Ännu en kortis..

Efter att Andreas publicerat en jävligt stark text tidigare idag så bjuder jag på ännu en kortis här då! Texten var nog tänkt att vara lite längre, men det får inte bli för mycket av det goda sa bagaren!

Vi tar väl elefanten i rummet först då. Boston Red Sox åkte fast i ”Applegate” och ska såklart straffas för det. Precis som Andreas skrev och han och jag pratade om, jävla klantarslen! Signstealing överlag är ju en axelryckning, det är inget regelbrott och ska finnas i sporten tycker jag. Red Sox mothugg mot New York Yankees att de kollat på matcher live i sin egen dugout (var det väl?) bör också straffas, men kanske inte lika hårt. Överlag borde kanske MLB se över hur det funkar med elektronik/inte elektronik och hur mycket/lite lagen använder det egentligen..

..men en sak till om signstealing och något jag tänkt på ett tag. Det finns regler i baseboll precis som i alla andra sporter, men i vilken sport finns det lika många ”oskrivna regler” egentligen?! När någon hämnas med att kasta på någon, huruvida man får eller inte får bunta, signstealing, inte fira, när/var/hur man ska springa hit och dit.. Det börjar bli lite för mycket sånt här tycker jag. Oskrivna regler ÄR just oskrivna för att det inte är riktiga regler, så gör inte för stor grej av det för då blir det just som riktiga regler, och DET finns det tillräckligt många redan!

Jag läser och hör samma sak dag ut och dag in, ”ni behöver inte oroa er för Los Angeles Dodgers”. Öh, okej.. Antar att jag sticker ut då, men om jag höll på ett lag som torskat av 14 av de senaste 15 matcherna och 9 i rad så hade jag faktiskt inte varit så jävla bekväm med det måste jag säga.

Arizona Diamondbacks winning streak nådde 13 matcher innan det tog slut i fredags. Med den så är deras wild card-plats i det närmaste klar och de blir inte lätt för det lag som måste åka till Chase Field och möta dem där. Säg också att D-backs vinner den matchen, HUR sugna är egentligen Dodgers på att möta Arizona igen efter att D-backs svept dem tidigare i veckan?

Cleveland FUCKIN Indians! 17 raka, fantastiskt. Det intressanta (som jag konstigt nog varken läst eller hört så mycket om) ÄR att om denna galna streak fortsätter är ju Indians högaktuella att få bästa record i hela AL. Man har nästan räknat med att Houston Astros (som för övrigt förlorat de tre första matcherna i Oakland i helgen) bara SKA vara rankat 1:a inför ALDS, men så kanske det inte blir ändå.

En spännande twist vore ju OM det blir så. Vi säger att Cleveland vinner AL Central och får bästa record i AL. Houston vinner AL West och blir 2:a i AL. Boston vinner AL East och blir 3:a. Då betyder det i så fall att ALDS spelas mellan Cleveland och wild card-vinnaren samt Houston mot Boston. Vilka lag avslutar då Houston och Boston grundserien mot? VARANDRA! Vilka veckor DET kan bli.

Vet inte om det märks men jag ser fram emot schemat för 2018 rätt mycket. Hehe, ryktena om att det skulle ha släppts redan i torsdags stämde uppenbarligen inte. Jag gissar att det dyker upp någon gång mellan tisdag och torsdag. MLB hedrar ”9/11” både idag och i morgon och jag tror inte att de vill stjäla fokus ifrån det. Fans av New York Mets kan dock börja planera för nästa år redan nu!

Tror ni att J.D. Martinez får ett fett kontrakt under offseason? Det tror jag..

Jag skrev vid trading deadline att jag tyckte att Tommy Kahnle var ett fynd för Yankees i Todd Frazier/David Robertson-bytet. Får ge Olof och Niklas från Veckans MLB rätt att han inte levt upp till den sanslösa statistik han hade i Chicago White Sox. ERA har gått upp från 2.5 till 3.15, walks per 9 innings från 1.8 till 3.2 och han har sänkt sin strikeout to walk ratio från 8.57 till 3.43.

Apropå Olof, är det någon som vet om han tvingats flytta hemifrån ännu? #cheerleaders

NL Central är ännu inte avgjort! St. Louis Cardinals har vunnit 8 av de 10 senaste och i helgens serie på Wrigley Field har Milwaukee Brewers vunnit de två första matcherna (15-2 igår!) mot Chicago Cubs.
Det är 20 matcher kvar och det här racet lever i allra högsta grad.

Ett axplock av fina matcher med slutspelsjagande lag nästa vecka svensk tid:
Onsdag: Tampa Bay Rays – New York Yankees kl 19.10 (på Citi Field)
Torsdag: Boston Red Sox – Oakland Athletics kl 19.35
Fredag: Chicago Cubs – St. Louis Cardinals kl 20.20
Lördag: Washington Nationals – Los Angeles Dodgers kl 19.05
Lördag och söndag: New York Yankees – Baltimore Orioles (22.05 resp. 19.05)

Nu räcker det för idag! Nästa söndag? Kanske..

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!