SMH

Jag minns att jag läste uttrycket ”smh” bra länge på Twitter utan att förstå vad det betydde. Länge tänkte jag ”sick mother någonting..”, men det funkade ju inte. Men till slut så googlade jag för att få klarhet. ”Smh” betyder alltså ”shaking my head” och finns det något mer passande än inför den trade mellan Seattle Mariners och New York Mets som nu tycks bli av?

Innan jag går igenom den så måste jag ställa en seriös fråga. VARFÖR har Mets signat Chilli Davis som hitting coach för? Davis var en hyllad HC i Oakland och började bra när han kom till Boston Red Sox inför säsongen 2016. Säsongen 2017 var ett tydligt steg tillbaka produktionsmässigt för laget och efter den fick Davis gå. Vad hände då, jo Chicago Cubs plockade upp honom och han var hitting coach för dem under 2018. Hur gick det för Cubs slagmässigt i år, någon som minns? Inte SÅ jävla bra va? Nä just det.. Så, vad hände efter den säsongen? Jo, Davis fick gå från Cubs.

Hur bra gick det offensivt för Mets under 2018? Inte SÅ jävla bra va? Nä just det.. SÅ NU, som en frälsare i Stålmannenkläder, så ska Chilli Davis in och fixa Mets offensiv/produktion/approach inför nästa säsong, en säsong där lagets nya GM Brodie Van Wagenen har lovat att förstärka laget och att de är i ”win now-mode”. Min fråga..Varför, varför, VARFÖR tar de in Chilli Davis? HUR tänker de?!

Aja, vid sidan av det så håller de alltså på att få in 36-åriga 2B-spelaren Robinson Cano som efter att ha varit PED-avstängd under 80 matcher förra säsongen har FEM år och 120 miljoner dollar kvar på sitt kontrakt. Säg den meningen en gång till och försök att ta in det. Alltså, VAD gör de? Canos kontrakt med Seattle var givetvis helt vansinnigt redan från början, men då finns ju i alla fall en plan att när han blev äldre så kunde han spela DH. Det kommer han inte kunna göra i New York Mets. Flytta till 1B? Kanske, men det hela känns väldigt konstigt.

Det hela blir ännu märkligare om ryktena stämmer att Mets eventuellt vill byta bort Noah Syndergaard? Jag förstår verkligen inte. I bytet som för Cano till New York ingår även Mariners förre closer Edwin Diaz som var superb under årets säsong. Det kan såklart bli succé, OM han ens får chansen att stänga matcher. Får han det?

En idé och lite ”out of the box” som jag tänkte på är ju om Mets nu väljer att byta bort Diaz också? Det ska de givetvis bara göra OM de nu väljer att skicka bort ”Thor” för ärligt talat, fattar ni vilka prospects de kan få tillbaka för Syndergaard och Diaz? Det lär med största sannolikhet inte hända och jag har inte hört någon annan prata om det, men ja, någon gång ska man väl ha rätt om något och vara först med en idé..

Mariners ”egna” rebuild fortsätter alltså. Jag har tidigare skrivit att jag inte förstår deras synsätt då de vill vara med och slåss om det 2021 igen och bl.a. byta bort Jean Segura som har fyra år kvar på sitt kontrakt. Detsamma gäller ju till viss del Cano (om än ett albatrosskontrakt ekonomiskt sätt) samt Diaz, som har fyra års kontroll kvar. Dessutom får ju Mariners nu tillbaka Jay Bruce och Anthony Swarzak (som har två respektive ett år kvar på sina kontrakt) som blir riktiga ”spela under rebuildingprocessen”-spelare men som inte kommer vara kvar när det väl är dags att ”slåss om det”.

Kort och gott, det hela känns som en ”headscratcher” på alla möjliga sätt. Har ingen större koll på de prospects som Mariners får i bytet, men en annan sak jag undrar är varför inte Mets fick mera pengar? Visst, de blir av med kostnaderna för Bruce/Swarzak, men BARA 20 millar för att delbetala Canos kontrakt? Då återstår alltså 100 jävla miljoner i fem år till? Vad var det rubriken hette? Smh..

Just det, en sista sak också. Vem var agenten som landade Canos jättekontrakt med Seattle?
Precis, Brodie Van Wagenen. Verkar inte misstänkt eller något fuffens alls..

Annars då? Washington Nationals gav upp försöket att byta till sig catchern J.T. Realmuto från Miami Marlins och bytte i veckan istället till sig Yan Gomes från Cleveland Indians, som tillsammans med Kurt Suzuki kommer vara förste- och andrecatcher för huvudstadslaget.

Har Patrick Corbin signat med New York Yankees ännu? Inte? Vad väntar de på?

Vill ni se passion, frustration, ilska och galenskap i ett klipp? Kolla när Chris ”Mad Dog” Russo analyserar Mets/Mariners-bytet här. Stor humor!

Är det någon som fortfarande är intresserad av att åka till London efter att ha sett priserna för de två matcherna mellan Boston Red Sox och New York Yankees? Inte ni heller nä..
Men ja, om det mot förmodan är någon som vill köpa biljetter imorrn så säg till mig så kan ni få använda min presale-kod, hör av er på Twitter i så fall.

Inte jättehöga odds på att Jonathan Schoop kommer bli en succé för ett annat lag nästa år efter att ha blivit non-tendered av Milwaukee Brewers väl?

Bilderna på Oakland Athletics plan för en ny arena blev officiella i veckan. Ser givetvis spännande ut, men kommer det ens att hända?

Förra veckan lovade jag ju Christoffer Johansson att ge er ”Mackes Winter Meetings predictions”.
Har inte tänkte jättemycket på det men här är några korta tankar i alla fall:

Arizona Diamondbacks byter bort både Zack Greinke och Paul Goldschmidt.
Manny Machado blir klar för Philadelphia Phillies.

En späckad hårdrocksvecka väntar för undertecknad då Slayer ska beskådas i både Stockholm och Helsingfors. Därför blir det högst troligt ingen text kommande söndag. Glöm därför inte två saker i veckan efter det: Winter Meetings inleds måndag 10:e december i Las Vegas och samma dag så startar Musikhjälpen nere i Lund. Självklart kör vi bössa i år igen så att vi givmilda svenska basebollfans kan skänka pengar för att hjälpa människor med olika sorters funktionsnedsättningar i fattiga länder.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan


Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!