Peace, baseball and personal headache

Hej på er alla i dessa december och juletider.
Innan vi börjar denna ”notiskrönika” skulle jag bara vilja förmedla en del saker.

Jag har inte skrivit något på en månad då jag sen några månader tillbaka är inne i en rätt påfrestande situation som heltidsarbetande samt arbetssökande. Jag har sen sensommaren/hösten inte mått så bra mentalt p.g.a. jobbet jag befinner mig på i dagsläget som gjort/gör saker med mig jag inte tycker om. Jag är inte glad, jag har hållit mig ifrån att göra roliga saker (gå ut på helgerna t.ex.) och är allmänt frustrerad/arg/ledsen över situationen som den är.

Jag jobbar stenhårt på att lösa detta, jag sökte t.ex. nånstans mellan 100 och 120 jobb bara i november. Mina känslor och frustration nådde i fredags sin kulmen när jag insåg saker om min (tyvärr) nuvarande chef som gjorde att ett monumentalt utbrott skedde.

Hur som helst, jag berättar det här för att ingen ska undra varför jag inte skrivit så mycket. Prioriteringen är just nu någon annanstans och kommer så vara tills den här situationen är löst.

Jag vill också säga att varken Andreas eller Martin satt någon press på mig, mina kollegor är extremt stöttande och förstående! Jag har en uppgift att göra här och det gör jag med glädje, men just nu ligger min prio i livet på att bli glad igen så därför blir det lite som det blir ett tag framöver.

MEN! Här kommer i alla fall lite notiser och funderingar om vad som hänt sista tiden! Mycket nöje:

Kollektivavtalet är klart t.o.m. säsongen 2021. Det är såklart VÄLDIGT bra och skönt, ingen vill ju ha en lockout eller strejk. Martin skrev en mycket bra text om en del förändringar i nya avtalet, läs den om ni missat det! Jag är väldigt nöjd med utvecklingen av nya lönetaket, att inte All Star-matchen betyder hemmafördel i World Series längre, det omgjorda Qualifying Offer-systemet, samt att det kommer bli flera vilodagar (och dagmatcher som det verkar?) för spelarna f.o.m. säsongen 2018.

Washington Nationals har varit rejält i ropet sista dagarna. Efter att deras catcher Wilson Ramos skadat knäet illa mot slutet av säsongen som kraftigt skadat hans free agent-värde har Nats uppenbarligen valt en annan väg. De gjorde klart ett avtal med backup-catchern José Lobaton och undvek därmed arbitration vilket var väntat, men jag var nog inte den enda som höjde på ögonbrynen när Nats igår bytte till sig Derek Norris från San Diego Padres. Exakt vad hände där? Nationals har två års kontroll kvar över Norris innan han blir free agent efter 2018, vilket säkert lockade, men samtidigt slog han bara .186 förra året (dock 14 HR’s). Kanske ser de honom som en bounce back-kandidat,..

..något jag annars känner för outfieldern Ben Revere. Revere hade sin sämsta säsong hittills 2016 och blev nyligen non-tendered (dvs inte erbjuden nytt kontrakt eller arbitration) av Washington. Att det skulle gå så långt trodde jag inte. Nu är det i och för sig inte omöjligt att Revere stannar i Washington i alla fall, men som nybliven free agent så är samtliga lag med i kampen om hans signatur. För mig är han en stark kandidat till ”comeback player of the year” 2017 med tanke på hans 2016 kan nog de lag som signar honom få till en förmånlig deal.

Innan jag lämnar Washington-svepet måste jag nämna det faktum att en trade med Pittsburgh Pirates för deras stjärnspelare Andrew McCutchen nu verkar kunna bli av. ”Cutch” hade ett dåligt 2016 även om han presterade bättre under säsongens två sista månader. Inklusive optionen för 2018 (14.75 millar) har han totalt 28.75 miljoner kvar på kontraktet över två år. Hittar han bara tillbaka till närheten av vad han presterat förut så kan han bli ett riktigt ”bargain” för sitt nästa lag, för en trade verkar bli av. Som jag förstått det är det inte bara lag som ringer Pirates om McCutchen, nu shoppar Pirates honom aktivt och vill verkligen bli av med honom, förutsatt att de får något av värde tillbaka.
En sanslös utveckling..

