1 down, how many to go?

Guten kvällen som man säger i de nordöstra delarna av Ryssland!

I min förra krönika hyllade jag ju mitt lag som vann hela fadderullan (se galant t-shirt på bilden ovan) och även om det fortfarande gläder mig mycket är det väl dags att börja se framåt mot nästa år och ikväll tänkte jag fokusera på vilka free agents som försvinner eller stannar kvar.

Sent i fredags kväll gick Boston Red Sox själva ut med ett pressmeddelande om att man signat om lagets 1B och World Series MVP Steve Pearce. 35-åringen skrev på ett ettårskontrakt värt 6.25 miljoner dollar. Jag trodde iofs att han skulle skriva två år men det här känns bra och logiskt. Det bygger också på mina tankar om att Boston kommer försöka signa Paul Goldschmidt när han blir FA efter nästa säsong, men det är då det. Vad gäller Pearce så kommer han nu spela i samma platoon-position med Mitch Moreland som han gjort sedan han kom till Boston i slutet av juni i år. Att behålla honom kände jag var ytterst nödvändigt, speciellt efter hans starka World Series. Han var också den av lagets fyra free agents som jag tänkte var troligast att behålla. Men, de andra då?

Nathan Eovaldi
Vilken tillgång han var sedan han kom till Boston innan trading deadline och hans värde måste ha ökat markant efter hans starka slutspel. Jag tror därmed att han blir ganska dyr. Två Tommy John-operationer säger säkert någon.. Förvisso, men samtidigt som någon reporter sa om en annan spelare, ”den har han ju avklarad” som om de vet att alla kommer behöva genomgå en någon gång. ”Nate” har som sagt genomgått två redan och skrämmer det bort någon så visst, men han kommer inte ha problem att hitta ett jobb. Starter, reliever eller båda? Starter känns spontant mest rätt och undrar om han inte kommer signa ett kontrakt i 4 år/60-80 millarsklassen. Med Boston? Troligen inte, även om jag gärna behåller honom. Blir inte direkt förvånad om New York Yankees välkomnar honom tillbaka heller.

Craig Kimbrel
”Dirty Craig” har överlag varit superb sedan han kom till Red Sox inför säsongen 2016. En av ligans bästa closers och egentligen borde det väl vara en no brainer att försöka signa om honom? Njae, så enkelt är det inte. Hans slutspel (trots 100% i saves-kolumnen) var minst sagt skakigt och det var många runs som ramlade in. Jag undrar om de faktiskt inte kommer låta honom gå (en återkomst till Atlanta Braves månne?). Min spontana känsla är att de kommer satsa på Matt Barnes, Ryan Brasier eller kanske..

Joe Kelly
..som istället hade ett grymt bra slutspel efter en säsong som var lite upp och ner. När Kelly har sina bästa stunder är han nästan läskig men han kan även dippa nämnvärt i långa perioder. Här tror jag faktiskt att Boston kommer behålla honom. Ett kontrakt uppåt 3-4/30-40 låter ganska mycket, men kan de få honom något billigare så varför inte. Dessutom tror jag, trots hans skadeproblem under 2018, att Red Sox kommer satsa rätt hårt på att signa tillbaka Andrew Miller till laget.

Övrigt

Smart trade av Hoston Astros att byta till sig Aledmys Diaz från Toronto Blue Jays. Nu vill de ju behålla deras utility player Marvin Gonzalez i alla fall, men bra täckning om de tappar honom.

Läste MLBTRs ”Free Agent Prediction”-lista (länk) och den är som vanligt väldigt intressant. Att de gissar att Bryce Harper och Manny Machado ska få 30-miljonerskontrakt i 14 respektive 13 år är ju alldeles hisnande.

Kommande vecka kan jag och Andreas äntligen rensa ett dåligt samvete. Några år efter att han vunnit den tävling vi anordnade så ska äntligen Jonatan Fabbri få sitt pris. En Tigers t-shirt är på G till honom i veckan och det känns väldigt bra. Vi ber om ursäkt till Jonatan för att det tagit så lång tid men hoppas att han kommer gilla tröjan nu när den äntligen kommer fram!

Till sist så kan jag berätta att vi ämnar betala in årsfakturan för hemsidan vilket således betyder att Playball lever vidare i alla fall ett år till. Hur mycket eller lite vi kommer skriva återstår att se. Som flera av er säkert vet har undertecknad kämpat med både både fysiska och psykiska hälsoproblem under större delen av det här året och jag/vi har därför bestämt att vi kommer nu bara skriva när vi vill, har tid/lust och när det känns kul. Med förhoppning om förståelse och fortsatt läsning från er!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan


Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!