Recap

Japp, I’m back! Från Melodifestivalen i Finland (good one Andreas!) till soffan i södra Stockholm är det dags att sammanfatta lite om vad som hänt under Winter Meetings och lite annat.

Första av allt, BÖSSAN! Idag är det sista dagen av årets utgåva av Musikhjälpen. När detta skrivs är bössan uppe i 3450:- men lite mer kan vi väl få ihop under de sista timmarna va?

Det har babblats en hel del om faktumet att ”det hände inte så mycket” och det är förvisso sant, men snacket som nu går att ha Winter Meetings i januari istället och även en ”winter trade deadline” känns ju hyfsat överdrivet måste jag säga? Lugna ner er, det handlar om personer med väldigt mycket pengar som ska byta väldigt mycket pengar typ, ta det för vad det är!

Skriva multikontrakt tar tid, det vet vi. Det är därför inte direkt förvånande att varken Manny Machado eller Bryce Harper signat någonstans ännu. Spekulationen har varit att det ska hända i januari från flera experter och det låter väl rimligt. Att de båda ska gå in i februari-mars och behöva skriva på ”billigare” avtal lär inte hända även om jag, som ni vet, gläds lite åt att Machado fått svettas lite.

Sedan min förra text har Patrick Corbin signat ett sexårsavtal med Washington Nationals värt 140 miljoner dollar. Håller han samma nivå som årets säsong så visst, men hans tidigare statistik efter sin Tommy John-operation har ju inte varit fuckin shining direkt. Varken Philadelphia Phillies eller New York Yankees var bekväma att ge honom mer än fem år och det blev deras ”fall”. OM nu Corbin håller samma höga klass som i år är det ju inget snack om att de får en riktigt stark 1-2-3 punch vad gäller starting pitching när Corbin joinar Max Scherzer och Steven Strasburg.

J.T. Realmuto är för närvarande fortfarande Miami Marlins-spelare. Hur länge till kommer han vara det tror ni/vi? Jag ger det till januari, senast..

Mina predictions inför Winter Meetings var bara två stycken, inte så vågat (jag vet) men en av de slog i alla fall in. Paul Goldschmidt tillhör nu St Louis Cardinals organisation med ett år kvar på kontraktet. Det kan bli en fullträff. Det gör Cardinals bättre på en gång och förhoppningsvis får jag se honom när jag ska se Chicago Cubs mot Cardinals i början på maj.

Mitt andra tips att även Zack Greinke skulle bytas bort från Diamondbacks? Jag tror fortfarande att det kan bli av men det handlar om SÅ mycket pengar (framför allt AAV) så det kan bli knivigt och det är säkert inte helt lätt att ”lösa på en kvart” så att säga.

Jag skrev det redan när nyheten kom om Andrew McCutchens nya kontrakt med Phillies och skriver det igen: Fick han inte mera pengar än vad vi trodde? Var det bara jag som såg honom som en ”ett/tvåårskontraktsspelare” för ca 10 millar per år? Kanske var så.. Hur som helst, bra för ”Cutch” att landa ett treårsvtal värt 50 miljoner. Likt när Phillies signade Carlos Santana (mer om honom senare) förra säsongen känns de som att de är aggressiva när de verkligen vill något, kanske betalar lite mer och håller ner kontraktslängden. Santana fick 3/60 vilket var närmast chockartat förra året och nu fick McCutchen 3/50. ”Cutch” får säkert också betalt för att komma in och vara en ledargestalt i ett ungt Phillies-lag som är på rätt väg och som vill slåss med Nationals och Atlanta Braves om NL East-titeln under 2019.

Santana som sagt, det ”svängde” om honom de senaste dagarna. Först bortbytt från Phillies till Mariners för att snabbt få vända vidare till sin gamla klubb Cleveland Indians. I och med att Indians även bytte bort Yonder Alonso till Chicago White Sox så är nu Santana tillbaka på sin 1B-position i Indians och han lär vara väldigt glad för detta. Bl.a. har han inte sålt sitt hus han hade i Cleveland så kanske hoppades han på en comeback där månne?

Tre av mina World Series-hjältar, Nathan Eovaldi, Joe Kelly och Ian Kinsler skrev på nya kontrakt i veckan. ”Nasty Nate” återvänder till Boston (4/68) medan Joe Kelly hamnade i Los Angeles Dodgers (3/25). Vissa säger nog att Boston betalade väl mycket för Eovaldi och, ja, vad ska jag säga, det är mer än vad jag trodde men samtidigt är det ju vad starters kostar nuförtiden. Closers också för den delen om de senare skulle flytta honom till den rollen i stället.

Jag är inte jätteförvånad att Boston tappar Kelly även om jag tycker att det är synd, men det sägs att Red Sox inte ville ge honom mer än två år och utan att veta exakta summor så var det nog liknande eller något under vad Dodgers erbjöd. I samband med att de garanterade honom ett tredje år, att han kommer från västkusten från början samt att han tydligen blev ”blown away” av Dodgers pitch hur de skulle använda honom/vilken roll han skulle få så antar jag att det var en no brainer för honom och hans familj.

Även Ian Kinsler skrev på ett nytt kontrakt, ett tvåårsavtal värt 8 millar i San Diego Padres. Nog för att hans värde sjunkit lite, men jag trodde nog att han skulle få mer än det, framförallt pengar? Jag antar att Padres ser honom som en mentor/”pappa” för sitt lag i rebuilding och jag kan bara spekulera i att han gärna ville till västkusten samt att Padres sålde in San Diego riktigt bra, för nog borde han kunna ha fått lite mer från något annat lag?

Det är dags att se upp för Tampa Bay Rays. Laget som så gott som alltid av olika anledningar flyger under radarn signade Charlie Morton (2/30) och ser ut att få en farlig starting rotation kommande säsong, kanske helt utan openers? Får de även in lite offensiv så.. Nelson Cruz då kanske?

Efter att Yankees gått bet på Corbin så valde det som väntat att signa om J.A. Happ vilket givetvis är smart. Men Yankees kan inte vara klara, något mer kommer hända? Harper, nej.. Machado? Kanske..

Är det inte förhållandevis lite ”buzz” angående Dallas Keuchel eller? Jag känner spontant att Braves eller Phillies ligger bra till. Yankees låter väl riskabelt. Eller varför inte Los Angeles Angels? De kan ju inte nöja sig med Justin Bour liksom?!

Relievers kostar, så är det. Jeurys Familia fick tre år och 30 jävla millar av Mets, jisses.. Hand upp alla som trodde att han skulle få fem miljoner mer än Joe Kelly? Inte jag i alla fall.. Men men, Mets vet vad de får i honom och ser honom som setupman till Edwin Diaz, gott så.

Börjar bli långt detta så det är väl dags att runda av. Jag kan rapportera att jag igår köpte biljetter tre matcher mot Oakland A’s på Fenway Park i april/maj. Ser som vanligt fram emot att få återvända till ”hemmaplan”!

Nästa helg är det dags för nya äventyr när det är melodifestivaldags igen, denna gång i Norrköping. Så söndag den 23:e får ni uppesittarkvälla er utan mig men om det inte går alldeles åt pipan siktar jag på en text till innan vi byter år. God Jul alla Playball-läsare och som sagt, glöm inte BÖSSAN!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan


Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!