”Kommer Houston Astros signa Edwin Encarnacion eller Carlos Beltran? Enligt uppgifter verkar de själva tämligen komfortabla med att de kommer få in en av dem. Jag tror att Astros blir mycket spännande att följa under resten av offseason samt den kommande säsongen. De sägs vilja satsa och öka lönebudgeten och med den grund av unga spännande spelare de redan har och några starka nyförvärv så kan de bli att räkna med!”
SÅ skrev jag igår och senare på kvällen signade Beltran på för ett år och 16 millar med just Astros.

Gissa att inställningen och löneutvecklingen för relievers förändrats! Såg ni kontraktet Brett Cecil fick av St. Louis Cardinals? 4 år och dryga 30 millar skojar man inte bort. Jag tror att han kan bli en viktig kugge för Cards som nog är ordentligt revanschsugna med tanke på Chicago Cubs dominans under 2016. OM det stämmer att Cardinals är ute efter free agent 3B Justin Turner och de skulle signa honom så snackar vi race på allvar. En sak till om Cards också, lös ett nytt kontrakt med catchern Yadier Molina, han SKA hållas nöjd och det FÅR bara inte bli något knas i det förhållandet.

”Hade ”telefonmöte” med kollegorna i torsdags kväll. Det är ingen direkt hemlighet att både jag och herr Westling gladeligen ser redan nämnda Beltran i våra lag. Jag tippar på att han signar ett ett- eller tvåårsavtal med en lön på 15-18 millar per år.”
SÅ skrev jag också i lördags och jag fick uppenbarligen rätt om summan i alla fall.

Atlanta Braves kanske man inte kan säga går all in direkt, men de är i alla fall seriösa med att vilja vinna fler matcher under 2017 då de alltså signat/bytt till sig inte mindre än TRE starting pitchers hittills. Ingen av Bartolo Colon (FA), R.A. Dickey (FA) eller Jaime Garcia (trade med Cardinals) kan man väl direkt kalla för ”ace”, men nog kommer de ”äta innings” och vara en tillgång för ett lag som kliver in på en ny arena med viss framtidstro.

En intressant grej under epitetet ”det går inte alltid som man förväntat sig”:
Brett Lawrie tjänade förra året 4,125 miljoner.
Hans ”förväntade lön” enligt MLB Trade Rumors för 2017 var 5.1 millar.
Igår signade Lawrie en ny deal med Chicago White Sox och undvek därmed arbitration.
Kontraktet? 3,5 miljoner dollar.

New York Yankees 19-årige SS-prospect Gleyber Torres blev utvald till MVP i Arizona Fall League när den avslutades för ett litet tag sen. En mycket spännande spelare som vissa kallar för ”framtidens Derek Jeter”. Stora ord såklart, men Yankees och delar av basebollvärlden ser en enorm potential i honom. Han förväntas inleda 2017 i A men lär inte vara långt från AA. Sen får man se hur det går, men ett möjligt call up SENAST sommaren/sensommaren 2018 är ju att vänta om han inte upplever några bakslag i sin utveckling.

Chris Carter är free agent.
Chris Carter slog 41 homeruns 2016.
Chris Carter kommer snart få en stor säck med pengar kastad på sig.

David Price får hoppas att Boston Red Sox presterar lika bra nästa år som de gjorde i år så han får en ny chans att äntligen uppleva en ”win” i en slutspelsmatch. Innan dess så lär förhållandet mellan Price och Red Sox-fansen fortsätta vara minst sagt ansträngt. Price, som alltid varit en glad kille och ett mindre lyckopiller på Twitter, är numera en rätt sorglig varelse som ältar sin uteblivna slutspelsframgång alldeles för mycket. Han är inte där mentalt och passar inte alls in i fansens ”kravprofil”, ännu. Ett starkt 2017 kan såklart vända på det, men just nu är han tämligen sorglig i sin approach tycker jag, samt avföljd av mig.

Winter Meetings nästa vecka! Som alltid spännande och nu lite extra krydda då det nästan höll på att bli ”inställt” (i alla fall klubbarnas deltagande) om inte kollektivavtalet blivit klart i tid. Winter Meetings är ju smått legendariskt och man nästan förväntar sig att någon form av blockbuster kommer ske kommande veckan på Gaylord National Resort & Convention Center i Maryland.
Hetaste tradesnacket inför Winter Meetings? Chris Sale! Blir han kvar eller byts han bort?

En sista grej för denna gång.
Måndag 12:e december inleds årets upplaga av Musikhjälpen.
Vår basebollbössa samlade 2015 in smått otroliga 2450:-
Slår vi det i år? Kanske, det vore såklart roligt.
Hoppas ni är med i alla fall!

Tack för att ni läste!
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!