Ett grymt lag så att säga, förutom mot Manaea

Man får faktiskt nypa sig lite i armen.
Att det lag man håller på inleder säsongen med 17 segrar på 20 matcher är svårt att ens greppa.

Man kan säga vad man vill:
”Ah men, ditt lag har högst payroll i ligan”. Sant. Än sen då?

I USA har det snackats om att Boston bara bara mött ”dåliga lag”. Många matcher mot Tampa Bay Rays, några mot Miami Marlins osv. Men jaha, och? Major League-lag ska ändå slås och det gör man inte bara sådär som på beställning. Man vann dessutom två av tre hemma mot New York Yankees och svepte sedan Los Angeles Angels borta. I det stadiet var det 16-2 inför matchserien mot Athletics i Oakland. De vann första matchen och inatt hade jag tänkt att segerraden skulle fortsätta..

..men dra åt fan, ska det ta stopp så ska det väl göra det ordentligt. Vilken djävulusisk insats av Oaklands starting pitcher Sean Manaea som alltså lyckades med en nohitter mot detta Boston Red Sox som varit SÅ dominanta hittills i år. Jag trodde knappt det var sant när jag såg condensed game i förmiddags. Men som sagt, hatten av, vilken otrolig match av honom. Om jag inte läste fel var det dessutom första gången på 25 år som en pitcher lyckades med detta mot Red Sox, det säger ju en del.

En nohitter är alltid speciell, därför ska man INTE ifrågasätta beslut från game callers eller domarna. Döms en ev. hit som ett error så ÄR DET ett error. När Andrew Benintendi blev dömd out när han sprang utanför base line så var han det, det får man ta liksom. ”Benny” var väldigt irriterad över att domarna ändrade beslutet (han dömdes som safe först) och sa att ”det här hade aldrig hänt om det inte var en nohitter på gång, hade det stått 5-0 hade det varit en hit”. Jag älskar hans passion och att han reagerar som han gör, men den tweet jag såg med en bild från regelboken som förtydligar regeln så köper jag ändå att han var out faktiskt. Men det är bra Andrew, vik inte ner dig.. Go Benny GO!

För egen del blir det mycket intressant att se hur Boston studsar tillbaka från nattens match.
Idag möter de Oakland för tredje gången, David Price vs Daniel Mengden.
Jag tror och hoppas att Rödstrumporna startar en ny winning streak nu och att gårdagen inte svärtar ner vad de faktiskt åstadkommit hittills.

Dessutom väntar en spännande serie nu borta mot Toronto Blue Jays tisdag-torsdag.
Ett Toronto som trots den ganska stora förlusten borta mot New York Yankees igår fortsätter spela bra. Ser mycket fram emot den!

Har inte sett jättemycket av veckans två matcher mellan Minnesota Twins och Cleveland Indians i Puerto Rico. Men ett klipp går inte att komma ifrån för det här var faktiskt fantastiskt!
Vilken reaktion från familjen och övriga publiken, alltså VRÅLET när bollen landar över linjen.
”Frankie” ÄR en speciell spelare på många sätt!

Har ni inget för er 19.05 idag så missa inte när Gleyber Torres gör debut för New York Yankees!
Om alla lovord och föraningar stämmer så kan han bli en spektakulär spelare i många år framöver.

En månad idag tills jag tar flyget över igen, det närmar sig med stormsteg!
Det här blev inte så långt idag, men jag hoppas att ni uppskattar de korta texterna också.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!