Saturday night notes

Hej på er!

NL Central fortsätter vara ett rejält getingbo. FYRA matcher skiljer mellan ettan Milwaukee Brewers och femman Cincinnati Reds. Är dock lite besviken på att inget lag är bättre än .528. Visst, vinna divisionen ”räcker” väl men Brewers är 47-42 och leder alltså divisionen, det känns lite svagt måste jag säga.

Los Angeles Dodgers är just nu 60-30, jisses. Såg dessutom att Cody Bellinger redan nått 30 homeruns. Jag ”hoppades” att Colorado kunde hota och vinna divisionen men det ser ut som att Dodgers kutar hem det i år igen. Det är alltså on pace att gå 108-54 över 162 matcher, samma resultat som Boston Red Sox hade förra året.

Tyler Skaggs dödsfall var ett slag i magen i veckan. Så sorgligt..

..samtidigt hoppas jag nu att allt går bra för Carlos Carrasco som fått leukemi.

Har knappt sett någonting från London-matcherna men vilken shitshow det var för Boston. Förnedrat av värsta rivalen. Ja, man kan säga att bara torska med 4 runs inte är så farligt men att ligga under med 17-6 (eller om det var 14-6) är ju aldrig okej. Red Sox är SÅ långt efter Yankees och jag ser ingen ljusning any time soon. The Bronx Bombers går som tåget och förtjänar beröm.

Bostons bullpen är en katastrof! När de ledde matcher med typ 2-3 runs förra året var det så gott som klart, leder det med 5-6 runs i år är man ändå inte seger på vinst, så illa har det blivit. Dave Dombrowski får mycket kritik för att de inte tagit in en reliever och Alex Cora får sig en skopa han också. Senaste idén är att nu ska tydligen Nathan Eovaldi komma in i reliever- och troligen closer-rollen när han är tillbaka. Samtidigt har de ju ingen 5:e starter så, ja, det är inte mycket som går som man vill just nu.

Det har t.o.m. gått så långt att det börjat diskuteras om Boston ska sälja vid trade deadline. Mookie Betts och JD Martinez (ja, faktiskt) är två namn som det snackats om. JD har bara ett garanterat halvår kvar på sitt kontrakt (tre buy outs i sitt femårsavtal) och Mookie är under kontroll i 1,5 år till. Flera tror dock att Mookie inte kommer vilja signa om utan funderar på om det vore bra att skeppa iväg honom och få ett stort prospect-paket tillbaka då Bostons farm system är långt ifrån jättebra just nu.

Svår balansgång det där tycker jag, samtidigt som man aldrig ju vill bli av med kalasspelare så lockas jag lite av tanken att faktiskt börja om på sitt sätt. Kör ingen fire sale, det vore ju larvigt, men en del skulle man faktiskt kunna göra sig av med och ändå vara relevanta. Det laget man har nu har ingen chans att vinna World Series igen. Att vinna AL East ser jag som tämligen osannolikt, då ska Yankees kollapsa totalt och det ser jag inte att de kommer göra. Kan Boston spela till sig en andra wild card-plats? Hmm, ja, KANSKE! Men då måste förstärkningar in till lagets bullpen och då kommer lagets farm system se ännu sämre ut.

Om någon missat det är det nu officiellt att Chicago Cubs möter St Louis Cardinals i London nästa sommar, jag tror att det var 13-14/6.

Washington Nationals 45-42 record är överlag inte jättespeciellt, men deras turnaround från hur de började säsongen är anmärkningsvärd och nu är de med igen i wild card-jakten.

Ni vet när vi snackade om att Edwin Diaz skulle göra underverk som ny closer i New York Mets? Uhm, not so much, det har inte gått jättebra för honom på sistone. Meanwhile så är fortfarande Mickey Callaway manager över laget och kräftgången fortsätter.

Träffade kollega Andreas för en dryg vecka sedan då vi såg en bra konsert med Bob Dylan på Globen. En fin kväll! Vi pratade lite om sidan och skrivandet och det kom nog inte så mycket mer ur det än att vi fortsätter skriva när vi känner för det och det känns bra.

Innan jag avslutar kan jag meddela för de som inte vet att det blir USA för mig i år i alla fall! Den 12:e september flyger jag med en vän till Chicago där vi stannar i fem nätter. Sista kvällen ska vi se Cubs mot Cincinnati Reds på Wrigley Field. Dagen efter flyger vi till Boston för tre matcher mot San Fransisco Giants innan vi drar hem igen. Min streak på tio raka år i Boston kommer bli sann och trots att det här nästan känns som ett förlorat Red Sox-år känns det ändå väldigt bra.

Until next time, ta hand om er och varandra..

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!