Blowouts

Man kan väl säga att det inte riktigt har blivit som vi hade tänkt (och flera hoppats på).
Den här serien mellan New York Yankees och Boston Red Sox skulle ju bli något alldeles extra, men hittills kan man ju utan att överdriva säga att de haft en kväll var.

Jag kallar honom för ”Big Boy CC” av yttersta respekt, inget annat och i fredags visade återigen CC Sabathia att han håller ännu när han malde ner Boston Red Sox offensiv i 7 innings.
”Bara” 5 strikeouts” kanske någon säger, men det spelar ju ingen roll när Boston bara åstadkom en run framåt och dessutom såg påtagligt sega/veka ut.

Det gjorde inte Yankees som tidigt ordnade ledningen mot Eduardo Rodriguez.
Efter fjärde inningen stod det 5-0 och ett betydligt mera utvilat Yankees (off day dagen innan) hade full kontroll och utnyttjade pitchermisstag. Man ser tydligt i det här klippet (där Miguel Andujar och Greg Bird slår back-to-back homeruns) att ”E-Rod” missar location när catchern Christian Vazquez vill ha bollen precis på/utanför linjen. Framför allt Andujars homerun ser illa ut då den inte bara träffar strikezonen, men också betydligt högre upp än vad Vazquez ville och det håller ju inte i längden!
Hur som helst, matchen slutade 8-1 och det var inget större snack om det..

..vilket det inte heller var i nattens match, men med totalt ombytta roller.
Med två outs i top 1st skrev jag på Twitter att Sonny Grays curveball såg bra ut, men att han var tvungen att fortsätta kasta den down in the zone samt med kraftigt ”dyk på bollen”. Det svängde snabbt och på just en breaking boll som stannade högre upp i strikezonen slog Rafael Devers till med en grand slam. Chris Sale, som under säsongen haft stora problem att få med sig support från sina lagkamrater, fick därmed inleda matchen i ledning med 4-0 och han gjorde ingen besviken.

Sju innings, EN hit och elva strikeouts skojar man inte bort. Yankees, som såg så heta ut på fredagen, kom ingenstans och i samband med att Boston lyckades få bort Sonny Gray från matchen redan efter två och 2/3 inning (ledde då med 6-0) så blev det en tung kväll för New York-laget. Slutresultatet skrevs till 11-0 för Red Sox och även om det såklart gladde undertecknad så kändes det lite som jag skrev i inledningen, det har inte riktigt blivit som vi hade tänkt.

Hittills i alla fall, det är ju trots allt en match kvar! Givetvis är det en ESPN-match så den börjar först 02 inatt och då anställda på Swedbank i Sundbyberg kommer vilja ha hjälp i morgon också så är det bara att gå och lägga sig i tid för mig, tyvärr. Spontant känns nattens matchup mellan Luis Severino och David Price spännande, men jag säger redan nu till er precis som jag sa till Andreas i telefon igår:

”Price kommer skita ner sig. Han fortsätter vara ett sånt headcase, jiddrar med media/fans och fattar helt enkelt inte att han borde hålla käften. Han kommer inte palla och jag blir inte förvånad om Yankees vinner med typ 13-5 eller något”.

Jag hoppas såklart att jag har fel och Price får mer än gärna motbevisa mig, men tills han har gjort det så litar jag inte på honom ett dugg i sådana här matcher. Upp till bevis nu Price, din jävla barnunge!

En sista sak från nattens match:
Såg ni Aaron Hicks reaktion när Jackie Bradley Jr. bjöd på en snygg catch i tredje inningen? Man ser lite på videoklippet hur Hicks, som ju är en mycket bra defensiv outfielder även han, bjuder på ett leende/min när han sprang mot andra bas, men det man inte ser är hur han sedan satt i Yankees dugout och skakade på huvudet som att han inte trodde att det var sant. DET är respekt om något!

Övrigt

Chicago Cubs har verkligen upplevt ”de fyra årstiderna” redan under säsongens tre första månader.
Ni minns kanske det horribla vädret när de vände mot Atlanta Braves i april på Wrigley Field?
Igår mötte de Minnesota Twins och då var det verkligen skilda världar. Termometern visade 36 grader (som ska ha känts som typ 42) och en mindre hits and runs-festival utbröt när Cubs återigen vann en galen ”vädermatch”. Notera handduken på home plate-domaren!

Det här ser ju fan för hemskt ut. ”2027 looks like a blast”?! Not so much..

Det är såklart tråkigt att han blev skadad, men vilket snyggt spel ändå!

New York Mets gick alltså 5-21 i juni. Hur fan kunde det gå så här?

Håller man på Boston ska man INTE missa Jared Carrabis från Barstool Sports som fortsätter med fantastiska tweets och underhållande krönikor, som den här om matchen igår. Rekommenderas inte om man håller på Yankees kanske, men på fullt allvar så är han väldigt kunnig och har inga problem alls att skriva när det går dåligt för Boston också, som i fredags.

Innan jag lämnar er för denna gång måste jag berätta att jag skrattade gott när Olof Svensson från ”Veckans MLB” skrev nedanstående till mig i lördags:
”Ja jäklar du, Carsten Charles kan än den gamla gubben. ”

Hade ingen aning om vad CC stod för, men nu vet jag det. Tack så mycket Olof!
Apropå podden, missa inte heller sista avsnittet ”Sommarlov” innan Olof och Niklas tar just det.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!