Brakar det loss nu?

Äntligen hände det något hörrni!
Todd Frazier signade i veckan ett förhållandevis billigt (17 miljoner dollar) tvåårsavtal med New York Mets innan en av de största fiskarna hamnade i hoven igår. Yu Darvish kommer nämligen representera Chicago Cubs de kommande åren! 6/126 med kraftiga incentives/bonusar som kan göra att maxvärdet blir 150 millar. Så här ser jag på de här två kontrakten:

I Fraziers fall så reagerade jag som många andra: ”Det där var väldigt billigt”
För det är det, visst är han värd mer än 8,5 millar per säsong, men årets offseason för free agents är ju som den är, det behöver jag knappast upprepa. Men en sak, varför signade inte Yankees om honom om de kunde fått honom i två år för den summan? Jo, jag vet, de vill inte blocka deras kommande unga spelare, men det där har vi ju sett förut. Alla s.k. lovande prospects blir INTE superlirare automatiskt! Rob Refsnyder har ju varit grym som 2B i Yankees! Oh, wait.. Dessutom, om de verkligen tror så mycket på ungtupparna och ville satsa på dem efter ett år, varför signade de inte Frazier och bytte bort honom efter säsongen i så fall? Uttrycket ”It’s a business” har vi ju hört till leda..

Darvish då? Känns väl som ett ganska rimligt kontrakt ändå. Lite förvånande att någon gick över fem år kanske, men det är väl så det funkar.. Ska man ha den största fisken i dammen och andra kommer dit med sina hovar får man se till att den man har själv är störst ju?! Det som är bra med den här signingen är att jag tycker att man kan kalla kontraktet/summan för ”marknadsvärde” och att han uppenbarligen fick ”betalt” trots att han väntade så länge. Det ”dåliga” är väl att Scott Boras och alla andra agenter får lite ”vatten på sin kvarn” och nu kanske kommer hålla tillbaka sina egna storfiskar en längre tid med motiveringen att ”titta vad Darvish fick, någon kommer att betala”.

Det är trevligt när ni kommenterar och tycker till. Ibland får man till och med lite förslag på vad som borde vara med i nästa text! Christoffer Johansson skrev en del efter förra veckas krönika:
”Kan vi få en Playball spekulation på de resterande största FA-namnen nästa söndag om de inte kritat på nånstans?”. KAN du väl få! Här är några namn i alla fall:


Jake Arrieta

TROLIG: Milwaukee Brewers
ROLIG: Philadelphia Phillies

Jag har länge under årets offseason tänkt att han skulle landa i Phillies på ett längre kontrakt (fem år typ) för att förstärka deras rebuild och visa att de menar allvar inför nästa års offseason/free agent-skörd. Har inte direkt hört några rykten om att det ens skulle vara på gång, men jag ser dem ändå som en dark horse och skulle inte bli chockad om det händer.

Det troliga är dock att hårdsatsande Brewers hugger honom nu. Enligt rapporter ska de ha gett ett kontraktsförslag till Darvish och även om vi varken vet längden eller summan på det förslaget så lär det i alla fall vara lägre än det han till slut accepterade från Cubs. Men Arrieta borde vara lite ”billigare” än Darvish och säg att Brewers erbjuder någonstans 4-5/80-100 så kommer det det nog bli av. Minnesota Twins måste ju signa minst en SP (kanske flera efter Erwin Santanas skada) men jag tror att Alex Cobb och/eller Lance Lynn är mer i deras prisklass.


Eric Hosmer

TROLIG: Kansas City Royals
ROLIG: St Louis Cardinals

Nej, jag tar inte med San Diego Padres här av den enkla anledningen att om han verkligen velat spela för dem så hade han nog kritat på redan. Han är bekväm och stannar nog gärna i Kansas men känner att han (och Boras) kan försöka suga ur ett åttonde kontrakts-år. Vet i fan om Kansas kommer gå med på det, men jag tror ändå att han hamnar där till slut. Cardinals är ju ett alternativ annars, de har ju varit snack typ hela offseason att de kan och kommer göra något stort men hittills har de legat lågt. Tror dessutom att någon av redan nämnda Cobb/Lynn kommer hamna i Cardinals också.


J.D. Martinez
TROLIG: Boston Red Sox
ROLIG: Chicago White Sox

Precis som Hosmer och Padres tar jag inte med Arizona Diamondbacks och J.D. Det ÄR liksom upplagt för Boston och det kommer nog bli så till slut, trots en del inte helt trevliga rapporter i veckan. Vare sig man väljer att tro på snackat att Martinez är ”fed up with the Red Sox” eller inte så, ja, jag och många andra rödstrumpefans har sett FÖR MÅNGA spelare som kommit till Boston för pengarnas skull och sedan vantrivts med fansens tryck, media osv. VILL du spela i Red Sox-tröjan? Kom till Boston, gärna det! Men kom fan inte bara för att de kastar pengar på dig. Hur många exempel ska vi ta? David Price, Pablo Sandoval, Carl Crawford..

