Frustrating notes

Vet inte om detta beror mer på min egna mentala hälsa eller om det är något annat.
Jag är inte så jävla tillfreds i alla fall, and here’s why:

Först av allt, ALLA sätt till välgörenhet som kan hjälpa andra människor ÄR bra, okej?! Bra, då har vi rett ut det! För, förutom det är ju det här jävla ”Players Weekend” en flopp utan dess like, vilket trams. Ska det vara så svårt att bygga upp varumärket med spelarnas riktiga namn, eller? Dessutom med matchtröjor som ser ut som att de tillverkats av dagisbarn?

Någon säger säkert fullt berättigat att ”ja men, vi vill ju ha mera personligheter i basebollen och då är det väl bra att spelarna får visa det?” vilket på sitt sätt är rätt.. Jag önskar bara att det gick att göra på ett annat och i mitt tycke bättre sätt. Jag må vara basebolltokig och har inga som helst problem med att älska lirare som Mookie Betts, Aaron Judge, Nolan Arenado m.fl. men jag gör ju det genom att ha sett och lärt mig deras vanliga namn (jo jag vet, Mookie heter egentligen Markus)! Av de tre jag nyss nämnt har jag t.ex. ingen aning om vad deras s.k. Players Weekend-namn är vilket säger en del.

Nej, som jag sagt förut, vill man göra basebollen mera attraktiv osv finns annat att göra innan. Kan inte nog propagera för den där jävla pitchklockan (ursäkta tjatet), ev. färre matcher (154 st vore ju bra) men även att kanske exploatera ligans stjärnor på ett bättre sätt. Det måste ju finnas sätt att marknadsföra spelare som Betts, Judge, Javier Baez och Mike Trout samt ungtuppar som Ronald Acuña Jr och Juan Soto för att nämna några, eller?! Hur vet jag inte, det får lagens och ligans marknadsavdelningar ta hand om, men i min värld är tyvärr inte Players Weekend svaret.

Fast okej, jag erkänner att t.o.m. jag tyckte att Brad Boxbergers tröja och Shane Biebers val av namn ändå var ganska kul! Boxbergers tröja togs upp i senaste avsnittet (”Wachamole”) av ”Veckans MLB”-podden. Missa inte det! Dessutom, håller någon koll på Olofs vikt..

90-41 ÄR ett fantastiskt facit och jag borde sväva på moln, men efter fem torskar på sju matcher så känns det lite sådär just nu i Rödstrumpeland. Går vi tillbaka till serien förra helgen har Boston Red Sox förlorat de tre senaste mot Tampa Bay Rays och det blir knappast enklare när de ska försöka besegra Blake Snell på kullen ikväll. Såg dessutom precis att J.D. Martinez tydligen inte är med ikväll. Redan nämnda Mookie har det lite kämpigt och hans slump är kännbar för laget. Deras bullpen får även bekänna färg nu, något de inte riktigt klarar av. Detta i samband med att Tampa Bay spelar riktigt bra (sju raka / 8-2 senaste 10) och förtjänar cred samtidigt som New York Yankees verkar ha hittat formen (trots alla skadorna) så gör det mig lite ”lätt uppjagad”.

Ända sedan den omtalade serien mellan Red Sox och Yankees på Fenway Park så har Yankees vunnit 14 av 19 matcher (Boston har under samma tid gått 11-7) och minskat gapet från 10.5 till 7 matcher. Om ”jag” känner flåset? Jo då, jag är möjligt infernaliskt försiktig men jag har sagt det förut och säger det igen, man ska ALDRIG underskatta Yankees och framför allt är det aldrig klart förrän det är klart.

I veckan valde Washington Nationals GM Mike Rizzo att ”äntligen” ta fram och börja vifta med den vita flaggan han haft liggande i byrålådan i någon månad nu. Både Mike Adams (till St Louis Cardinals) och Daniel Murphy (till Chicago Cubs) skickades iväg och det var väl i och för sig bra, men jag kan ändå inte låta bli att fastställa det uppenbara: De skulle ha gjort det före ordinarie trading deadline!
Visst, det är säkert en svår balansgång mellan att hålla egna ledningen, ägarskaran samt framför allt fansen nöjda, men de här bytena kommer för sent och det vet Rizzo om!

Cardinals positiva augusti fortsätter! 18-5 är starka papper och deras sweep borta mot Los Angeles Dodgers i veckan var imponerande. De har just nu första Wild Card-platsen i sin hand och har ikväll en otroligt viktig match borta mot ”Wild Card-konkurrenten” Colorado Rockies. Lagen har vunnit varsin match hittills och kvällens ”rubbergame” blir en holmgång som inget av lagen vill förlora!

Apropå Rockies så var den gamla trotjänaren Matt Holiday tillbaka i Colorado i veckan när han blev uppkallad till MLB-laget från sitt minor league-kontrakt. Passande nog slog han inatt en homerun, hans första för Rockies på 10 år, mot just Cardinals. En mycket speciell stund för honom så klart.

Vad var det för ljushuvud som lyckades med konststycket att släcka typ hela Dodger Stadium igår?!

Hittar ingen video på det, men var det någon som såg match två mellan Yankees och Baltimore Orioles inatt? Har ni sett någon nervösare än vad Sonny Gray var i 7:e inningen efter att ha blivit utbytt? Jisses, fick ju fan stressmage bara av att titta på honom vanka av och an i lagets dugout..

Redan i onsdags släpptes trevligt nog schemat för MLB-säsongen 2019, drygt tre veckor tidigare än beräknat. Första intrycket var att precis som i år så inleds säsongen väldigt tidigt (28/3) igen.
För mig som Rödstrumpa är lagets inledning både tråkig och samtidigt ganska smart. En 11-matchers västkustvända var kanske inte det man hoppades på (även om infon att de skulle börja borta mot Seattle läckte ut redan i juli) ur en tittares synvinkel, men samtidigt så blir det ju inga väderproblem när de inleder borta mot Seattle, Oakland och Arizona.

”Ja men, nu har du tjatat om det där jävla schemat så länge, var ska du åka då?”
Med tanke på den missade Chicago-resan i år så finns det en stor chans att den blir av 2019 istället! Att se fyra matcher mellan White Sox och Red Sox samtidigt som jag kan få in en dagmatch mellan Cubs och Cardinals lockar verkligen. Frågan är dock, ”klarar jag mig” utan ett Boston-besök, vilket i så fall skulle vara första gången på 10 år? Dessutom, blir det London eller inte? Det återstår att se..

Jag avslutar med lite intressanta matcher att titta på ikväll:

20.10: Milwaukee Brewers – Pittsburgh Pirates
21.10: Colorado Rockies – St Louis Cardinals
22:10: Arizona Diamondbacks – Seattle Mariners

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!