MLB i London 2023, 2024 och 2026

Den amerikanska basebolligan Major League Baseball (MLB) och staden London har skrivit avtal om att anordna London Series under säsongerna 2023, 2024 och 2026. Syftet är att bredda sportens intresse i Storbritannien och övriga Europa.

Det första London Series hölls 2019. Då spelade två av ligans mest klassiska lag, New York Yankees och Boston Red Sox, två seriematcher på London Stadium inför totalt 120 000 åskådare. Arrangemanget blev en succé och tanken var att St. Luis Cardinals och Chicago Cubs skulle spela två matcher i London under 2020. Matcherna ställdes dock in på grund av covid.

Anledningen till att det inte blir ett London Series år 2025 beror på MLB redan har gjort klart med matcher i den franska huvudstaden Paris den säsongen. Ryktesvägen ska Los Angeles Dodgers vara ett av lagen som är aktuell för spel på Stade De France.

London Stadium
Spelplats för MLB London Series, den före detta olympiastadion i London. Numera hemmaplan för Premier League-laget West Ham.

– Andreas Westling
@anwest1

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!