Inför NLCS 2018

I NL Championship Series så möts de ovanligt heta Milwaukee Brewers mot giganterna från västkusten, Los Angeles Dodgers. Brewers är inne i ett stim av segrar och har vunnit elva raka segrar när man kliver in i matchserien. Under denna period har man slagit in 80 runs och släppt in 34. Dodgers i sin tur har vunnit sju av de senaste åtta matcherna och slagit in 47 och släppt in 15 runs i dessa matcher.

Ska man jämföra lagens styrkor och svagheter så vinner Dodgers kampen om den startande pitchingen, Brewers vinner i bäst bullpen och båda lagen kommer har väldigt starka offensiver. Måhända har Dodgers på pappret lite mer spännande spelare i Manny Machado och Justin Turner, men Brewers har en av ligans allra bästa slagmän i Christian Yellich.

En nyckel för att Brewers, som trots sin hemmaplansfördel måste ses som underdogs i serien, ska kunna rå på Dodgers är att man antingen lyckas komma åt Dodgers startande pitching eller åtminstone bryggan (ett gäng mer eller mindre skakiga relievers) mellan den och Kenley Jansen.

Hur tog sig lagen till NLCS?
Brewers: 96-67 under grundserien (inkl. tiebreaker mot Cubs) och 3-0 mot Colorado Rockies i NLDS.

Dodgers: 92-71 under grundserien (inkl. tiebreaker mot Rockies) och 3-1 mot Atlanta Braves i NLDS

Kommande matcher i NLCS 2018:
Fredag 12 oktober, Brewers-Dodgers
Lördag 13 oktober, Brewers-Dodgers
Måndag 15 oktober, Dodgers-Brewers
Tisdag 16 oktober, Dodgers-Brewers
Onsdag 17 oktober, Dodgers-Brewers*
Fredag 19 oktober, Brewers-Dodgers*
Lördag 20 oktober, Brewers-Dodgers*
*Spelas om matchserien inte är avgjord

Tidigare matcher mellan lagen 2018:
20 juli, Brewers-Dodgers 4-6
21 juli, Brewers-Dodgers 4-2
22 juli, Brewers-Dodgers 2-11
30 juli, Dodgers-Brewers 2-5
31 juli, Dodgers-Brewers 0-1
1 augusti, Dodgers-Brewers 6-4
2 augusti, Dodgers-Brewers 21-5

Playball tippar
Andreas: Brewers-Dodgers 1-4
Johan: Brewers-Dodgers 4-3

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!