Notebook – Maj 2022

Hej på er!

Dags att författa något igen och det blir lite notiser men vi börjar lite längre med ”mina Rödstrumpor”:

..och det är ju kul?! Nej, det är ju inte det. Boston Red Sox anno 2022 är hittills ett sorgebarn som från och till är tämligen plågsamt att kolla på. Jodå, det finns de (hej Cincy!) som har det värre men med tanke på förväntningarna på laget, hur spelarna levererat i sina karriärer osv är detta, igen hittills ska tilläggas, ett monumentalt misslyckande. Pitchingen, som jag inför säsongen tyckte såg ut som en akilleshäl, har ändå varit helt okej, framför allt starting pitching. Däremot har man en ihålig bullpen som inte kan stänga tighta matcher och den ena tuffa förlusten följer efter den andra.

I Boston-media blev Trevor Story ifrågasatt när han inte gjorde sig tillgänglig för media efter matchen mot Los Angeles Angels i torsdags (vilken insats av Shohei Ohtani för övrigt!). Story med 4 K’s sägs istället ha jobbat i en batting cage i en dryg timme efter matchen medan reportrar väntade på honom. Detta inledde kanske inte helt oväntat snack om han är ”soft”, ”can’t handle Boston” och yadda yadda, det där som ofta händer när nya spelare kommer och inte presterar direkt i Beantown. Story har haft en tuff förstamånad men jag är ärligt talat inte så förvånad eller hetsar upp mig alltför mycket (ännu) över det. Han signades sent i en redan förkortad spring training, byter NL West mot AL East och får möta pitchers han aldrig mött, försöker leva upp till sitt 140-miljonerskontrakt och han är väl ”pressing” kan man minst sagt säga. Jag tror och hoppas att han hittar tillbaka till sin form snart.

Apropå Story så läckte det i veckan ut att ”en vän” till Xander Bogaerts sagt att ”Bogey” vill lämna Boston efter säsongen. En vän? Jo tjena, med tanke på att han har Scott Boras som agent och kan utnyttja en opt out-klausul ur sitt kontrakt efter säsongen kommer det här ut ”helt plötsligt” och väldigt passande, eller? Mmm, nää, I don’t buy it. Jag är väldigt tveksam om han kommer vara kvar efter säsongen i och för sig, men att han faktiskt skulle vilja lämna laget tror jag inte på faktiskt.

Är det något speciellt på gång med New York Mets eller? Man kan ju inte tro annat i och med den starka vändningen mot Philadelphia Phillies i torsdags när underläge med 1-7 vändes till vinst med 8-7 i 9:e inning:en. Det är sånt som händer ibland men om inte annat bygger det en satans moral och det är väl så man vinner mästerskap, eller hur? Dessutom, Gary Cohen, lagets play by play-man på SNY vars reff av händelserna i 9:e inning:en inte var annat än magi att se och lyssna på!

Under en säsong hinner mycket hända, lag går igenom hot streaks och slumps, så är det ju.. Men, det är rätt trist att titta på flera av lagens resultat hittills i år. Boston (10-18) har jag redan nämnt men kolla dessa lag och deras winning records hittills:

Chicago White Sox 13-13
Detroit 8-18
Seattle 12-16
Atlanta 13-16
Philadelphia 11-15

Det är ju lag jag iaf hade trott/hoppats skulle presterat bättre men som sagt, säsongen är lång men man kan ju inte hamna för långt efter. Det blir en ganska djup grop att kravla sig upp ur.

Ni såg väl klippet med den unga pojken med Yankees-sympatier som fick homerun-bollen som Aaron Judge slog? Det var så fint hur glad och känslosam han blev. Dagen efter fick pojken (som dessutom är döpt efter Derek Jeter) träffa Judge också! Fin gest också av Toronto Blue Jays George Springer som gav en tröja till Toronto-fan:et som gav bollen till pojken.

Inte lika charmigt och bedårande var domaren som gjorde en midinning-check på Madison Bumgarner och utförde (som det såg ut) nån slags mild handmassage eller liknande medan han stirrade honom i ögonen?! Så jävla larvigt.. Domaren borde seriöst få böter eller något, bland det dummaste jag sett på länge. Nej, domare ska INTE tåla vad som helst, det står jag för, men det där var ju bara larvigt.

Kollar Boston mot Chicago White Sox nu. Visst är det skönt med en 17.35-start svensk tid men allvarligt, matchen börjar alltså 11.35 lokal tid (pga ett avtal med NBC/Peacock), vem fan vill gå på match då? Fenway Park ser smått sorgligt ut med så många tomma stolar. Hela den här grejen med att olika TV/Streaming-företag ”äger” vissa matcher går lite väl långt. Trevligt nog funkar det iaf att titta via MLB.TV för oss här i Sverige, vet inte hur det är med Apple-sändningarna på fredagar, någon som vet?

Skulle ha träffat Andreas igår för basebollkväll men av det blev det inget då Yankees-matchen regnade bort. Nu hoppas jag att det kan bli av på onsdag istället när Yankees möter Toronto med matchstart 18.35 svensk tid!

Tack för idag och vi hörs nästa gång.
/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!