Söndagsnotiser

Känns som att senaste veckan varit extremt lugn, men lite notiser kan jag väl åstadkomma i alla fall. Här har ni:

Glömde ju totalt bort i förra texten att skriva om de ändringar som presenterades vad gäller ”pace of play”. Eller ja, egentligen de ändringar som INTE gjordes. Är nästan lite besviken på commisioner Rob Manfred som gick på så jääävla hårt tidigare om att ”jag har minsann mandat och kan göra vad jag vill och ni i MLBPA behöver inte tycka om det för jag kan göra det ändå”. Fast det ville han inte innerst inne, något som blir extra tydligt nu då man ser vad som faktiskt ändrats. Ändringar som han kom överens med MLBA om. Så gick det med det s.k. mandatet..

Max sex mound visits på en match, om det inte blir extra innings för då får man en extra per inning tydligen. Bra, ja, men vad händer om det blir ett sjunde då, några straff? Nä, domaren kan då stoppa det men i en artikel jag såg så finns det alltså ingen förbestämd bestraffning för detta?! Okej.. Dessutom, snacket om att färre mound visits skulle innebära en skaderisk för spelarna köper jag inte alls, hur svårt kan det vara? Gå igenom era signs innan matchen och vad ni ska göra om ni tror att det andra laget läst av dem, det är ju fan inte rocket science på något sätt?

Ingen pitchklocka heller, vilket ju på sikt är oundvikligt. Nu ska det vara lite snabbare avbrott mellan innings och visst, alla små ändringar är bra för att förkorta matchtiderna, men det hela känns lite som metaforen jag använt förut, att sätta nya fina bildäck på en trasig bil. Kanske matcherna överlag blir någon minut eller så kortare i år, men det stora problemet kvarstår i alla fall, därför är det dags för den där pitchklockan till 2019!

J.D. Martinez kontrakt med Boston Red Sox blev i måndags helt officiellt. Det ändrades contract language i det om han skulle bli skadad osv. Jag läste igenom det där halvt som halvt men gav upp efter ett tag. Kontentan är i alla fall att han nu plötsligt har TRE opt outs (efter år två, tre och fyra) istället för två. Förstod jag det rätt kommer han tjäna 23.75 miljoner dollar per säsong år ett och två, vilket betyder att kontraktet kan bli värt under 48 millar för två år. Fortsättning följer uppenbarligen..

Efter att New York Yankees GM Brian Cashman bytt till sig Brandon Drury som infield depth i förra veckan så signade han veteranen Adam Lind som DH/1B-backup för några dagar sedan. Det är ett minor league-avtal men jag tror att han har en ganska bra chans att landa på rostern. En stabil vänsterslående spelare som kan spela 1B om Greg Bird skulle bli skadad/prestera dåligt. Cashman fortsätter vara ”slick”, ingen tvekan om det.

Texas Rangers tog en billig chansning och signade San Fransisco Giants förra ace Tim Lincecum i veckan. Till skillnad från tidigare i hans karriär så är det nu tänkt att ”Timmy” ska vara en del av Rangers bullpen och kanske till och med slåss om closer-jobbet. Känns lite märkligt på förhand men varför inte egentligen? Flera lyckosamma relievers/closers har ju tagit sig dit efter tidigare försök som starters (Wade Davis och Brandon Morrow är bara två exempel).

Logan Morrison har hittat en ny klubb. Minnesota Twins blir hans nya arbetsgivare den kommande säsongen. ”LoMo” signade ett ettårsavtal värt 6.5 millar som kan bli värt 16.5 över två år med olika prestationsbonusar och optioner. Jag tror att Twins/Morrison kommer passa varandra bra, men jag kan samtidigt inte låta bli att fundera på hur han känner sig när han tackade nej till Cleveland Indians rapporterade kontraktsförslag i december, två år och 20 miljoner dollar.

Jag undrar vad som hände mellan Rangers och relievern Seung-Hwan Ho tidigare i februari. De båda var överens om ett avtal, men sedan fann Texas-laget i läkarundersökningen att Oh hade en liten inflammation i ena armbågen och det ordinarie avtalet slopades. Efter det försökte Rangers göra om avtalet TRE gånger med Oh och hans agent, men helt sonika så vägrade de sistnämnda att ta upp tråden igen. Något ”sårad” eller besviken månne?! Istället skrev Oh i veckan på ett betydligt billigare avtal med Toronto Blue Jays och utan att vi vet vad eller hur mycket som Rangers erbjöd de övriga gångerna så känns hela storyn lite märklig.

Vi är inne i mars nu, ”Opening Day month” om man nu kan kalla den för det.
Tur det, det får mer än gärna braka igång nu, för att försöka få ihop texter efter sådana här veckor är inte helt lätt. Hoppas den dög i alla fall. Trevlig söndagskväll på er!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!