En oväntad vändning

Ja jag vet, allt kan hända, ”it’s a business” och blabla..
Men jag kunde inte för mitt liv tro att New York Yankees faktiskt skulle skicka iväg Andrew Miller. Att Aroldis Chapman byttes bort skulle inte påverka ”så” mycket med tanke på just Millers förmåga att stänga matcher också. Jag har läst att Yankees fick tillbaka mycket, men jag kan inte låta bli att tycka det är konstigt ändå.

Jag skrev i min förra text där jag ifrågasatte hur de skulle motivera det för sina fans som ska köpa säsongskort (och även lösbiljetter) till nästa års säsong? Okej, nu är/var inte Miller någon Derek Jeter eller så, men ändå en mycket säker reliever som kunde stänga matcher/vinster mot slutet. Men nu då?

Jag har svårt att tro på, även om det ser ut så lite grann, att Yankees ska gå in i en ”riktig” rebuild. Det funkar liksom inte så. Inte för Boston Red Sox, inte för Yankees. Chicago Cubs är väl det enda laget som gjort något sådant och lyckats med det. Så, har Yankees bytt filosofi på en kvart eller vad fan har hänt?

Att de behövde ”bli yngre”, få in lite mera prospects/unga lovande spelare.. Det visste alla. Det har ju varit ett problem i flera år. Att de fick tillbaka så mycket för Chapman var ju, i alla fall på papperet, en kanondeal. Speciellt när man tänker på att Yankees mycket väl kan signa honom igen som free agent efter säsongen. Men hur ska de ha det nu då?

Om det går in i en större rebuild, finns det ens någon anledning att signa honom igen då? Det var ju därför Miller skulle vara kvar med tanke på kontraktet/kontrollen över 2018. Nu tog de förvisso in Tyler Clippard från Arizona (en i mitt tycke märklig deal) men han är ingen ersättare för vare sig Chapman eller Miller. Fråga Mets-fansen får ni höra..

Nej, det jag hintade om på Twitter förut i ett smärre chocktillstånd (om man nu kan använda det uttrycket när det gäller sånt här) har väl lagt sig lite, men det blir bara tydligare för varje dag. Baseboll/Major League Baseball ÄR business. Jag skrev och beklagade till mina Yankees-vänner och jag känner för kollega Andreas, som om bara 9 dagar ska åka med mig till Boston. Vi har plåtar till två matcher mellan Red Sox och Yankees på Fenway Park. Vi kan nog tidsmässigt hinna gå på tisdagsmatchen också om vi vill och orkar men vi får se. Jag undrar hur motiverad han känner sig nu..

När jag började hålla på Boston ordentligt och fick kontakt med fans i USA slog det mig alltid hur olika vi var i synsätt. Vet inte om amerikaner kontra svenskar/européer är så annorlunda, men när vi snackade om ev. byten, signings osv handlade det alltid om att få in de bästa hela tiden. Jag köpte aldrig det, jag trodde aldrig att Giancarlo Stanton skulle bli Red Sox-spelare. Hade det varit häftigt? Klart som fan det hade, men jag gillar när storspelare stannar i sina lag. Allt behöver inte handla om pengar HELA tiden.

Visst, jag ska inte hyckla, när Red Sox signade David Price var jag upphetsad. Men det kunde varit Jon Lester om inte management betett sig som ett gäng sopor. När Red Sox signade Carl Crawford inför 2011 års säsong tyckte jag att det kändes konstigt. Man kanske bara är ”svensk”, naiv, lite blåögd/godtrogen men jag faller ju för en del spelare. Boston har lyckats att INTE sabba förhållandet med David Ortiz, det hade fan inte förvånat mig om något hänt där heller. Skulle Dustin Pedroia försvinna skulle det kännas väldigt konstigt och lite jobbigt. Men, ”it’s a business”..
Men bara för att det är det behöver man inte tycka om det..

..och det är därför jag blev rätt irriterad på hela grejen med Miller. För jag får inte ihop det.
Chapman iväg? Visst..
Möjligt att skicka Carlos Beltran som är free agent efter säsongen? Absolut..
Skicka tillbaka Brian McCann till Atlanta Braves? Ja men gör det bara?!
Men två års kontroll till av en av ligans bästa relievers/closers? Nääe, det känns konstigt.

Som jag skrev ovan ska jag och Andreas över snart och för min del så, JA, jag vill att vi sopar Yankees.. Självklart, tycker man något annat så är man väl inte klok som Red Sox-supporter, men jag har under mina resor alltid tyckt det varit häftigt att få se de bästa spelarna också. Ett mindre drömscenario för mig hade varit att kvittera en match mot Miller i 8:e och sen slå en walkoff mot Chapman i 9:e. Nu blir det inte så. Boston kan vinna ändå och jag kommer vara glad oavsett, men jag tycker ändå det känns lite sådär på något vis.

När man ändå är igång får man väl berömma Cleveland Indians lite. Årets Toronto Blue Jays? Jävlar i mig, de går för det, det kan man inte säga annat om. Miller in som trolig closer, annars som setupman till Cody Allen. De rapporterades även vara beredda att byta till sig catchern Jonathan Lucroy från Milwaukee Brewers, men Lucroy sa nej till traden (Indians var ett av lagen på hans no trade list och han kunde därför säga nej). Om ryktena stämmer ville Lucroy att hans 5,25 miljoners klubboption för 2017 skulle försvinna, detta för att han var orolig att inte få lika mycket speltid under sitt ”contract year” då Indians även har catchern Yan Gomes (som är skadad just nu). Indians sägs även ha sett Lucroy som möjlig 1B/DH-spelare under resten av kontraktstiden. Klart som fan Lucroy sa nej då? Nu tror jag att han kommer flyttas ändå, men jag undrar om inte Cleveland gick på en nit här.
Lucroy över Gomes kan väl inte ha varit ett så svårt val, eller?

Det här blev en snabbtext bara och därför inte så långt.
Kommer mera på tisdag efter trading deadline.
Håll även utkik på sidan senare inatt när veckans nyhetssvep, signerat kollega Martin, kommer ut!

Missa heller inte Olof och Niklas 25:e avsnitt av Veckans MLB, ett best of-avsnitt med godbitar från det första halvåret!

Kommentera gärna och tack för att ni läste. Ta hand om er.

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!