Break notes

Nu är den här, söndagen inför All Star-breaket.
Hade det här varit under offseason hade det varit som vilken söndag som helst, man går och väntar och längtar efter basebollen, men idag känner man ju en helt annan sak! Efter kvällens/nattens matcher är det uppehåll i några dagar och de dagarna kommer vara några av sommarens längsta, speciellt i år när fotbolls-VM tar slut idag också. Men innan dess, matcher ikväll/natt och det är dags för söndagsnotiser:

Det jublades i veckan över nyheterna att Viasat köpt in MLB-rättigheterna och de är redan igång med att visa matcher. Jag tänker väl lite tudelat om detta, men överlag är det såklart bra och kul om flera kan få se matcherna. Samtidigt är det absolut viktigaste att Viasat håller det på ”NFL-nivå” vad gäller rättigheterna. Vad det innebär? Jo, att det inte förstör för oss som har MLB.TV.

Så fort Viasat tog över NHL-rättigheterna och därmed valde att visa samtliga matcher så funkade inte ”Gamecenter” (som det hette då) längre i Sverige. Plötsligt kunde vana NHL-tittare inte betala en engångssumma (likt MLB.TV) för den tjänsten, utan tvingades att betala månadsvis (samt en avsevärt högre summa) för Viasat/Viaplay. Det var INTE populärt.

Så därför, för mig är det helt okej att Viasat visar baseboll, om det lyckas frälsa någon nyfiken som inte har koll så visst, vad bra. Men som sagt, se till att håll det på samma nivå som ni gör med NFL (svenskar kan fortfarande köpa ”Gamepass”), dvs visa någon match här och där men blocka inte MLB.TV för oss svenskar!

En sak som vore bra är ju om Viasat på något sätt kan få in kanalen alt. program från MLB Network, likt som de fått med NFL Network. Det vore ju en höjdare! Där är vi inte än, men tills dess kan vi glädjas åt att Viaplay tydligen visar ”Future stars game” ikväll och ”Home Run-derbyt” natten mot tisdag, det är ju matcher/event som vi inte kunnat se live förut (i alla fall HRD)..

..ett Home Run-derby förresten som på papperet måste vara ett av de svagaste på väldigt länge. Med all respekt för de som är med, de är alla habila baseboll-spelare, men hur många av dem har riktig star power (jo jag vet, klart några är stjärnor) och är kända för att slå många/långa homers egentligen?

Personligen är jag glad att ingen av Boston Red Sox-spelarna som var aktuella (J.D. Martinez och Mookie Betts) ville vara med. Med tanke på hur Aaron Judges (som även han naturligtvis tackat nej) säsong såg ut bra länge efter hans HRD-vinst förra året så förstår jag dem, alla tre!

Mookie förresten, hyfsat moment i veckan!

Inför säsongen pratade min dåvarande kollega (och numera chef) lite om vad han tyckte och tänkte om St Louis Cardinals. Han sa några intressanta saker, bl.a. att han tyckte/trodde att Cardinals skulle vara sellers vid trade deadline. Dessutom undrade han hur länge managern Mike Matheny skulle få vara kvar, just för att han är känd för att köra väldigt hårt med sina spelare, kräva extremt mycket av dem samt kanske inte ge det där avslappnade intrycket.

Har ni hört den beskrivningen av en manager nyligen?
Jo, jag med, ungefär samma saker sas om Joe Girardi när han överraskande fick lämna New York Yankees trots att han tog dem till ALCS. Yankees ville då ha in en ny röst som dessutom skulle vara mera analytisk och kanske inte lika mycket ”in your face” som Girardi. Liknande tänkte även Boston Red Sox när de gav John Farrell sparken och tog in den betydligt yngre Alex Cora istället.

Både Red Sox och Yankees har gått som tåget i år. Hur mycket av den framgången som beror på Cora resp. Boone kan diskuteras. Lika mycket kan man diskutera hur mycket Matheny betytt i att Cardinals än så länge har ytterligare en svag säsong. Matheny (som hade kontrakt över 2020) samt lagets båda hitting coacher fick efter gårdagens förlust mot Cincinnati Reds lämna sina jobb och spekulationerna om vem som skulle ersätta honom på riktigt (lagets bench coach Mike Shildt tar över för tillfället) ploppade upp på Twitter.

Ett namn som nämndes var Joe Girardi och det är klart, det är väl inte omöjligt att han skulle kunna lyckas med det här laget? Matheny har ju varit Cardinals manager förhållandevis länge (sedan 2012) nu och det behövs säkert en ny röst i ett clubhouse som kanske inte längre ser Matheny som den ledare som han gett sken av tidigare.

Men frågan jag ställer mig, om man vill ha in en ny röst nu så handlar det väl mycket mer om vad som sägs än hur den låter? Stämmer det att Girardi har ett liknande tänk/stil som Matheny så kommer väl ungefär ”samma saker sägas”, det är bara att personen inte låter/ser likadan ut?

En sista sak dock, Girardi kan mycket väl ha fått sig en liten ögonöppnare efter att ha fått sparken från Yankees i höstas. Sedan dess så kan han ju ha insett/lärt sig saker om sig själv inför möjliga framtida jobb som kan vara både gynnsamt för honom samt (om det nu skulle bli så) St Louis Cardinals.

Tvingades alltså Mark Canha stå till svars efter den här bat flip:en? Öh, allvarligt..

Trade-ryktena har börjat komma igång på allvar. Hetaste snacket handlar om Manny Machado och nu verkar det bara vara en tidsfråga innan han skickas iväg från Baltimore Orioles. Yankees, Los Angeles Dodgers, Cleveland Indians och Milwaukee Brewers är samtliga intresserade, men jag tror att han hamnar i Philadelphia Phillies ändå! Vilken boost det skulle vara för ett lag som slåss med Atlanta Braves om NL East-titeln.

Du Jonathan Lucroy, vad fan hände här egentligen?!

All Star-matchen på tisdag då. Givetvis är det bra att den inte längre avgör om AL eller NL får hemmafördel i World Series, men på något sätt var det ändå lite kul när det väl var så för matchen blev ju SÅ mycket intressantare. Nu känns det mestadels som ett jippo och det här jävla malandet om att rösta på spelare hit och dit gör att jag känner mig tämligen avtrubbad.

Innan jag slutar, ett urval av intressanta matcher ikväll:

19.10: Indians-Yankees (Trevor Bauer mot Masahiro Tanaka!)
19.35: Braves-Diamondbacks
22.10: Rockies-Mariners och Dodgers-Angels.

Nästa helg inleds min semester, får se om det blir någon text nästa söndag, annars dyker det nog upp något när ni minst anar det! Ta hand om er tills dess.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!