Nej, det får vara slut med sådana signings nu. Det är därför jag också gillar att Dave Dombrowski har satt ett värde på honom (troligen 5/125) som han håller fast vid. Martinez är Red Sox bästa alternativ, det är uppenbart, men alternativ saknas inte och det verkar som att ”DD” och ownership till slut fattat att man inte bara ska svinga hejvilt med plånboken. Roliga förslaget White Sox? Helt vansinnigt säkert, men lite samma grej som jag skrev angående Arrieta till Phillies. Ge honom ett långt kontrakt och bygg framtiden kring honom och sina lovande prospects.


Mike Moustakas
TROLIG / ROLIG: Minnesota Twins

”Moose” är utan tvekan den svåraste tycker jag. Vilka lag behöver 3B-hjälp egentligen? Visst, Cardinals och Yankees är båda alternativ men jag vet inte jag. Egentligen är det lite halvgalet att skriva Twins och det är därför jag satte både trolig och rolig där. Jag bygger hela resonemanget på att Kansas signar Hosmer, gör de inte det så tror jag Moustakas stannar där ändå på nå vis.

Twins har i dagsläget både Miguel Sano och Eduardo Escobar skrivna som 3B när man kollar på Twins hemsida, men det går väl att uppgradera, eller? Spontant tänkte jag att man skulle flytta Sano till DH men där har de Kennys Vargas. Hur som helst, Twins kommer göra något och jag skulle inte ramla av stolen om ”Moose” hamnade där. Jag har läst snacket om ett kortare kontrakt med Yankees och visst, han skulle passa in kanon där, det tror jag verkligen. Men om de inte ville betala 2/17 för Frazier, varför och hur mycket ska de då erbjuda för Moustakas?


Greg Holland
TROLIG: St Louis Cardinals
ROLIG: Houston Astros

Cardinals behöver en closer, that’s it. Snacket om Alex Colome från Tampa Bay Rays verkar ha kallnat helt. Det är väl bara frågan hur mycket de vill betala. Annars borde väl Houston ta honom? De behöver ju också en closer. Ken Giles är kvar men vi minns ju hur det gick för honom i slutspelet, herregud..
De har i och för sig Brad Peacock men nja, han passar väl bättre som setup man i så fall?
Hugg Holland Astros, jisses, var ni inte bra innan så..

Förutom frågan och svaren ovan skrev även Christoffer detta:
”Även kanske en inblick i intressanta MLB.tv under första veckan av tv-sända matcher?”’

Nu vet jag faktiskt inte om han menade Spring Training eller Regular Season, men jag tar nästan för givet att det var den ”riktiga” serien så den får det bli med fokus på den första helgen:

FÖRSTA MATCHEN, torsdag 29/3 kl. 18.40:
Miami Marlins – Chicago Cubs

Nej, den här matchen är ju inte het för fem öre egentligen om man inte håller på något av lagen, MEN, det är ändå den matchen som börjar först av alla på Opening Day så varför inte?


COMEBACKTEAMS
, torsdag 29/3 kl. 19.10 och fredag 30/3 kl. 01:08
New York Mets – St Louis Cardinals
Los Angeles Dodgers – San Fransisco Giants

Mets och Giants kommer båda från katastrofala säsonger och även om Cardinals inte var fullt så dåliga så var 2017 en stor besvikelse för dem också. Samtliga vill vara med i racet igen i respektive division och kan därför vara värda att hålla koll på.


”DERBY”
, torsdag 29/3 kl. 21.35
Texas Rangers – Houston Astros

Nä, jag tror inte att Rangers kommer ha en chans att nå Astros under 2018, men det är ändå ett kittlande möte som inleder säsongen för de båda AL West-lagen.


TUNGVIKTARE I AL EAST
, torsdag 29/3 kl. 21.37 och 22.00
Toronto Blue Jays – New York Yankees
Tampa Bay Rays – Boston Red Sox

Hur många homeruns kommer Aaron Judge och Giancarlo Stanton slå på Rogers Centre under säsongens fyra första matcher? Dessutom, jag vet ju vilken match jag kommer ha fokus på!


WILD CARD REMATCH
, fredag 30/3 kl. 04.10
Arizona Diamondbacks – Colorado Rockies

De båda NL West-lagen möttes i NL:s Wild Card-match förra året. D-backs drog det längsta strået då så gissa att Rockies är revanschsugna när de nu möts igen för att inleda säsongen.

Hoppas att Christoffer och ni andra är nöjda med mina svar. Som ni märker så tar jag gärna emot sådana frågor/förslag så som sagt, tveka inte att höra av er. Nu räcker det dock för idag!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!