Krönika/Notiser: Sommardvala

Sommardvalan. Den slår till varje år och alltid lika hårt. Den infaller alltid i samband med sommarsemestern och inte sällan accentueras i samband med avbrottet för All Star-matchen. Det är här mitt intresse för säsongen oavsiktligt tappar glöd, trots att jag har förmånen att sympatisera för ett lag som väldigt sällan är borträknade vid denna tidpunkt. Avbrottet från jobbet, vara på resande fot, fokusen på att småbarnen har det bra i sommarvärmen och det allmänt nedtrappade tempot är antagligen huvudanledningarna till att detta sker varje sommar numera. Den här sommaren har dock varit extra trög, jag kände knappt ett intresse för transferfönstret och kollar i bästa fall mobilnotiser för att se hur det går för Yankees. Ofta kommer jag ur dvalan i samband med att det vardagliga tempot ökar, men eftersom hela Sverige är mañana i den här medelhavsvärmen tänkte jag forcera fram det med att skriva av mig av de få intryck jag ändå samlat på mig.

***

Skönt att rätt så konservativa Orioles till slut slängde in handduken och släppte iväg spelare.

Manny Machado till Dodgers. Oerhört skönt att han inte hamnade i ett konkurrerande AL-lag. Det glädjer också att en spelare av den här kalibern hamnade i ett klassiskt storlag och inte i en för stunden uppstickare.

Zack Britton till Yankees. Det är ett par år sedan han var så där omänskligt bra, men fortfarande en reliever av hög klass.

Kevin Gausman till Braves. Gausman blommade aldrig ut till den stjärna och frälsare Orioles såg i honom när man valde honom fyra i draften 2012. Bra av Orioles att släppa honom trots kontrakt över 2020.

Jonathan Schoop till Brewers. Ytterligare en spelare som Orioles hade kontroll över nästa säsong också, men släpp det som släppas kan. Brewers behövde uppenbarligen uppgradera 2B och klubbarna bytte sina respektive andrabasmän (Jonathan Villar till Orioles) med varandra, plus några prospects till Orioles.

***

Är det bara jag som tycker att Nationals är väldigt svåra att förstå den här säsongen? Med 55-53 är man förvisso äntligen över .500 igen, men de är ett lag som borde ligga bättre till. Ser att Baseball Prospectus har de på 60-48 rent analytiskt så de har haft en del otur. Man har lite känslan ”Nationals borde komma igång snart”, men har man inte haft den känslan hela säsongen utan att den infriats?

Dodgers däremot, vilken vändning på säsongen de har lyckats med. Man var 16-26 den 16 maj, men efter att ha gått 45-23 sedan dess är man etta i NL West och i förarsätet igen. Starkt!

***

Blev, precis som hela Yankees Universe, riktigt förbannad på Gary Sanchez i matchen mot Rays den 23 juli . Först tilläts Bauers springa in en run från andra bas efter ett slappt ingripande från Sanchez, och sedan avslutas matchen med att Sanchez lunkar till första bas med fulla baser och blir bränd. Försök springa åtminstone. Några saker på grund av detta:

  1. Yankees manager Aaron Boone verkade riktigt loj i intervjuderna efter matchen. Ok att man inte hänger ut en av sina spelare, men alla de här kommentarerna av typen ”jag såg inte riktkigt vad som hände, vi får sätta oss och analysera det” förvärrar bara situationen. Självklart såg Boone vad som hände och säg som det är – det är ett oacceptabelt beteende.
  2. Gary Sanchez ger ofta ett lamt intryck. Han har kommit undan med det med sin offensiv och relativt starka kastarm, men nu måste det ske förändringar. Jag är inte för fatshaming, men han ser lite väl plufsig ut för att vara 25 år. Fuska inte med cardioträningen!
  3. Av en händelse hamnade Sanchez på DL och även om det officiellt beror på öm ljumske så tror jag att det är en blandning av återhämtning och bestraffning.
  4. Sanchez har spelat baseboll i USA sedan åtminstone åtta år tillbaka men behöver fortfarande hjälp av översättare i samband med intervjuer. Nu kan det vara så att han har talsvårigheter eller liknande, men generellt tycker jag att man som privilegierade basebollstjärna borde ha lärt sig språket vid det här laget.

***

Wow vad bra Philadelphias unga pitcher Aaron Nola är. Delad femma i bWAR. Blott 25 år.

***

Tycker det är riktigt trist att Mike Trout återigen missar ett slutspel. Jag hoppades att Angels skulle kunna få till det i år men nu är man i princip borta med tio segrar upp till ett Wild Card. Trout har två år och 68,5 miljoner kvar på kontraktet efter denna säsong, sedan hoppas jag att han får spela i ett vinnande lag. Gärna på östkusten. I New York. Nära Manhattan. Tvärsöver Harlem River. I Bronx. #önskemål

***

Tycker det är kul att Viaplay visar MLB och jag brukar försöka se matcher via tjänsten istället för att se via MLB.tv. Största fördelen är att slippa de tjatiga MLB-höjdpunkterna som visas på MLB.tv mellan varje halv inning. Hos Viaplay vilar kameran över arenan istället. Dock är jag fortfarande nyfiken på vad för magasin de refererar till i sitt pressmeddelande:

Nent Groups tv-kanaler och streamingtjänsten Viaplay kommer att visa upp till tolv matcher i veckan under grundserien, samtliga matcher i World Series samt Allstar-matchen och utvalt innehåll i form av magasin från MLB.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!