Mörka tider

Efter att Boston Red Sox vunnit match ett (jag skrev om den matchen i MLBSE-gruppen på Facebook) så kom Yankees tillbaka med råge i match två natten till idag. David Price visade än en gång att han inte är en slutspelsstarter och att Yankees finns i hans huvud. Gary Sanchez, som varit kraftigt ifrågasatt för både sin offensiv, defensiv samt inställning, slog två homeruns varav den sista (en 3R HR mot Eduardo Rodriguez) så gott som dödade matchen. Det tillsammans med ännu en homerun från Aaron Judge, en Boston-offensiv som hackat betänkligt i båda matcherna samt att Price sket ner sig ännu en gång gjorde att det blev en förhållandevis enkel Yankees-seger denna gång.
1-1 i matcher, on to New York..

Har inte sett jättemycket av serien mellan Los Angeles Dodgers och Atlanta Braves, men det känns ju spontant som att Dodgers varit det betydligt starkare laget. ”Baby Braves” kommer inte åt Dodgers pitching och även om de nu får spela på hemmaplan i match tre och en möjlig match fyra har jag svårt att se dem komma tillbaka. Walker Buehler startar för Dodgers inatt och jag blir inte helt chockad om han och Dodgers lycka stänga den serien redan inatt.

Har sett desto mer av Milwaukee Brewers – Colorado Rockies men det är lite likadant där som jag nämnde ovan. Visst, Rockies stod för en imponerande upphämtning i top 9th i match ett (för att sedan förlora i 10:e ändå), men i match två tog det tvärstopp igen och även om inte 0-4 är direkt utklassningssiffror så kändes det väldigt talande för hur den här serien har sett ut överlag. Så, 0-2 i båda NLDS-serierna alltså, tar båda slut redan ikväll? Njae, jag tror att Rockies hemma på Coors Field kan vakna till och åstadkomma lite framåt mot Wade Miley, men visst kommer Brewers ta det här.

Serien mellan Houston Astros och Cleveland indians är kanske inte lika hype:ad som Red Sox-Yankees och konstigt vore det väl annars, men många journalister tror att vinnaren av den serien kommer vinna World Series. Efter två matcher i Houston leder Astros med 2-0 och att Indians inte kunde stjäla i alla fall en seger med Corey Kluber och Carlos Carrasco på kullen måste kännas som en missräkning. I morgon väntar match tre i Cleveland (19.30 svensk tid om inte MLB ändrar det på något sätt) och då är det ”do or die” för Indians som skickar upp Mike Clevinger på kullen mot Dallas Keuchel. Indians måste vinna och det tror jag att de gör, men Astros vinner serien.

Man ska göra det man tycker om. En del saker måste man göra. Annat gör man för att man vill, tycker om, det ger en glädje osv.. Men ibland hamnar man i ett läge när det man tycker om blir till ett mindre krav, en press, en stress och något som det inte ska vara. Därför blir det här min sista text på ett tag i alla fall. Njut av slutspelet och glöm inte att ta hand om er och varandra. Vi hörs när vi hörs..

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan


Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!