Inför NLDS 2018

Våra tankar och funderingar inför NLDS anno 2018!

Milwaukee Brewers – Colorado Rockies

Johan:

Brewers-Rockies 3-1

Efter att besvikelsen lagt sig att vi inte fick se en NLDS mellan Brewers och Cubs så är det bara att gå vidare och inse att det här mycket väl kan bli en sevärd serie också. Båda lagen lär komma in i denna NLDS med enormt självförtroende efter deras senaste segrar och på sättet de avslutade grundserien. För att nämna något, åtta raka segrar för Brewers skojar man inte bort.

Brewers bullpen är läskig alltså. De har så många som kan stänga matcherna för dem. Att de har ligans kanske hetaste spelare i Christian Yelich är inte heller något minus. Rockies krigade väl hela säsongen men i NLDS tror jag att det kommer ta slut för dem. Men jag tror ändå att Nolan Arenado, Trevor Story och co. kommer bjuda upp till match!

Andreas:

Brewers-Rockies 3-1

Rockies gick 19-11 i september och hade vunnit nio av deras tio senaste matcher när man förlorade mot Dodgers i match 163. Brewers avslutade också säsongen magnifikt, så det är onekligen två formstarka lag som går i klinsch med varandra. Jag tror att Brewers tar det för att de är de är ett starkare lag generellt och inte behöver förlita sig lika mycket på sina nyckelspelare. Brewers gick dessutom 5-2 mot Rockies under säsongen. Sen går det inte att komma ifrån Rockies skralare spel på bortaplan. Även om de gick 44-38 under grundserien så slår de markant mycket bättre hemma. Såg denna slash line på CBS:

Rockies hemma: .287/.350/.503, 166 2B, 33 3B, 119 HR, 445 R
Rockies borta: .225/.295/.370, 114 2B, 9 3B, 91 HR, 335 R

Rolig serie dock, kul med två inte alltför vanliga slutspelslag som möter varandra!

Los Angeles Dodgers – Atlanta Braves

Johan:

Dodgers-Braves 3-1

Det är så himla synd att inte Braves fick hemmafördelen här, då tror jag verkligen att de hade haft en bra chans. Det här lär bli tight men Dodgers borde vinna det här. Jag tror att deras vinst i game 163 stärkte dem enormt och med deras starting pitching (Ryu, Kershaw och Buehler) ska de vara snäppet vassare.

Braves är dock en underdog som jag (och många andra) fastnat för och om Acuña Jr., Albies eller någon annan ungtupp hettar upp i rätt läge så kan allt hända. Det känns spontant som att Braves måste vinna match 1 eller 2, något som kan bli nog så svårt.

Andreas:

Dodgers-Braves 3-2

Även om Braves var giganter på 90-talet och ett stadigt slutspelslag in på 2000-talet så är det kul att de känns som den där unga stöddiga uppstickaren. Som Johan skriver har Dodgers överhanden vad gäller pitching, åtminstone den startande, och är antagligen någon klass bättre offensivt också. Dodgers skapar 4,93 runs per match, Braves strax bakom på 4,69.

Jag är lite orolig för Kenley Jansen, som blandat och gett under säsongen. Just Braves har varit en mardrömsmotståndare genom åren. Jansen har en ERA på 5.55 på 24.1 IP mot just Braves.

Nyckeln för framgång för Atlanta är först och främst en drömstart med Mike Foltynewicz på kullen. 202 SO på 183 IP och en ERA på 2.85 (FIP 3.37) i år. Det vore också kul om en alldeles för underskattad Freddie Freeman fick en bra serie också. Men mot Dodgers kollektiv, nej det blir för tufft för Braves i år även om jag tror att de kan ta det till en femte och avgörande match.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!