Struggling

Hej på er.

Det känns som det är dags att uppdatera, även om jag inte vet vad jag ska skriva egentligen. Krönikan heter ”Struggling” och jag vet vad många av er tänker, vilket såklart stämmer, men det handlar på ett sätt lika mycket om mig själv.

När Spring Training började var jag inte lika pepp som vanligt.
Kanske beror det på att Boston Red Sox vann förra året.
Kanske på att jag följer hockeyn hemma i Sverige så nära i allmänhet och Djurgården i synnerhet. När Opening Day väl kom var jag på en hårdrockskryssning och ”missade hela första dagen” vilket var oturlig tajming men ändå, det var som det var.
Kanske beror det även mycket på att Boston började med en västkustvända och jag inte kunnat se en hel match ännu p.g.a. de sena starttiderna.

Sen är det ju som det är med Bostons start, den är bedrövlig. 2-8 på årets första 10 matcher är inte i närheten av det lag som inledde säsongen 17-2 förra året. Lagets starting pitching har varit bedrövlig och det är väl ungefär där jag landar någonstans. Jag gladdes med lagets förlängningar av Chris Sale och Xander Bogaerts men nu är frågan hur pass bra Sales arm mår egentligen. Hans fastball velocity är väldigt låg jämfört med förut och han har just fått ett nytt femårskontrakt vilket känns sådär. ”Bogey” känns bättre i det fallet även om förlängningarna mer än gärna fick gälla både Mookie Betts och JD Martinez.

Men igår hände något. För matchen mellan New York Mets och Washington Nationals (jag hoppade mellan den och Oskarshamns kvalmatch mot Timrå) så fann jag stor glädje att se på en match igen. Den svängde fram och tillbaka och efter att Mets tappat en 3-1 ledning till 3-5 så vände de återigen och vann till slut med 6-5. NL East verkar bli det vi hoppades på vilket är mycket trevligt.

Min At Bat-app verkar bete sig lite hur den vill också. Jag har ställt in den att jag ska få en avisering så fort jag kan se Bostons ”condensed games” men det funkar inte alls, har bara fått det en dag. Hälsomässigt har jag varit väldigt trött på kvällarna och vissa mornar så det har heller inte varit direkt läge att försöka kolla igenom sammandrag innan jag sticker till jobbet.

Så ja, vad gör man då som skribent när man känner en form av ansvar att skriva men egentligen inte vet så mycket mer än jag läst på Twitter och faktiskt inte sett så mycket? Jo, man gör det man kan.

Jag frågar mig t.ex. om kontraktsförlängningar är ”det nya free agency”. Jisses vad många som förlängt sina kontrakt under främst slutet av offseason. Förutom de redan nämnda Red Sox-spelarna så kan för övrigt nämnas Mike Trout, Nolan Arenado (roligt att de båda faktiskt blev kvar i sina lag), Paul Goldschmidt, Jacob deGrom, Ronald Acuña, Kyle Hendricks, German Marquez och Randal Grichuk.

Extension extravaganza kan man utan tvekan kalla det. Det kan också bero på en möjlig kommande strejk (hoppas inte) samt oro att inte MLB och MLBPA ska kunna komma överens om nästa CBA-avtal. Utan tvekan kan man ändå säga att flertal av lagen/ägarna som anklagats för att inte ha spenderat pengar nu faktiskt har gjort det.

Övriga korta notiser:

Jisses vad mycket skador New York Yankees har, det är brutalt! Kommer Miguel Andujar ens spela något mer i år? Apropå Yankees och skadorna verkar det ju bli en fullträff att de signade DJ Lemahieu! Han kan verkligen lira alltså.

Med tanke på Corey Knebels årslånga skada i Milwaukee Brewers så borde Craig Kimbrel vara ett starkt alternativ. Det blir ju bara ännu mera tydligt när man tittar på hur dåligt Chicago Cubs startat säsongen.

Dallas Keuchel har fortfarande inte signat, jag hittar lätt ett flertal lag som kunde ha användning av honom. Los Angeles Angels, San Diego Padres och Philadelphia Phillies för att nämna några.

Madison Bumgarner borde inte vara San Fransisco Giants-spelare hela året, OM de inte lyckas förlänga honom.

Tweets som den här gör mig så glad. Tack igen Martin!

Mycket roligt att höra Niklas och Olof igen. Ett säkert vårtecken när ”Veckans MLB” är tillbaka.

Ligger efter vad det gäller att lyssna på det sista avsnitten av ”Bases Loaded” men jag är fortsatt full av beundran för Jonatans arbete med sidan och podden.

Klockan är strax 15.00 när detta skrivs. Luleå och Frölunda ska spela semifinal vilken jag inte tänker missa. Ikväll blir det troligen Mets-Nationals igen och kanske lite Baltimore Orioles-Yankees. På tisdag kl. 20 får Boston äntligen spela hemma på Fenway Park igen. Förhoppningsvis vänder det då, både för laget och mig..

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!