Notebook – Mars 2022 (och ja, en liten comeback också..)

Hey gang!

Guess who’s back, typ.. Nä, vi ska inte göra världens grej av det men på senaste tiden har suget kommit tillbaka och efter diskussioner med Andreas aka Playball-boss så kom vi överens om att vi provar ett tag igen så får vi se hur det blir. Hur ofta jag kommer skriva vet jag inte, jag la ju av förra gången för att det blev för ofta/mycket och för att det inte var lika kul längre, så ha inga förhoppningar om varje söndag utan, ja, vi får se helt enkelt.


BACK AT IT!

Jag tror att mycket av suget kommit tillbaka efter den gångna absolut (i sammanhanget ska tilläggas) hemska offseason som var. Den här lockout:en var INTE rolig. Visst, det var några läckra dagar precis innan MLB/ägarna/clownen Manfred valde att spelarna på ett sätt inte var vatten värda och ”locked them out”. Det tog sedan 40-ish dagar innan de kom med ett affärsförslag, patetiskt.. Redan där var jag på spelarnas sida, det var jag så gott som hela tiden. När det sedan var ”deadline” (eller ja, den första skulle det visa sig) och de inte enades om ett avtal var jag så deppig. Jag insåg då, troligen mer än någonsin, exakt hur mycket sporten/intresset/livsstilen är och betyder för mig!

Som singelkille, snart 40 som valt ett annorlunda liv utan barn och som fokuserar på intressen i mitt liv så betyder de (musik och sport i allmänhet) så mycket, det var inga nyheter för mig. Det jag däremot insåg var hur mycket jag saknade ”tugget” angående trades, signings, hot stove och allt vad det heter. Plötsligt så ”fanns” ingenting och det var, ja, hur pretto det än låter.. Det var fan jobbigt! Jag tror också därför att kvällen när jag läste att de faktiskt enats om ett avtal, vi skulle få en komplett 162-matcherssäsong, spring training, ”offseason kunde återupptas” med allt vad det innebar kändes så speciell.. Jag var SÅ glad, så lättad, det var en känsla av tillfredsställelse som jag inte upplevt på ett bra tag, mycket med tanke på hur Corona-pandemin påverkat oss alla också.

Lättnaden också att min drömresa i sommar verkar bli av var också stor. Det är ingen hemlighet att Boston Red Sox är mitt lag i synnerhet men att jag också länge drömt om/hoppats få se Red Sox möta Chicago Cubs på Wrigley Field, min favoritarena/ballpark alla kategorier. ”Va, vad säger du, har du den FÖRE Fenway Park? Vafalls?!”. Haha jo, så är det faktiskt, det var så läckert när jag äntligen fick gå på match där i september 2019 och jag längtar tillbaka. Det gör jag såklart till Fenway också och i och med den här resan så, om allt går i lås, blir det tre matcher på Wrigley, en White Sox match (mot Minnesota Twins på 4th of july) och sedan tre matcher på Fenway, två mot Tampa Bay Rays och en mot New Yok Yankees.

Så, för att sammanfatta lite, utan tvekan stod en hel del på spel gällande att lösa den jävla lockout:en och som jag sa, det var nog därför det nästan till och med kom en tår när det var klart att ägarna/ligan och spelarunionen enats, en mycket fin kväll då basebollen ”kom tillbaka”.


NOTISER:

AL East:
Jag gissar att jag med återgången som skribent här kommer få tippa divisionerna vilket alltid är en svår uppgift men om jag tittar lite på divisionerna och börjar med ”min” division kan jag inte låta bli att tänka om det är fel att sätta New York Yankees på fjärde plats i AL East i förhandstipset? Jag vill såklart sätta Boston högt men, njae, räcker pitchingen? Kan de byta till sig någon starting pitcher (Frankie Montas? Sean Manaea) innan säsongen börjar? Hur mycket kommer Toronto Blue Jays sakna Marcus Semien och Robbie Ray? Jag tror ändå att de blir farliga. Tar Rays ett steg tillbaka? Ska Baltimore Orioles verkligen byta bort Trey Mancini?

AL Central:
Kommer Carlos Correa spela hela säsongen i Minnesota Twins? En lite udda signing och är Correa verkligen nöjd med dealen? Eller räknar han iskallt med att nyttja sin opt out efter 2022 och bli FA igen (samtidigt som troligen Red Sox SS Xander Bogaerts blir FA också)? Jag tycker att det ska bli spännande att se Detroit Tigers i år, tror att de kommer gå framåt. Kan de slåss med White Sox om titeln? Hmm, njae kanske inte ännu men ”Tigertown” lär få ett roligare år i alla fall. Ska Cleveland Guardians byta bort José Ramirez? Till vilka då och när? Nu? Vid trading deadline? Har dålig koll på Kansas City Royals ärligt talat, får skaffa mig det men Mike Matheny lär fortsätta ställa krav som manager i alla fall.

