It’s getting colder

..and slower, det händer ju inte jättemycket ärligt talat? Okej visst, det har varit Thanksgiving, Black Friday och allt vad det heter så kanske det rullar igång lite mer nästa vecka, men ändå?

James Paxton kan absolut hjälpa New York Yankees (tyckte mig läsa att han har en ERA på 2.49 mot Boston Red Sox t.ex.) som en trolig ”3rd starter”. Han går in och ersätter Sonny Gray som de vill byta bort. Jag är dock lite förvånad att de gav upp ”så lätt” på Justus Sheffield potential? Sheffield var ju typ ontouchable för ”en kvart sedan”? Så kändes det i alla fall, men uppenbarligen förändrades något i hur Brian Cashman och co. såg på honom.

Bra för Kurt Suzuki att signa tidigt och få ett välförtjänt tvåårskontrakt med Washington Nationals värt tio miljoner dollar. Frågan är, försöker Atlanta Braves byta till sig J.T. Realmuto eller göra något annat stort? För om inte borde de väl behållit Suzuki, eller var fem millar i AAV för mycket för dem?

Det har varit lite snack om en trade mellan Seattle Mariners och San Diego Padres där huvuddelen av bytet skulle innebära att Jean Segura och Mike Leake skickades till Padres och Wil Myers till Seattle. Intressant och en mindre blockbuster om man kan kalla det för det, men jag undrar lite hur framför allt Mariners tänker här. OM det stämmer att de vill vara med och slåss om det först 2021 så förstår jag hur de tänker angående Leake, men Segura då som har fyra år kvar på sitt kontrakt?

Jag läste Mark Feinsands artikel och såg även det här videoklippet angående Manny Machado, men allvarligt talat, vi vet ju vad vi såg under slutspelet eller hur? Oavsett vad du sagt eller inte Manny, en boll som når väggen och som du tror ska bli en homerun men som till slut bara blir en single indikerar att du inte ÄR en ”Johnny Hustle” vare sig du uttrycker dig klumpigt eller inte. Som jag sagt förut, han kommer få en kolossal summa pengar av något lag i alla fall, men den här nervositeten han visar med den här intervjun är lite underhållande, det måste jag erkänna.

Att Adrian Beltre annonserade sin pensionering i veckan var inte särskilt förvånande, men det är ändå lite synd. Han har gett flertalet baseboll-fans många skratt genom åren och han var i sina bästa stunder en enormt bra spelare. Happy retirement och välkommen till Cooperstown om fem år Adrian!

Hur viktigt är det egentligen om någon spelare röstas in i Hall of Fame ”unanimously”, dvs. enhälligt eller inte? Alla här vet ju att Mariano Rivera kommer väljas in i basebollens Hall of Fame i sommar, men om han får 98, 99 eller 100 procent av rösterna, är det verkligen SÅ viktigt?

Skrev för ett tag sedan om spelare i Cincinnati som verkligen gillade att spela för Reds och att ledningen i så fall borde försöka signa om dem. Så blev fallet med relievern Raisel Iglesias som i veckan signade ett nytt treårskontrakt värt lite över 24 millar.

Skickade tidigare ut i MLBSE-gruppen och på Twitter om ni ville att jag skulle skriva om något speciellt. Christoffer efterfrågade då mina ”Winter Meeting predictions”. Ett utmärkt förslag men jag behöver lite mera tid och högst troligt kan jag bjuda på dem nästa vecka. Jag har några idéer och det är bäst att jag skriver nästa helg då det inte lär bli någon text söndagen den 9:e december då jag kommer hem samma dag från en Helsingfors-resa. Så håll till godo Chris, jag ska inte glömma bort det!

Så här glad och stilig kan man se ut när man vunnit en Playball-tävling:
(Jävlar vad nöjd han ser ut Jonatan. Grattis igen och ursäkta dröjsmålet!)

Till någras besvikelse kan jag meddela att som det ser ut nu kommer jag inte åka och se Red Sox-Yankees i London i slutet av juni (biljetter släpps 3/12 kl. 11.00 svensk tid för er som registrerat er i förtid). Varför inte säger säkert någon? De finns ärligt talat annat som lockar mer, festivaler och annat som redan är bokat, pengarna/semesterdagarna ska räcka till och dessutom..

..för er som missat det så köpte jag i veckan en USA-resa till våren! Det blir inledningsvis tre nätter i Boston och sedan fyra nätter i Chicago när det nu äntligen blir av att besöka ”Chitown” för mig och en kär vän, min bästa vän till och med. Vi drar iväg den 29:e april och det blir tioårsjubileum (besökt staden varje år sedan 2010) för mig i Boston vilket ju är sanslöst, sjukt, ”inte normalt” och allt möjligt vad man kan kalla det.

Det var ju inte beräknat att besöka ”Beantown” nästa år, men så gick ju de jävlarna och vann World Series och då kunde jag inte låta bli! Så, nu väntar matcher hemma mot Oakland A’s (som jag aldrig sett) och förutom att se Red Sox på bortaplan (bortamatcher mot Chicago White Sox) så blir ännu en dröm sann när jag får se Chicago Cubs-St Louis Cardinals på Wrigley Field, troligen på eftermiddagen fredag den 3:e maj. Ser i vanlig ordning mycket fram emot detta!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan


Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!