Notebook – Juni 2022

Goddagens!

Insåg precis så här i semestertider (i alla fall för mig) att jag inte skrivit något i juni och det måste jag ju ändra på så vi kör en notebook så får vi se vad det blir av det:

Om någon mot förmodan har missat det är det ju inget snack om att Boston Red Sox har spelat upp sig rejält och juni har hittills varit en stor framgång för laget som var rejält akterseglade där ett tag. Laget har börjat slå igen, bullpen har varit stabilare (även om det behövs förstärkningar om de ska komma någon vart i ett eventuellt slutspel) och det känns överlag som att de kommit ihop sig som ett lag som har kul igen. Jag ska ärligt säga att inför min resa på torsdag (håll tummen att SAS-strejken inte blir av även om jag kommer att komma iväg ändå) så kändes det ganska pissigt där i april och början på maj, klart att jag hade åkt ändå för att se mitt lag men att åka och kolla 6-7 matcher med ett brögäng kändes ju på förhand sådär men nu ska det verkligen bli skitkul!

Boston ja, har de hittat en leadoff-hitter nu i Jarren Duran månntro? Vad händer när Kiké Hernandez kommer tillbaka från sin skada? Jag TROR inte att det kommer hända men tanken på en trade innehållandes Kiké (som blir FA efter säsongen) har ändå slagit mig.

Aaron Judge ville ha 21 miljoner, New York Yankees erbjöd 17 miljoner och i grevens tid, som jag förstod det typ minuter innan hans arbitration hearing skulle börja, enades parterna om en årslön på 19 miljoner dollar för 2022. Vilka som är förlorare i det här? Med risk för att anklagas för att vara provocerande men, BÅDA.. Allvarligt?! Varför gav inte Yankees bara honom 21? Han ÄR en superstjärna och som hittills i år varit sanslöst bra? De FÅR inte tappa honom efter säsongen och nu ”snålade” de in på 2 millar? Märkligt och det kan mycket väl kosta dem dyrt efter säsongen.

Yankees ja, vilken maskin. Nu har de i och för sig förlorat två av de tre matcherna mot Houston Astros (vilken serie det varit!) men comeback-vinsten i torsdags var minst sagt svettig. Jag sitter här med dumstruten på och har på Twitter ett flertal gånger hånat mitt egna tips om att de skulle komma fyra i divisionen, något som självklart inte kommer att hända. Yankees går mot en brakseger i AL East och jag har svårt att se hur något ska kunna ändra på det..

..”men Johan, de lyckades ju inte ens få till en hit mot Astros igår ju? En nohitter av ett så pass bra lag som Yankees på hemmaplan, du har ju precis sagt att de är asbra?!”. Jo, men de är det.. Färskt i minnet (om än för fyra år sedan) minns jag när Sean Manaea lyckades med en nohitter i Oakland mot Boston. Red Sox vann då 108 matcher i grundserien och senare World Series det året så jag lägger inte alltför stor vikt på gårdagens händelse. Dessutom, Yankees-Astros i ALCS, any takers?

Det är väldigt tråkigt med alla skador på storspelare. Nog för att Bryce Harpers brutna tumme igår inte hade med en förkortad spring training att göra men hur många andra skador som har inträffat på grund av det kan man fråga sig.

Att kunna se pre- och postgame gällande vissa lag på MLB.TV är väldigt trevligt och mycket välkommet tycker jag.

Även om jag ser fram emot resan och att äntligen efter alla dessa år få uppleva Chicago Cubs mot Red Sox på Wrigley Field så var jag ju faktiskt på en basebollmatch för bara drygt en månad sedan! Att besöka Nationals Park i Washington var roligt, likaså att få se Washington Nationals och Los Angeles Dodgers för första gången. Min ”avprickning” av antalet sedda lag fortsätter. Matchen i sig var faktiskt ganska spännande och det var roligt att det inte blev en blowout till Dodgers som man mycket väl kunnat tro. Nej, istället gick ju faktiskt Nats och vann med 1-0 och hemmasupportrarna gick hem glada den där onsdagskvällen. Trevlig bonus att få träffa Fredrik (@UsSportsNerd) på plats också med middag och margaritas efter matchen!

Jag avslutar denna gång med att ännu en gång salutera Jonatan (@Bases Loaded) för hans jobb och rekommenderar nu speciellt livechatten som han har på Discord i samband med en utvald match på bra svenska tider, missa inte det om ni vill skriva eller snacka baseboll med kunnigt och passionerat folk.

Vi hörs i juli, då ska jag skriva mera om min kommande resa. Tills dess får ni ha det så bra och jag önskar er alla en trevlig sommar!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!