Semesternotiser – 22/7

Kvällens match mellan Detroit Tigers och Boston Red Sox är försenad p.g.a. regn (men har nyss startat!) så då är det väl lika bra att skriva lite då.

Skrev till kollega Andreas igår att de närmaste tre serierna för både Red Sox och New York Yankees blir intressanta då de möter motståndare med sådär/dåliga resultat hittills. Båda lagen har 1-1 i serierna som inleddes i fredags (Tigers-Red Sox och Yankees-New York Mets). I veckan väntar möten med Baltimore Orioles och Minnesota Twins för Boston medan Yankees tar sig an Tampa Bay Rays och Kansas City Royals. Båda lagen borde gå MINST 7-3 egentligen, men så lätt är det ju inte alltid. Återstår att se nästa söndag hur de båda AL East-giganterna lyckades mot ”strykgängen”..

Manny Machado hamnade inte i Philadelphia Phillies som jag trodde (även om jag fortfarande tror att han signar där som free agent efter säsongen) utan är nu en Los Angeles Dodgers-spelare. Att Manny är en stjärnspelare är det inget snack om, men det är flera saker jag undrar över ändå:

Baltimore Orioles fick alltså tillbaka fem spelare för Machado. FEM för en?!
En av spelarna (Yuzniel Diaz) spås bli grymt bra och resten ska inte vara några top prospects men ändå, fem spelare för Machados tjänster i några månader känns ändå som väldigt mycket/dyrt.
Med tanke på ovan, VILL Dodgers ens försöka signa om honom efter 2018? De har Corey Seager (SS) och Justin Turner (3B) ju? OM de inte vill det så känns det ju bara ännu konstigare?
Var det verkligen den sortens spelare de behövde? De sägs behöva bullpen-hjälp ganska mycket..
Dessutom, om de vill förstärka sin bullpen, hur ska de kunna göra det och hålla sig under lönetaket (som de sägs vilja) samtidigt som de betalar resterande lön för Machado?

Relievern Brad Hand skickades från San Diego Padres till Cleveland Indians i veckan.
Gott så, Cleveland fick en etablerad reliever/closer som de har kontroll över i 3,5 år (och relievern Adam Cimber) samtidigt som Padres fick ett av ligans högt rankade prospects, nämligen catchern Fransisco Mejia. Det intressanta här tycker jag är att Hand byts bort bara en halv säsong efter att ha signat ett treårsavtal med Padres. Att Hand skrev på avtalet värt 19.75 miljoner dollar är väl ganska självklart, säkra sin ekonomiska framtid osv, men frågan är ju varför Padres ens gav honom den dealen? Var det så lätt att de signade honom till ett förhållandevis billigt/”team friendly” avtal just för att byta bort honom redan nu och därmed maxa vad de skulle få tillbaka för honom?

Jeurys Familia är en annan reliever som fått byta lag.
Mets insåg till slut att någon (några?) var värd att byta bort och Familia tillhör numera Oakland A’s. Läste i veckan att Red Sox tydligen var intresserade av honom. Huva, det hade jag inte gillat..

Fan vad trött jag blir på att läsa om att ”shifting” förstör sporten. Nej, det gör det inte..
Anpassa er, lär er slå på ett annat sätt. Jag tänker inte vara en galen gammal gubbe som säger att ”baseboll är en felfri sport, inget behöver göras, allt är bra som det är” för så är det inte.
Men innan man börjar gnälla på shifting, för många strikeouts osv så se till att fixa den jävla pitch-klockan. Längden på matcherna samt till viss del antalet matcher är båda betydligt större problem än hur alla lag väljer att formera sitt försvarsspel.

Jason Heyward kanske kan slå ändå? Hans batting average är just nu .287 viket är det högsta sedan 2015, om man tittar över hela säsonger.

Precis som general managern Jerry Dipoto fick även Seattle Mariners manager Scott Servais en välförtjänt kontraktsförlängning i veckan.

Det finns inte en chans om Yankees genomför en större trade innan trading deadline att Clint Frazier blir kvar i klubben.. Så tänker jag i alla fall, vad tror ni?

Trots lagets pågående resultat den här säsongen (43-55) och att dess rebuild verkar gå sådär så har två spelare (Scooter Gennett och Raisel Iglesias) gjort klart att de gärna stannar i Cincinnati Reds. Har lite svårt att förstå det, men om det stämmer så borde det väl försöka lösas illa kvickt i så fall?

Pittsburgh Pirates har vunnit åtta raka matcher och nio av de senaste tio!

Jag skrev för en vecka sedan att jag inte var så uppjagad över Home Run-derbyt, men med facit i hand så blev det ju ganska bra. Spännande, minst sagt..

..många homeruns fick vi även se i ”de båda” All Star-matcherna! Den vuxna versionen bjöd på sanslösa 10 homeruns och i förra söndagens ”Futures Game” slogs det en hel del också.

Kommande söndag är det Hall Of Fame Induction Day!
Förhoppningsvis får vi se finfina tal från bl.a. Chipper Jones och Jim Thome. Det brukar alltid livestreamas på MLB.com/MLB Network och jag vet att jag inte kommer missa det i alla fall.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!