Söndagskortis..

Söndag igen, let’s get to it:

Cleveland Indians winning streak är över men nådde innan dess fantastiska 22 vinster i rad, rekord för American League. Om jag inte minns fel så var Indians starters alltså 19-0 (!) under de här otroliga veckorna. Fan, det händer ju inte.. Eller så gjorde det det, men jag vet i fan om man får uppleva det någonsin igen. Även om streaken tog slut så kör Indians på och går för att bli bästa lag i AL, något jag skrev om redan i förra veckans kortis. Finns ju en hel del spelare man kan nämna i sammanhanget. José Ramirez, Jay Bruce (hyfsat uppköp för honom!) och Fransisco Lindor. Vilken spelare!

En annan streak som tog slut var Los Angeles Dodgers förlustsvit. Herre jösses vad risiga de var där ett tag. Nu verkar de ha kommit igång igen (vunnit 4 raka) och paniken borde vara över. Tror ändå att det här var nyttigt för dem i längden. Kan tänka mig att det var lätt att bli förblindad när det gick så pass bra där ett tag och att de nu kan gå stärkta ur den senaste tidens utveckling, både resultatmässigt och känslan i omklädningsrummet.

AL East är inte på något sätt avgjort. Det är en fortsatt nagelbitare för Boston Red Sox och New York Yankees-fansen! Jag själv är nervös att Boston ska tappa divisionsvinsten vilket, med tanke på hur det sett ut sista månaden, vore ett stort misslyckande. Båda lagen är hyfsat heta (Red Sox 4 raka, Yankees 5 raka) och har en hel del hemmamatcher kvar där de båda spelat bra. Baltimore Orioles har tappat enormt (vad hände med dem egentligen?!) på sistone men har samtidigt spelat bra mot Red Sox hela året och kommande veckas serie måndag-onsdag är nervös för undertecknad ändå. Samtidigt inleder Yankees en fet serie mot Minnesota Twins i morgon! Twins som fortsätter kämpa med bl.a. Los Angeles Angels om den andra wild card-platsen i AL. Racet fortsätter, kul såklart men nervöst..

I grevens tid så verkar också Chicago Cubs ha hittat formen. 7-3 senaste tio och 5 raka vinster gör att de skaffat sig ett litet övertag i NL Central. Milwaukee Brewers är 4 matcher efter med 14 matcher kvar att spela och det är så gott som bara divisionstiteln de kan sikta på om de vill spela slutspel i år då Arizona Diamondbacks och Colorado Rockies ser ut att bli wild card-lagen i NL.

En riktig krydda till kommande offseason verkar ju bli att den japanske pitchern OCH slagmannen Shohei Otani är på väg till MLB. Hur det hela ska gå till verkar lite oklart, därför var det mycket trevligt att höra Niklas och Olof (som inte kommer kuta på våta plankor på ett tag) diskutera honom i senaste avsnittet av ”Veckans MLB”. Visst, det blev inte glasklart (vilka vet egentligen allt om processen?), men jag blev väldigt mycket klokare efter att ha hört deras genomgång i alla fall!

Förutom Otani nämndes även några andra free agents i avsnittet, Jake Arrieta och Yu Darvish t.ex. En som de inte tog upp och som jag tror kommer kunna tjäna rätt stora pengar är Tampa Bay Rays starting pitcher Alex Cobb. Han har varit mycket bra i två starter mot Red Sox senaste veckan och han ser självsäker ut. Visst, han är ingen ”25-30 miljoner per år”-pitcher, men han lär utan tvekan få minst ett kontrakt i 5 år och 75-miljonersklassen. Jag hade inte sagt nej till att ha honom i mitt lag.
Han är dessutom född i Boston, det ni..

Nog för att Rays förlorade fredagens maratonmatch mot Boston till slut, men vilken jävla match Kevin Kiermaier gjorde på flera sätt. Han ”vinner” därmed veckans Stålmannen-utmärkelse

Cody Bellinger fortsätter att leverera en mycket stark rookie-säsong. Med tanke på hans framgångar är ju frågan vad Dodgers kommer att göra med Adrian Gonzalez? ”A-Gon” tjänar över 22 miljoner även nästa säsong.. Hur mycket av den summan måste de ”äta” för att kunna byta bort honom?
Och VILL de göra det eller behålla veteranen som en viktig del i omklädningsrummet? Vi får se..

I tisdags kom det så då äntligen, MLB-schemat för 2018. Vissa kanske hänger upp sig och tycker att det är tråkigt att säsongen inleds på en torsdag, men glöm då inte bort att det faktiskt är skärtorsdagen vilket gör det mycket trevligare. Jag har inte bestämt hundra ännu vad jag kommer göra nästa år, men det lutar i alla fall åt att få se Twins för första gången i slutet på juli!

Inte jättemånga intressanta matcher på bra svensk tid kommande veckan, men lite i alla fall:
ONSDAG: New York Yankees – Minnesota Twins kl. 19.05
LÖRDAG / SÖNDAG: Milwaukee Brewers – Chicago Cubs kl. 19.05 resp. 20.10
LÖRDAG / SÖNDAG: Toronto Blue Jays – New York Yankees kl. 22.07 resp. 19.07
LÖRDAG / SÖNDAG: Cincinatti Reds – Boston Red Sox kl. 22.10 resp. 19.10

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!