Notebook – Juni 2023

..och på juni månads sista dag återuppstod skribenten som Gud glömde, eller ja..

Tjena! Jo tack, jag vet, det var ett tag sen. ”Var har du varit?!?!?!”.. ”Hemma typ , eller ja, både och?”.. Haha, här är jag i alla fall med den första texten på ett bra tag så nu ska ni minsann få!

Red Sox känner ni till men Boston MID Sox? Namnet uppkom för ett tag sedan till Jared Carrabis podcast om att laget var så ”mid” att det gick att byta namn. ”Om de spelat 1000 matcher hade de vunnit 500 och förlorat 500, så medelmåttiga är de”. Så lät det då, men efter en vinst på sex matcher varav förlustsweep hemma mot Miami Marlins och en seger av tre borta mot Chicago White Sox så ser jag mitt lag ligga sist med ett record på 40-42 och en run differential på +6 (397-391).

Egentligen är det väl inte så mycket att säga, de är ett okej lag som blixtrar till ibland och spelar jättebra men överlag är det ett försvar som begår många misstag i match efter match, att inte manager Alex Cora tappar det helt är ärligt talat lite förvånande. Sen så är det nyckelspelare som går sönder hit och dit så ja, det är inte kul att ligga sist men det är ändå ungefär som väntat.

Nu är jag iofs inte den som lämnar Sverige på midsommar men tidigt innan jag satte min tripp som kommer om en dryg månad var faktiskt en idé att se just de två gångna serierna, då hade jag varit 1-5 och 0-3 på Fenway, spöklikt 1-6 (och 0-4 på Fenway) som jag ”lyckades med” förra året. När det väl är dags för matcherna mot/i San Fransisco och Seattle får man väl se om det blir några vinster då men kul ska det bli iaf. Kollade lite på Seattle Mariners mot Washington Nationals i onsdags och bara satt och tänkte att ”om en dryg månad är jag där”, magi.

Vet inte om man kan kalla det magi men gladdes med Niklas, Kristian och Peter som var på plats för matcherna mellan Chicago Cubs och St Louis Cardinals i London förra helgen. Jag följde båda matcherna med glädje och det verkar ha varit ett mycket lyckat (och varmt!) event. Nästa år om ni missat det är det New York Mets och Philadelphia Phillies som möts i London helgen 8-9/6. Jag lär inte åka då heller men är jag hemma den helgen och inte upptagen med annat kommer jag givetvis titta.

Jag skrev i förra krönikan i april att säsongen inte hade satt sig, så då kan man fråga sig efter cirkus 80-ish matcher spelade: ”Har den det nu då?”
Jag vet inte, St Louis Cardinals är typ sämst, en jätteöverraskning. Mets och San Diego Padres är inte i närheten av vad de vill vara. Texas Rangers, Cincinnati Reds och Arizona Diamondbacks leder sina respektive divisioner, smaka på den liksom! Kul är det att det händer saker och inte är ”som vanligt”, tycker jag iaf.

Domarna/MLB får fan stort minus från mig att de konstant vägrar att berätta vad som gäller angående ”sticky stuff” och inte reder ut detta en gång för alla. Vissa blir avstängda, vissa får ”tvätta händerna”. Rosin är okej, öh, ibland och inte okej andra gånger för det, när man svettas (vilket man aldrig gör på sommaren) är ”för sticky”? Rörigt värre, bättring från MLB hade varit önskvärt.

I London hade Cardinals starting pitcher Adam Wainwright det jobbigt och igår bjöd han på ännu en stinker när han inte ens tog sig igenom två innings. Frågan är om Wainwright är helt slut nu eller om det finns något de kan göra med honom. Det vore oerhört sorgligt om han skulle bli DFA’d och därmed få avsluta sin sejour i Cardinals/MLB på det sättet men ja, jag vet inte, kan de flytta honom till bullpen och hoppas på något slags revival eller så?

Bättre går det för ”Cincy” och Elly De La Cruz, ett lag jag knappt brytt mig om i flera år som nu är riktigt underhållande och spännande att se på. De La Cruz själv har ju varit en otroligt frisk fläkt sedan han kom upp med sin fart, sin första hit, homerun och även en cycle, häftigt värre!

En annan kul sak som jag följer med glädje är Marlins Luis Arraez jakt på att slå .400. Det vore ju asballt om han skulle klara av det en hel säsong. Jag tror att det kommer bli svårt men håller tummar och tår att det går vägen, vilken otrolig grej det hade varit.

Jag kan dock inte låta bli att tänka/fråga en sak som var med på Jomboy Medias ”Baseball Today” för ett tag sedan (ett program som rekommenderas varmt för övrigt, den halvtimman varje vardag med Chris Rose och Trevor Plouffe är guld!): Ångrar sig Minnesota Twins att de bytte bort Arraez även om de fick tillbaka en bra starting pitcher i Pablo Lopez (som de också sedan förlängt kontraktet med)? Var jag involverad hade jag haft vääääääldigt svårt att släppa Arraez måste jag säga.

Stort grattis till Domingo German som lyckades med den första kastade ”perfect game” sedan Felix Hernandez prestation i Seattle!

Jag tycker att jag har rätt bra koll på sporten men igår när Allstar-lagens starters presenterades så såg jag ett namn, starting 3B för AL: Josh Jung från Texas Rangers. Min spontana reaktion: ”Vem fan är det?”. Så kan det vara! Man blir aldrig fullärd, det är tydligt det.

Det här blev inte jättelångt men jag hoppas att det duger i sommarvärmen även om vi här i Stockholm faktiskt fått lite efterlängtat regn här på eftermiddagen/kvällen. Önskar fortsatt trevlig sommar så får vi se när vi hörs nästa gång. Tack för att ni fortsatt läser/följer oss här på Playball!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!