Ett annorlunda slutspel

Så var grundserien denna Covid-19-säsong slutspelad och det efterföljande slutspelet har redan kickat igång. Det är ett annorlunda slutspel som hela 16 stycken lag gick vidare till. Med det i åtanke så känns det lite annorlunda att vi har lag som Marlins och Blue Jays deltagande, men inte lag som Red Sox, regerande mästarna Nationals eller Phillies.

Man kan tycka lite vad man vill om att MLB valde ett utökat format på slutspelet. Min konservativa sida ser inte riktigt syftet, men låter jag fantasin flyta fritt så gillade jag att fler lag hade mer att spela om. Det största problemet i mina ögon är att lag som gått under .500 (Astros och Brewers som båda gick .483), det blir lite ”alla ska med” på något sätt.

Det andra som stör mig är Wild Card-rudan som pågår nu. Åtta matchserier i bäst av tre där vinnarna går vidare till Division Series. Att lag som Dodgers och Rays, som dominerat i sina ligor, behöver kliva in i ett slutspel där två dåliga insatser innebär att säsongen är slut i ett tidigt skede – det känns lite tokigt. De borde ha varit kvalificerade för Division Series redan.

Jag tänker inte ge mig in på någon kirurgisk analys, men jag gillar att tänka i ”tiers” när man rankar lagens utsikter för slutspelet. Så här såg jag på lagen när säsongen avslutades och innan slutspelet startade.

Favoriter
Los Angeles Dodgers
Tanpa Bay Rays

Starka kandidater
San Diego Padres
Chicago Cubs
Minnesota Twins
Cleveland Indians

När stjärnorna står rätt
St. Louis Cardinals
New York Yankees
Chicago White Sox
Houston Astros
Oakland Athletics
Atlanta Braves
Cincinnati Reds

Nope
Miami Marlins
Toronto Blue Jays
Milwaukee Brewers

Nu har ett par matcher spelats redan, vilket omkullkastar rankingen något. Men att Dodgers och Rays ser oerhört starka ut, det råder det ingen tvekan om!

– Andreas Westling
@anwest1

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!