Början på slutet

Hejsan!

Vi är inne i september och det är därmed mindre än en månad kvar av grundserien. Jag tittar på Boston Red Sox mot New York Yankees, det borde vara en het och spännande match om divisionstiteln, wild card-platser osv men tyvärr är det inte det. Yankees har sprungit iväg med divisionen för länge sedan och Bostons mediokra säsong trots en skarp offensiv kommer inte ens räcka till en slutspelsplats i år, det första missade slutspelet sedan 2015.

Är det därför jag inte skrivit på ett tag? Hmm, det har ju inte gjort det enklare kan jag säga även om det är som det är och det finns annat spännande att titta på, framför allt i NL. Så det här är början på slutet och det är det även vad gäller min egen position som krönikör här på Playball.

Jag inser att jag såklart måste skriva om min USA-resa som nu äntligen blir av kommande torsdag men efter säsongen kommer jag tacka för mig. Varför? Passionen för sporten finns givetvis kvar men skrivandet har fått kliva åt sidan då det finns annat som är roligare och jag dessutom inte har samma ”koll” längre. Det här är första året sen 2012 som jag sett så lite highlights från både Bostons och andra matcher tror jag. Jag känner liksom inte att jag kan upprätthålla vad jag gjort innan.

Andreas är underrättad om detta och det finns ingen schism eller något liknande mellan oss. Han har stöttat mig och låtit mig skriva hur mycket eller lite jag ville men samtidigt är det rättvist mot honom att detta beslutet kommer nu. Kommer jag sluta skriva helt? Jag vet inte, jag twittrar ju en del och kommer inte att försvinna från just Twitter eller MLBSE-gruppen på Facebook och kanske dyker det upp något här eller där, men jag tänker inte längre ha en ”fast roll” som krönikör på någon sida.

En del spännande serier pågår nu i helgen, förutom den ändå ganska svala matchserien mellan Red Sox och Yankees möts Minnesota Twins och Cleveland Indians i en viktig serie om divisionstiteln i AL Central. Två spännande serier pågår även i NL East, Atlanta Braves mot Washington Nationals och New York Mets mot Philadelphia Phillies.

Wild Card-jakten i NL lever i allra högsta grad, gott så. Mets vann inatt till slut mot Phillies efter att deras closer Edwin Diaz bränt ännu en save men han räddades sedan av sina lagkamrater.

St louis Cardinals går mot divisionstiteln i NL Central och just nu ser mina tips inför säsongen iaf hyfsade ut. Yankees är inget snack, Cardinals leder nu och även Twins kan mycket väl gå in. Däremot verkar inte Colorado Rockies vinna NL West, inte heller kommer Nationals vinna NL East. Jaja, allt kan inte bli rätt uppenbarligen.

Michael Pineda har precis fått en 60-matchers (samt missar slutspelet) avstängning för att ha tagit ett preparat han inte fick. Synd för Twins, han har varit en rätt bra starter för dem och Twins har vunnit sex av hans nio senaste starter.

När detta skrivs är klockan strax 23 på lördagskvällen och jag är uppe/online ett tag till om någon vill skriva. Vi hörs efter min USA-tripp..

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!