Notebook – Februari 2023

Tjäääänna!

Back from the dead, typ? Ja, uppmärksamma läsare noterade att det inte blev någon text i januari och nu har halva februari gått så det är väl dags att ta på sig skrivarhatten och prestera lite. Precis som jag sagt förut (och kommit överens om med Andreas) så är dealen att jag skriver när andan faller på. Har försökt hålla en gång per månad men nu blev det inte så i januari, så ingen behöver bli fundersam. Jag sitter dock här denna söndagseftermiddag och funderar lite på vad jag ska skriva för så här tätt inpå säsongen när Spring Training redan har börjat så händer det ju inte jättemycket, men men..

Jag avslutade förra året med en arg text om mina Rödstrumpor när de inte lyckades signa om Xander Bogaerts, något jag trots allt har släppt nu och istället gladdes enormt åt att de faktiskt lyckades få till en förlängning med Rafael Devers! Det var jag, för att uttrycka det milt, starkt tveksam till att de skulle få men gott så. De har också signat Adam Duvall som startande CF, fått Trevor Story skadad minst halva säsongen (och troligen mer än så), bytt till sig Adalberto Mondesi från Kansas City, signat Justin Turner som trolig DH och det verkar som att startande SS respektive 2B för laget blir Kiké Hernandez och Christian Arroyo. Det finns stora frågetecken för laget huruvida de kommer kunna hålla sig skadefria osv men vi får se, jag är iaf något mera positiv än för två månader sedan. Att det ska vara med och slåss om det? Nja.. Fighten om Wild Card-plats? Vore trevligt men tror egentligen inte det heller. De känns spontant som ett .500-lag enligt mig men jag har gärna fel åt det positiva hållet!

Vilken närmast såpopera-liknande story det blev kring Carlos Correa, herregud. Från SS i San Fransisco Giants till 3B i New York Mets till SS i Minnesota Twins. Ett kontrakt på först 13 garanterade år, sedan 12 och till slut, ehm, 6 (som säkert blir 10, men ändå). Undrar hur nöjd han egentligen är? Han låter ju glad men, ja, vad skulle han ha sagt då..

Flera har väntat på att Chicago Cubs skulle spendera som ett storlag igen och när de knöt till sig Dansby Swanson så visade de iaf att de är lite på G. Det tillsammans med övriga sneaky signings (bl.a. Cody Bellinger) så tror jag faktiskt att ”the North Siders” får det roligare i år vilket deras fans förtjänar.

Carlos Rodón till New York Yankees, Chris Bassitt till Toronto Blue Jays.. Ujuj, AL East blev inte enklare direkt men förhoppningsvis ännu tightare och roligare att följa som baseboll-fan!

Jag älskar satsningen som San Diego Padres gör! Det svider att tappa ”Bogey” till dem men att deras ägare Peter Seidler gör allt för att efterlikna Steve Cohen i Mets är ju grymt. Människor som tycker att de förstår sporten/ligan och gör det för ojämnt kan gå och dra något gammalt över sig (enligt mig iaf).

Frågan är dock vad Padres kommer göra med Manny Machado som redan nu gått ut med att han kommer utnyttja sin opt out-klausul efter säsongen. Ska de förlänga honom då? Kanske.. Men får de ihop det med en möjlig och trolig förlängning av Juan Soto också? ”Money makes the world go around..” typ eller kommer Machado spela i en Mets-tröja 2024 och framåt?

Jag var väldigt kritisk till det när den infördes ska jag villigt erkänna men att nu regeln med en startande spelare på 2B i extra innings nu blir permanent under grundserien tycker jag är ett stort plus!

Undrar hur många lag som i längden tycker att det är värt att vinna deras arbitration-fall mot spelarna. Hur sugna tror ni spelarna är på att stanna kvar sen? Teoscar Hernandez byttes bort från Toronto till Seattle Mariners och är free agent efter säsongen. Igår kom det rapporter att Mariners ”vann” fallet över TO. Vilken kanonstart på det förhållandet, jisses.. Dessutom, när ni hör den här intervjun med Corbin Burnes, hur länge till stannar han i Milwaukee Brewers tror ni? Ja, jag vet, pengar kan lindra allt, men ändå?!

Det går numera att förnya sitt MLB.TV-abonnemang igen för 2023! Det ser ut som att slutspelet faktiskt ingår (”available internationally without MVPD authentication” står det) och som jag förstått det ingår även Minor League-matcher i år i abonnemanget. Om ni inte har auto renew inställt så kan ni förnya här. Jag läser dock att World Baseball Classic inte ingår vilket såklart är synd! Någon som vet hur man kan se de matcherna?

Apropå TV verkar det dock lite risky då företaget bakom Bally Sports (som sänder ett flertal av lagens matcher) verkar gå mot bankrutt. Exakt vad det innebär får vi väl se men det är klart att det inte är ultimat inför säsongsstarten.

Till min kommande resa i sommar har jag nu köpt biljetter till tre matcher mellan Giants och Red Sox i San Fransisco och även de tre mötena mellan Mariners och Red Sox i Seattle. Återstår att köpa biljett (alt. biljetter) till Chicago-derbyt mellan White Sox och Cubs. Det kommer bli askul!

Har säkert glömt massor men det får vara nog för idag. Vi hörs igen nästa gång, förhoppningsvis i mars (men jag lovar inget). Tack för att ni fortsatt läser/följer oss här på Playball!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!