AL West:
VARFÖR gör Los Angeles Angeles så lite?! Okej, visst, att signa Noah Syndergaard må vara en bra grej (om än en stor chansning) men ändå? Varför gör de inte mer och slösar bort Mike Trouts prime-år? Seattle Mariners blir roliga att följa i år också, blir Robbie Ray en succé? Eller var förra årets resultat en ”fluke”? Får han till det i deras stora ballbark kan det bli en succé. Jag gillar Texas Rangers satsning och att de spenderat nästan en halv miljard på två spelare men hur långt räcker det, egentligen? Oaklands rebuild (konstanta?) fortsätter och det blir ett tufft år för dem. Houston Astros då? Jo de kommer nog klara sig men klart de försvagats utan Correa. Hur bra kommer Justin Verlander vara?

NL East:
Är det dags för New York Mets? Det vore ju kul men Atlanta Braves som regerande mästare är fortfarande farliga. Att ”släppa” Freddie Freeman var såklart tufft men bytet och förlängningen av Matt Olson är ju en mycket bra ersättare. Phiadelphia Phillies kommer bli ett spännande lag offensivt, men defensivt? Tar man in Kyle Schwarber och Nick Castellanos så kommer det slås homers/runs, absolut, men bakåt då? Var står Washington Nationals? När förlänger de Juan Soto? Kan Miami Marlins överraska?

NL Central:
Pittsburgh Pirates och numera även Cincinnati Reds känns som sorgebarn, tycker synd om Joey Votto. Cubs skulle vara i rebuilding men har ändå gjort en del intressanta signings, hur bra är Seiya Suzuki? Kan Christian Yelich komma tillbaka till gammal storform? Om han inte gör det, hur kommer det påverka Milwaukee Brewers? Vinner St Louis Cardinals divisionen? Har de gjort typ något denna offseason? Hur bra blir Adam Wainwrights sista år?

NL West:
Med tanke på deras signing av Freeman blir självfallet Los Angeles Dodgers favorit i NL West men jag hoppas att San Diego Padres kan hänga med, trots skadan på Fernando Tatis Jr. San Fransisco Giants charmade oss alla förra året men kan de få sådan hög produktion från samtliga ”åldermän” igen? Varför signade Colorado Rockies Kris Bryant? Eller kanske en bättre fråga, varför signade Bryant med Colorado (mer än pengarna)? Läste igår att det verkar jobbas på en förlängning av kontraktet för Ketel Marte i Arizona Diamondbacks.. Kommer inte räcka långt i år men bra att de inte ger upp helt utan kanske tittar mot framtiden?


SMÅTT OCH GOTT:

Rob Manfred måste bort, jag gillade honom i början men han är ju en clown, maken till många felbeslut, grodor som hoppat ur hans mun och allmänt uselt beteende gör att jag gärna skulle se någon annan på hans position.

Jon Heyman är givetvis en bra journalist men hans ”rapportering” under de sista veckorna av lockout:en när han rapporterade totalt motsatt vad många andra sa var rent plågsamt. Jag slutade följa honom ett tag, jag stod inte ut, herregud så pinsamt.

Min nervositet inför att köpa biljetter till matcherna mellan Cubs och Red Sox visade sig totalt onödig, jösses vad enkelt och problemfritt det var. F5 en gång vid klockslaget när de släpptes och vips var jag inne och kunde handla till de tre matcherna jag ska gå på.

Andrew Miller ska ha feta kudos för hans roll i förhandlingen av ett nytt CBA från spelarnas sida med tanke på att han i veckan faktiskt pensionerade sig och däremed ”bara” gjorde det för framtidens spelare. Även Max Scherzer får en riktig klapp på axeln då han också var högst delaktig trots sitt nysignade feta avtal med Mets.

”Runner on 2nd” återvänder 2022 gällande extra innings men tydligen bara i år. Jag var emot det först men ju mer jag såg det så gillade jag det och nu tycker jag att det är synd att det verkar försvinna från 2023 och framåt. Likaså 7-inning doubleheaders, det var väl inte fel, eller? Vill man inte ha det så fine, men det hade varit smart att behålla det i år med tanke på det kompakta schemat, kortare spring training osv.

Vissa gör kanske inte det men jag som ”samlar” lite på att se olika lag och till viss del ballparks välkomnar verkligen nyheterna att från och med 2023 kommer vi se ett mer varierat schema där tydligen alla ska möta alla minst en gång. Självklart blev det enklare att göra så med en DH i varje lag/liga men är jag tycker inte att spela 18-19 matcher per säsong mot Baltimore, Tampa Bay och Toronto är speciellt spännande. Rivaliteten mot Yankees är en annan men det gör mig ärligt talat inget om det blir lite färre matcher mot divisionsrivalerna.

Det här var kul, vi får se när det blir nästa gång. Om någon har förslag på vad ni vill att jag ska skriva om så hör av er, jag tänker inte vara dum nog att lova att jag kommer ta upp allt men önska får man alltid göra. Ha det så bra allihopa!

/Johan – @Rodsockan

Copyright: Peter Miller

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!