Notebook – Augusti 2022

Hej på er!

Dags igen då, det har blivit sista söndagen i månaden nu två gånger, vet inte om det ”alltid” kommer bli så men nu blev det så här i alla fall. Tänkte för en gångs skull inte gå i genom mina tankar om Boston Red Sox för att inleda krönikan..

..för att det är svårt att ignorera dopingavstängningen som drabbat Fernando Tatis Jr. Det finns så mycket att säga om saken men det huvudsakliga går inte att komma ifrån, nämligen att det är SÅ tråkigt, beklagligt, kalla det vad ni vill.. Han är och har varit en sådan person/karaktär som jag tycker om och nu har han klantat till det rejält. Att dessutom skylla det på s.k. ”ringworm” (svampinfektion säger Google translate) när det enligt vad flera sagt inte har någonting att göra med det preparat han tog är ju bara dumt och sorgligt.

Med tanke på den rigorösa koll på mediciner/preparat som finns av lagen idag så är det ju bara slarv att han tar någonting som uppenbarligen inte kommer från lagläkarna inom San Diego Padres. Alltså va fan? Jag tyckte att Chris Rose och Trevor Plouffe sa det så himla bra i ett avsnitt av ”Baseball Today” när nyheterna kom ut att han sabbar inte bara för sig själv när han gör det här utan han förstör även för hela sporten när han är ett av ”franchise”-namnen, inte bara för Padres utan hela MLB och basebollen. Såg lite av hans ursäkt och ja, han ser ångerfull ut och han kommer att komma tillbaka och visst kommer besvikelsen lägga sig men just nu känns det bara allmänt sådär. Först motorcykelolyckan och nu det här? En av sportens fixstjärnor missar en HEL säsong pga allmänt ”klanteri” eller vad man ska kalla det.. Så himla tråkigt!

Roligare då att prata om förlängningar som gjorts på sistone. Nya rookiesensationen Michael Harris II skrev på ett långtidskontrakt med Atlanta Braves som alltså ännu en gång lyckades förlänga med en av sina unga spelare och nu får till en ”core” av spelare i flera år framåt. Samma core har kanske inte Seattle Mariners men att lycka förlänga Julio Rodriguez är såklart vågat efter att inte ens ha spelat en hel säsong men det är klart att de ser något de gillar som de vill behålla och bygga laget kring. Väldigt roligt tycker jag! Samtidigt, om vi då kommer inpå Red Sox-spåret lite, så önskar jag att Boston hade gjort detsamma med Rafael Devers. Det känns som att han blir dyrare och dyrare för varje dag som går och nu när säsongen börjar lida mot sitt slut och han bara har ett års kontroll kvar börjar man ju undra: Kommer de förlänga honom? Om ja, i så fall när? Hur många år? Hur mycket pengar? Det kommer bli dyrt men jag vill så gärna ha honom kvar!

Pratar man Bostonlaget i övrigt så har det ju inte varit så jävla uppåt för att uttrycka det milt (trots två raka segrar mot Tampa Bay Rays nu fredag-lördag). Laget kommer ingen vart och de inbillar sig säkert (och försöker intala sig/oss fans samt media) att de minsann är med i Wild Card-racet men, alltså nej, det kommer inte att gå. Snacket jag hört på sistone i poddar/på radion har istället fokuserat på faktumet att de kommer hamna över luxury tax-taket lönemässigt vid säsongens slut och inom det ämnet finns två synvinklar:

Punkt 1:
Man valde alltså att gå över redan vid säsongens början när man signade Trevor Story och när man väl gjorde det så varför gjorde man inte mer?
Varför signade man inte en 1B-man?
Varför ingen closer?
Ingen ersättare togs in för Chris Sale som tidigt var skadad och som sedan haft monumental otur under sin rehab samt när han väl kom tillbaka. Sedan några veckor var det även klart att han missar resten av säsongen.
Varför bytte man bort Hunter Renfroe mot Jackie Bradley Jr och inte tog in en startande outfielder? Bradley Jr’s defensiv är vad den är, det vet vi alla, men hans offensiv räcker inte till (även om han är streaky) och till slut under säsongen blev han DFA’d och tillhör nu Toronto Blue Jays, ett otroligt misslyckande av Chaim Bloom.

Punkt 2:
NÄR man väl märkte att det har laget tar sig ingenstans med tanke på allt jag nämnt ovan så varför valde man vid trade deadline inte en väg att gå? Antingen gick man för det och förstärkte eller så sålde man av, eller? Nope, istället gjorde man nå slags mitt i mellan och behöll bl.a. JD Martinez som man med största sannolikhet inte kommer att signa om när han blir free agent efter säsongen. Det sägs att de förväntade sig oerhört mycket tillbaka för JD, något som om man tittar på hans säsong inte känns helt realistiskt. Dessutom behöll man Xander Bogaerts och Nathan Eovaldi. Att man behöll ”Bogey” är förståeligt då man ju vill behålla honom (även om jag tror att han lämnar efter säsongen) och med ”Nate” kan jag tänka mig att de faktiskt erbjuder honom ett qualifying offer efter säsongen. Men man behöll alltså JD och jag ska ärligt säga att jag inte vet att OM de bytt bort honom så hade de hamnat under luxury tax-gränsen men det hela är väldigt besynnerligt och det sabbar ju för laget med tanke på straff/missade draft-val osv. Kanske hade de kunnat få ett antal prospects för JD som också kunde varit en eventuell faktor i framtiden? Hur som helst, mycket märkligt känns det..

Jag var väldigt exalterad i onsdags då schemat för MLB-säsongen 2023 släpptes. Snart byttes det dock till besvikelse när det visade sig att båda gångerna Boston spelar i Chicago mot Cubs respektive White Sox så kan jag inte åka, synd synd. Något ska jag dock få till och gällande Boston lutar det nu åt att antingen se dem hemma mot St Louis Cardinals i maj, Miami Marlins i juni eller Oakland A’s i juli, samtliga lag som jag inte sett förut.

Man kan dock ifrågasätta hur starten av schemat lagts för vissa lag. Cardinals möter Blue Jays hemma i premiären och samtidigt möter New York Yankees alltså San Fransisco Giants hemma.. Alltså? Jaja.. Visst, det är svårare att få till schemat nu när alla ska möta alla (vilket jag överlag gillar och tycker är roligare) men den inledningen känns märklig med tanke på Blue Jays ”dome” och vädret i San Fransisco kontra New York.

Aroldis Chapman har nu hamnat på IL efter en infektion i benet efter att ha skaffat sig en jävla tatuering?!

Såg ni Rich Hills insats mot Tampa Bay igår? ELVA strikeouts! Gubben kan än, minst sagt.

Roligast igår var dock videon som Seattle Mariners la upp om tjejen som fick kasta en first pitch till Ichiro. Haha, kolla den gärna här.

Vi går mot mörkare och kallare tider nu men en dryg månad återstår av grundserien och sedan kommer slutspelet så än så länge har vi mycket baseboll kvar att njuta av. Ta hand om er alla så hörs vi nästa månad!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!