Notebook – April 2023

Hej på er!

Jo jo jag vet, ”nu var det ett tag sedan du skrev va?”. Ah jo tack, så det är väl dags. När jag sitter hemma i Farsta denna söndagseftermiddag vet jag egentligen inte så mycket vad jag ska skriva. Pga flera olika orsaker, bl.a. hockeyslutspelen i SHL och Hockeyallsvenskan, en påskresa för festival i Norge och allt möjligt annat har jag nog inte sett lika mycket baseboll som jag brukar så förlåt i förskott för att jag kanske inte har lika bra ”koll” som annars, men..

..en sak som händer när jag kollat på en del matcher, resultat samt även tabellerna för divisionerna är: ”Säsongen har verkligen inte satt sig”! För, eller hur? Är ni med? Vilka lag har varit stabila? Ja okej, det är svårt och går inte att undgå från Tampa Bay Rays sanslösa (och för undertecknad mycket frustrerande) start. 13-0 är respekt och även om det nu är 13-2 är det bara att lyfta på hatten. Tittar man på andra lag är Toronto Blue Jays 10-5, Minnesota Twins likaså och även lite förvånande Milwaukee Brewers. Atlanta Braves är 11-4 i en division där Philadelphia Phillies är 5-10. St Louis Cardinals är 6-9, Seattle Mariners och Houston Astros är 7-8. Oakland A’s är 3-12 och det är väl inte konstigt att det snackas om lagflytt till Las Vegas och allt vad det är. Är ni med, det är allmänt stökigt va? Kanske bara jag men jaja, det är mina reflektioner i alla fall.

Mina Rödstrumpor då? Jääääävligt upp och ner. Det känns som det varit berg och dalbana de femton inledande matcherna och deras record på 7-8 känns väl ändå som ganska, ja, ”rätt”, eller vad man säger. En tämligen pinsam sweepförlust mot Pittsburgh Pirates var jobbig, en ytterligare sweeptorsk (en förnedrande sådan) mot Tampa Bay samtidigt som man sedan i sin tur svepte Detroit Tigers. Nu har man tagit två raka hemma mot Los Angeles Angels och det är såklart bra. En av lagets hetaste spelare, Adam Duvall, skadade tyvärr handen/handleden och blir borta i minst två månader låter det som. Kiké Hernandez har haft det lite jobbigt som shortstop och har nu senaste matcherna, efter Duvalls skada, spelat center field igen. Pitchingen kommer och går, Chris Sale har inte hittat tillbaka ännu. Kenley Jansen ser bra ut som closer. Laget ger mig överlag en so so-känsla och det är väl det man kunde förvänta sig av denna säsong. Jag hoppas att de inte är alltför avsågade när jag ska se dem i slutet av juli/början av augusti.

Mina tips inför säsongen? Låååångt kvar men ser ju inte asbra ut haha.. Tampa Bay sist? Eh, nej, leder divisionen. Cardinals sist, Mariners näst sist, White Sox trea och spelar .400-baseboll. ”Lotta season left” heter det, som tur är.

Fernando Tatis Jr. verkar ha en bra inledning i triple-A och väntas tillbaka till San Diego Padres nästa vecka, ska bli intressant att se hur väl det kommer funka och vad det gör med laget. Lyfter/sänker? Spontant bra att Mike Clevinger inte är kvar, DET hade kunnat blivit lite lätt obekvämt om man säger så.

Det faktum att det verkar bo ett pungdjur/”possum” i väggarna på Oaklands hemmaarena där bortalagets egentliga TV-sändningar ska äga rum säger ju det mesta. Är det inte skitvatten som översvämmar, inga fans på plats eller lag som suger så, ja, vad ska man säga..

Har inte läst in mig någonting men ser att det snackas om en push för ett ytterligare lag i Salt Lake City. Visst, det vore ju spännande men om man väljer att utöka ligan hoppas jag att man gör det med två lag samtidigt i så fall så vi får 32 lag och inte 31. Det vore då lätt att göra två divisioner inom konferenserna med åtta lag i varje, det hade kunnat vara ett sätt att göra om sporten/seriesystemet.

Pitchklockan är hittills en succé tycker jag. Det blir en del ”violations” men inget stort tycker jag och förutom domarsopan som gav Cody Bellinger en strike igår när han hyllades när han var tillbaka på Dodger Stadium har jag varken hört eller sett något direkt jätteupprörande när MLB dragit igång.

Jag skrev på Twitter i fredags natt att tydligen kunde jag se Apple-sändningen mellan Red Sox och Angels via mitt MLB.TV-abonnemang på min Sony Smart-TV. Vet inte om det är så via dator, surfplatta och/eller mobil men värt att notera bara.

Apropå Red Sox-Angels, imorrn är det Patriots Day i Boston och matchen börjar redan vid 11 på morgonen lokal tid. Det betyder 17-start i Sverige och morgondagens pitching matchup mellan Brayan Bello och Shohei Ohtani kommer inte jag missa i alla fall!

Har Baltimore Orioles förlängt Adley Rutschman ännu? Inte? Okej, men gör det då!

Nu sitter jag bara och letar och försöker komma på något mer att skriva, det brukar vara ett tecken på att det är dags att sluta för idag, så jag gör det. Inte jättelångt men hoppas att det duger åt er. Vi hörs när vi hörs, ta hand om er så länge.

Tack för att ni fortsatt läser/följer oss här på Playball!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!