor för Red Sox, det är Sale och lagets fina bullpen som pratar för Boston i den här matchserien. Jag tror inte att det räcker mot Astros strålande blandning av gammalt och erfaret tillsammans med ungt och explosivt.
Martin: Red Sox. Över 162 är Astros det bästa laget och man visade det också med ett bättre record. Över fem matcher? Stentufft. Jag tror att Chris Sale borde vinna två matcher åt Red Sox med hjälp av en eller två killar ur bullpen. Övriga tre matcher? Red Sox borde kunna knipa en av dem.

NLDS

 

Los Angeles Dodgers – Arizona Diamondbacks

Johan: 3-2. Arizona kommer in i serien med självförtroende efter WC-vinsten. De lyckades vinna ett antal matcher i rad mot Dodgers för någon månad sedan men då var Dodgers i sin svacka. Det här kan bli tightare än många tror men Dodgers ska vara starkare i en femmatchersserie.
Andreas: 3-1. Jag vill verkligen tro att Diamondbacks kan hota, men man har en tunnare trupp än Dodgers kompletta dito och räcker in till. Dodgers revanschlystna sedan de blev svepta av Diamondbacks för några veckor sedan!
Martin: Den på förhand ojämnaste serien i slutspelet. Dodgers har en klart bättre rotation än Diamondbacks, och Diamondbacks kommer dessutom inte ha sitt ess Zack Greinke tillgängligt förrän det kan vara för sent.

 

Washington Nationals – Chicago Cubs

Johan: 3-1. Med risk för att reta upp en del Cubs-fans, men de vann förra året och även om man inte ska kalla dem ”mätta” undrar jag om de har samma inställning i år. Jag tror inte det, dessutom är Washington bättre. Cubs kanske snor en match men Nationals vinner!
Andreas: 1-3. Jag tror att Cubs flyger lite under radarn i år, mycket tack vare att de äntligen fick vinna ett World Series igen i fjol och att de såg lite knackiga ut stora delar av säsongen innan de tog sig samman. Nationals är bra, men Cubs består i princip av samma trupp som vann hela faderullan förra året.
Martin: Nationals vinner. Nationals har ett väldigt komplett lag, med framför allt stark rotation. Chicago Cubs saknar mycket man hade förra året, relievers till slutet av matcherna i synnerhet.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!