Notebook – Easter Edition

Hej på er!

Basebollen är igång och det är ju, för att uttrycka det milt, väldigt roligt. En vecka in på säsongen har det redan hänt lite saker så jag kör väl en kortare notebook här då, for your pleasure så att säga:

Mina Rödstrumpor har väl börjat okej hittills. 3-3 på 6 matcher är väl, ja, okej som sagt. Att ta två av tre borta mot Detroit Tigers känns spontant bra men matcherna var ändå lite si och så. Klar förlust i måndags, en comeback-vinst i tisdags när 0-3 blev 5-3 och nyligen förlängde (otroligt kontrakt!) relievern Garrett Whitlock kastade fyra starka innings. Matchen igår slutade 9-7 och med tanke på att det stod 9-2 ett tag blev det onödigt spännande men en vinst är ändå en vinst.

Vad gäller serien mot New York Yankees så kändes matcherna tighta och det kunde säkert ha blivit två av tre åt vardera håll men Yankees tog första serien, viktigt dock för Red Sox att knipa den tredje matchen och inte inleda säsongen 0-3, framför allt mot divisionsrivalen.

Vlad Guerrero Jr. är verkligen someone else. Han inte bara slog TRE homeruns inatt, han gjorde det dessutom efter att ha blivit trampad på sin hand av misstag av Aaron Hicks. Han gick av, fick fingret tejpat, torkade bort blodet från byxorna, kom tillbaka och slog sedan två av sina tre homeruns, imponerande!

I samma match så vill jag ÅTERIGEN (?!) kolla om någon har koll på hur Yankees radiokommentator John Sterling mår egentligen. Red Sox/Barstool-fans minns hans ”enorma” call från Wild Card-matchen i höstas när han sa att Giancarlo Stanton slagit en homerun som visade sig träffa Green Monster-väggen på Fenway Park och till slut bara resulterade i en single. Inatt var det dags igen?! En till synes långt slagen boll av Stanton slutade med en catch typ 1-2 meter från väggen och Sterling körde ändå sin välkända ”A STANTONIAN BLAST”, herregud..

Vissa spelare är modigare än andra. Alex Bohm i Philadelphia Phillies sa vid ett tillfälle på planen ”I hate this fucking place” angående sin hemmaarena och dess fans och när han fick frågan efteråt bekräftade han vad han sagt och stod för det. Phillies fans kan verkligen vara hänsynslösa men i Bohms första at bat i matchen dagen efter (då han hade bett om ursäkt) möttes han av en delvis stående ovation från sina hemmafans.

Man kan kalla honom galen och/eller beundra honom, men att Aaron Judge nekade Yankees förslag till kontraktsförlängning och hävdar/tycker att han är värd mer är en satans gamble alltså. Det kan man tycka vad man vill om, däremot kan jag inte respektera hur Yankees GM Brian Cashman hanterade det. Vad har han för rätt att gå ut och berätta att ”vi erbjöd detta antal år och miljoner och han sa nej”. Eller rätt, han har väl rätt att göra vad han vill, men varför? Dessutom, Judge och Yankees har pga lockouten och förseningar med arbitration hearings inte ens enats om en lön för den pågående säsongen, ännu ett tecken på att det Cashman gjorde inte var speciellt smart. Jag har och har haft mycket respekt för ”Cash” genom åren men det här var klantigt, skulle t.o.m. kalla det ett övertramp faktiskt..

..och om det som Cashman gjorde inte var ett övertramp så var definitivt det som Cincinatti Reds president Phil Castellini sa det. Jävla sopa! ”Är ni inte nöjda kan vi flytta laget?”.. Eh, nej, säg åt farsan din att sälja laget istället om ni inte vill satsa och vara ett relevant lag, tycker jag i alla fall.

Steven Kwan (och resten av Cleveland Guardians) har haft en HYFSAD säsongsinledning!

Akta domaren!!!

Travis D’Arnaud får jävlar i mig guldstjärna för sitt agerande när han blev hit by a pitch av Dee Strange-Gordon för några dagar sedan.

Tack för idag och vi hörs nästa gång!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!