Adventskrönika

”När första ljuset tänds, då är det dags för Macke att skriva om baseboll..”
Är det inte så alla säger jämt den här söndagen? Jaså inte de..
Hur som helst, dags för en liten krönika från oss alla till er alla!

Till slut hittade New York Yankees sin manager. Aaron Boone känns som ett spännande val tycker jag. Lyssnar man på honom är det inget snack om att han kan sporten, men det är ju inte riktigt samma sak som att vara manager. Hur det går återstår att se, rent personligt ska det bli trevligt att se mina rödstrumpor försöka ta revansch mot honom för 2003!

Apropå managers får jag backa från en grej jag skrev om för några veckor sedan på Twitter.
Jag spydde galla över hur mycket (eller lite) Kevin Cash fick betalt för att leda Tampa Bay Rays.
Nu visar det sig dock att även Washington Nationals och Boston Red Sox nya managers (Dave Martinez resp. Alex Cora) båda fått årslöner under miljonen, något jag på ett sätt tycker är lite konstigt. Visst, de kanske inte ska ha betalt typ 4-6 millar per år som flera erfarna managers har, men nog borde alla som är managers för ett MLB-lag tjäna minst en mille om året?!

Det är ett jävla tjohej om den där Ohtani hörni!? Jaja, Shohei, jag vet.. Det kan ju inte finnas någon som INTE vet vad han heter vid det här laget, man hör ju knappt om något annat? Nu är han äntligen ”postad” av hans japanska klubb i alla fall. Tydligen ska han träffa klubbar i Los Angeles nu och det vore spännande att höra hur lagen försöker övertyga honom om att han ska signa med ”just med dem”. Med tanke på att den ekonomiska biten för en gångs skull INTE spelar som mest roll så blir det intressant att höra hans strategi i efterhand och varför han valde det laget han faktiskt valde. Senast den 22:a december ska det vara klart tydligen. Vilket lag kommer få fira julen lite extra i år månntro? (Btw, mitt tips? Seattle Mariners..)

En annan det snackas om är en viss Giancarlo Stanton. Det låter om möjligt ännu mera nu som att det blir St Louis Cardinals, San Francisco Giants eller (om än ett långskott) Los Angeles Dodgers. Just Dodgers hade nog mer än gärna hoppats på att det här hade hänt nästa offseason. Just p.g.a. att det då funnits flera free agents att ”leka med” hade kanske Miamis prislapp gått ner lite samt att LA-laget haft mera ekonomiskt spelrum. Därför tror jag ändå att han kommer hamna i San Fran till slut. Hamnar han i Giants eller ”Cards” tycker jag att det är kul vilket som, mycket för att då kan rivalmötena i respektive division (Cubs-Cardinals / Dodgers-Giants) bli lite heta igen efter ett svagt 2017!

Fallen Stanton och Ohtani sägs ha mycket att göra med den ovanligt lugna offseason som det varit hittills. Hot Stove har bytt namn till COLD STOVE och det är så segt så jag vet inte vad. Nu får det fan ta och braka igång lite tycker jag. Det kan i och för sig innebära att vi får ett hetare Winter Meetings än på ett bra tag. Några av de senaste åren har ju en hel del stora signings/trades skett före W.M. och det har känts lite snopet, men nu är vi bara en dryg vecka bort så frågan är om det smäller till rejält på the Walt Disney World Swan and Dolphin Resort i Orlando mellan 11:e och 14:e december.

En free agent-signing som fick mig att haja till lite var det kontrakt som Chicago White Sox gav catchern Welington Castillo. Castillo, som nekade en option värd 7 miljoner dollar med Baltimore Orioles och valde free agency, mer än dubblade det och fick ett tvåårskontrakt av White Sox värt 15 millar (maxvärde kan bli 22.5 om optionen för 2020 utnyttjas). Det jag undrar mest över det är varför White Sox ens gör det här? De är mitt i en rebuild som fortfarande ser mycket lovande ut och väljer nu att satsa på Castillo i 2-3 år framåt? Nog för att de hade ruggigt dåligt offensiv från deras catchers under 2017, men ändå? Dessutom, vad är det som lockar Castillo till Chicago förutom pengarna?

Samma dag som Winter Meetings drar igång så inleds även Musikhjälpen 2017 i SR/SVT!
En fin årlig tradition är ju MLBSE-bössan som redan nu finns att tillgå och skänka pengar till.
Årets tema handlar om att förhindra barnsexhandel under titeln ”barn är inte till salu”.
Av naturliga skäl (a.k.a. mitt karriärbyte tidigare i år) kommer jag inte kunna följa det i närheten av lika mycket som tidigare år, men det är ändå ett program/ämne jag brinner för och jag hoppas att flera vill vara med och försöka slå vårt rekord (4000:-) från 2016! Visst fan fixar vi 5000:- i år hörni?!

Innan jag avslutar provar jag en ny grej här. Ni kan som vanligt kommentera här nedan, men den här gången får ni ännu hellre göra det i MLBSE-gruppen på Facebook så flera kan vara med och tycka till:

Vilka spelare (tre stycken t.ex.) kommer få de största MLB-kontrakten under pågående free agency?
I vilka lag kommer de att hamna och hur många år/hur mycket pengar kommer det att handla om?

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera som sagt gärna!

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!