Kortfattat

..blir det idag p.g.a. Stockholmsderby samt umgänge med en vän!

Mike Shildt är numera permanent manager i St Louis då Cardinals i veckan tog bort hans ”tillfällig”-benämning. Förutom det skrevs ett kontrakt t.o.m. säsongen 2020 under. Det är inget snack om att Cardinals gått bättre under Shildt än Matheny, men det känns ändå lite tidigt att ta ett sådant beslut. Visst, vi ser/hör inte mycket mer än vad som bjuds i media, men precis som Ken Rosenthal frågade sig i veckan, ”varför gör Cardinals det här nu”? Det vet t.ex. inte hur han hanterar en 5-10 matchers losing streak utan bedömer bara detta på hur bra det gått sen han tog över rodret. En gambling givetvis, men de kunde kanske väntat till efter säsongen i alla fall?

New York Yankees manager Aaron Boone hade stor show i veckan efter att ha blivit utvisad för att gnällt på balls och strikes. Boone hade givetvis rätt och senast idag på lagets presskonferens innan matchen mot Detroit Tigers visade han ingen större ånger, trots att han fick en match avstängning och inte får leda sitt lag ikväll.

Om ni vill läsa (samt se video) så rekommenderar jag denna mycket intressanta artikel om vad som borde bedömas som bunt eller foul ball. Knivig situation, men i min värld är det en foul ball. Var gränsen går? Vet inte, jag förstår bådas sidor faktiskt och är glad att jag inte behöver bedöma det.

Sanslöst nog så slog Michael Lorenzen en homerun på nästa pitch, otroligt..

En del spelare bytte lag innan fredagens waiver trade deadline. Två av dem, Josh Donaldson (till Cleveland Indians) och Andrew McCutchen (till Yankees), har miljoner anledningar att prestera bra sista månaden/månaderna då de båda blir free agents efter säsongen. ”Cutch” fick ett bra mottagande när han debuterade på Yankee Stadium och jag tror att han kan tända till av att få vara med i en slutspurt som gäller någonting. Vad gäller Donaldson får vi ju se hur mycket han ens kan (får?) spela, men kanske kan han bli en joker för Indians i slutspelet!

Roligt att bli ”omnämnd” i veckans avsnitt av ”Veckans MLB”!

Som sagt, inte så långt idag, avslutar med intressanta matcher att titta på ikväll:

19.35: Phillies – Cubs
22.05: A’s – Mariners
22.10: Dodgers – Diamondbacks

BONUS! Intressanta matcher att titta på i morgon kväll (Labor Day!):

19.05: Braves – Red Sox
20.10: Brewers – Cubs
22.05: A’s – Yankees

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!