Friday Night Baseball på Apple TV+

Det är få saker jag ser fram mot så mycket som ett event från teknikjätten Apple. Länge var det iPhone som var dragplåstret, men numera har var och annan pryl hemma det där äpplet på sig. I kväll svensk tid höll Apple ett av sina event, och det visade sig att ryktena om ett samarbete med MLB skulle vara sant. Streamingtjänsten Apple TV+ kommer att från och med säsongsstarten i år att innehålla det nya programmet Friday Night Baseball.

Vad det handlar om är att Apple TV+ kommer att sända två matcher efter varandra varje fredag exklusivt på sin tjänst. Dessutom kommer man att sända program både före och efter matcherna med analyser och intervjuer. Friday Night Baseball kommer till en början att lanseras i åtta länder: USA, Kanada, Australien, Brasilien, Japan, Mexiko, Puerto Rico, Sydkorea och Storbritannien. Apple flaggar att fler länder kommer att få ta del av tjänsten så småningom, och personligen är jag övertygad att den kommer till Sverige och övriga Europa också.

Tim Cook, vd Apple
Tim Cook, vd Apple

Däremot kommer USA, som vanligt tyvärr, få en ännu mer innehållsrik tjänst. MLB Big Inning blir ett program på Apple TV+ som sänds varje kväll med höjdpunkter och ”look-ins” i direktsända matcher. Dessutom får man en dygnet runt-sändning med repriser, höjdpunkter, analyser och klassiska matcher samt ett on demand-arkiv med MLB-relaterade videoklipp. Dessa delar av MLB-tjänsten på Apple TV+ kommer med största sannolikhet inte nå Sverige.

Värt att poängtera är att Apple TV+ finns tillgänglig även på andra enheter än Apples egna. Många moderna tv-apparater har appen inbyggd och den finns också tillgänglig på enheter som Xbox, PlayStation, Amazon Fire TV och Chromecast med Google TV.

Nu ska vi bara se till att få en MLB-säsong, eftersom ligan och spelarfacket fortfarande inte har kommit överens om ett avtal. Jag hoppas att spelarna får en rejäl löneökning, så att de har råd att köpa den nya datorn Apple Studio. Om man maxar alla uppgraderingar så går den på över 100 000 kr – yikes!

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!