Notebook – November 2022

Hej på er!

Ja men då är World Series över och därmed även basebollsäsongen. Bara att gå i ide till typ slutet av februari/mars då, eller? Nja, inte riktigt.. Har egentligen inte jättemycket att säga idag men något ska jag väl få ihop!

Houston Astros vann till slut finalserien mot Philadelphia Phillies med 4-2 i matcher och tittar man på det med lite fågelperspektiv så vann väl ändå Astros ganska rättvist och var bättre, eller? Visst, Philly ledde med 1-0 i matcher men detta efter en rejäl vändning i match ett när Astros tappade 5-0 till 5-6. I match två blev det 5-2 till Astros (även där stod det 5-0 ett tag).

Sen kan man säga att Phillies hemma i match tre var rejält på gång när laget vann med hela 7-0 efter att ha slagit fem homeruns och då med 2-1 i matcher och två matcher kvar på hemmaplan kände jag att det kunde gått Phillies väg, frågan var ju då hur Astros skulle studsa tillbaka i match fyra?

Det kan man ju minst sagt säga att de gjorde och som de gjorde det. 5-0 och en ”combined no-hitter”. Där snackar vi dominans! Okej, 2-2 i matcher då.. I torsdagens match fem var det förvisso tight men Astros, med två starka defensiva spel i slutet av matchen av Trey Mancini och Chas McCormick, vann med 3-2. I nattens match 6 så vann Astros återigen och säkrade mästerskapet på hemmaplan. Yordan Alvarez slog en herrejösses-homerun som vände 0-1 till 3-1 och när det även blev 4-1 orkade inte Phillies komma tillbaka.

Så med facit i hand, Astros var bättre, totalt sett väl ganska mycket bättre? Eller är det elakt mot Phillies? Jag vet inte ja, Astros bullpen kändes starkare (Jose Alvarado hade väl inte sin bästa serie) och när Phillies inte fick igång bl.a. Nick Castellanos hamnade de efter trots att både Kyle Schwarber och Bryce Harper levererade.

Det är väl ingen hemlighet att jag blåhöll på Phillies i den här serien då Astros inte tillhör favoriterna. Hur länge känslorna kring 2017 års mästerskap kommer finnas kvar vet jag inte exakt men man kan inte säga annat att årets lag vann ett kanske mera ”rätt och riktigt” mästerskap i alla fall. Jag gläds mycket med managern Dusty Baker, redan nämnda Mancini samt förre Boston Red Sox-catchern Christian Vazquez, imponeras oerhört av shortstop:en (och World Series MVP) Jeremy Peña och tänker att det måste vara skönt för Alex Bregman och José Altuve att vinna ytterligare en ring som ingen kan snacka bort.

Så, vi skriver söndag sjätte november i kalendern och basebollen är slut för i år. Det är alltid lite sorgligt och det är med viss tomhet jag ändå inser att en mycket intressant offseason inleds. Jag har tidigare skrivit om vad mina rödstrumpor behöver göra men förutom det då:

Var hamnar Aaron Judge? Signar New York Yankees om honom?
Det är en duktigt fläskig marknad för shortstops, var ska alla ta vägen?
Fortsätter Justin Verlander i Houston eller får han ett fett två/treårserbjudande av något annat lag?
Hur mycket pengar kommer Steve Cohen/New York Mets att spendera? Släpper de Jacob DeGrom?
Fortsätter Seattle Mariners försöka utmana Astros och signar någon stjärna i free agency?
Vem blir ny catcher i St Louis Cardinals efter Yadier Molina?
Är Aroldis Chapmans karriär över? Craig Kimbrels?

Tills vi hörs nästa gång så ha det fint och tack för att ni läser/följer oss här på Playball!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!