HOF Day Notes – 29/7

Hallååååå dääär som Niklas Holmgren hade sagt!
Det är Hall of Fame Induction Day och jag väntar ivrigt på talen ikväll.
Men innan dess, lite basebollnotiser till er alla:

Skrev förra veckan om Boston Red Sox och New York Yankees kommande matcher, att de var mot sämre rankade lag och att det skulle bli intressant att se hur många matcher de vann. Vid det här laget skulle nio av de tio matcherna ha spelats, men både Yankees (mot New York Mets) och Red Sox (mot Baltimore Orioles) drabbades av att en av matcherna regnade bort. Så, hur har det gått då?

Yankees har haft det kämpigast. 4-4 mot Mets, Tampa Bay Rays (bara en av tre) och Kansas City Royals är ju inte jättebra. I kvällens sista möte mot Royals debuterar J.A. Happ som starter för Yankees efter traden från Toronto och det ska bli intressant att se hur det går för honom (och Nathan Eovaldi som samtidigt gör sin Red Sox-debut).

Förutom resultaten har det varit lite upp och ner för Yankees. Aaron Judge blir borta några veckor efter en hit by pitch, givetvis ett hårt och olyckligt slag för dem. Gary Sanchez är tillbaka på DL och kommer därmed KANSKE undan lite med sin horribla insats i matchen mot Tampa Bay i onsdags. Sonny Gray verkar ha hittat formen igen och sett klart bättre ut i sina sista starter och tur är väl det, för vad har hänt med Luis Severino?

Yankees ace går inte alls att känna igen och de fyra senaste starternas statistik (19.1 IP, 19 ER’s, 33 H) är inte vacker. Jag är övertygad om att ”Sevvy” och lagets pitching coach Larry Rothschild jobbar febrilt med att hitta vad problemet är, för en sak är i alla fall säker, det är inte hans velocity som är problemet. Han kastar fortfarande hårt, men motståndarlagen lyckas uppenbarligen läsa av hans fastball bättre. Hans nästa start är mot Red Sox på Fenway Park i veckan, hittar han formen tills dess?

Boston då? 5-3 mot Detroit Tigers, Baltimore Orioles och Minnesota Twins. De tog två av tre mot Tigers som nog borde varit en av tre. Direkt efter All Star-breaket slog Red Sox bara in EN run på de två första matcherna, men lyckades mirakulöst nog vinna fredagsmatchen med 1-0, något de verkligen inte förtjänade. Mest anmärkningsvärt under den här veckan var annars vädret i Baltimore. Stökigt värre!

Det är inget snack om att av de två giganterna så har Yankees drabbats brutalt mycket mer av inställda/framflyttade matcher, men onsdagens match som inleddes för att sedan avbrytas och spelas om i augusti kändes ju sådär. Boston ledde då med 5-0 och man kan diskutera till leda om matchen ens skulle ha inletts och/eller varför den faktiskt inte spelades klart (en dryg halvtimme efter beslutet var det tydligen fint väder igen i Baltimore) men nu är det som det är.

En sista sak om det där dock. När en match inleds och det är oavgjort när den avbryts så fortsätter den i oavgjort läge när den väl tas upp igen. Dvs avbryts matchen i ställningen 2-2 i bot 6th så startar den i bot 6th med samma ställning när den väl återupptas. Men, när ett lag leder så funkar det alltså inte så. VARFÖR INTE?! Det här måste ju göras om, det är ju larvigt oavsett vilket lag det drabbar. Ett lag leder t.ex. med 6-2 i fjärde inningen och nästa gång de spelar matchen så står det 0-0 på tavlan? Nej, gör om gör rätt MLB!

En hel del trades har redan ägt rum, men jag väntar fortfarande på att något stort ska hända. Känns inte som att något av de byten vi sett hittills har varit så jättespännande (eller överraskande), men kanske kan det bli någon form av ”big splash” på eller innan tisdag klockan 22.

Såg en intressant grej i MLBSE-gruppen på Facebook där Jonatan Fabbri tog upp huruvida Bryce Harper eventuellt skulle bli bortbytt från Washington Nationals eller inte. DET vore ju något! Problemet med det tycker jag är att det känns som att Nats gör fel hur de än gör i det här fallet:

Skickar de iväg Harper känns det ju lite som att de ger upp säsongen? Med 58 matcher kvar att spela är de faktiskt ”bara” sex matcher efter Philadelphia Phillies och vi är ju flera som egentligen bara väntat på att de ska komma igång på riktigt så att säga. Dessutom, om de byter bort honom känns det ju som att de helt ger upp tanken på att han fortsätter spela i Nationals-tröjan, eller?

Däremot, tror de inte att de har skuggan av en chans att förlänga med honom så visst, då borde de ju överväga att byta bort honom. Med tanke på vad deadline-trades hittills har gett tillbaka till lagen så borde ju Washington ändå fundera på det.. Men samtidigt, om det nu skulle hända, hur reagerar Nats-fansen? Är det värt en eventuell ”PR-katastrof” för klubben?

Chris Archer är ännu en gång ryktenas man och sägs nu kunna vara på väg till Yankees eller San Diego Padres. Tänk er honom på Petco Park, det skulle kunna bli väldigt bra. Men, vill Archer själv verkligen byta en rebuild mot en annan?

Deadline Day på tisdag alltså. Hörs vi då? Jag tror det..
Tills dess, missa inte HOF-sändningen som redan nu är igång här!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!