Inför 2014 – NL West

Efter att ha gått från öst till väst med American League vänder vi på skeppet och börjar med NL West då Los Angeles Dodgers och Arizona Diamondbacks möts redan om en vecka.

dbacks_logo2

Arizona Diamondbacks

2013: 2:a i divisionen med ett 81-81 record
Nya spelare: Addison Reed (trade), Mark Trumbo (trade), Justin Choate (trade) och Bronson Arroyo (free agent)
Spelarförluster: Matt Davidson (trade), Tyler Skaggs (trade), Adam Eaton (trade), David Holmberg (trade), Heath Bell (trade) och Willie Bloomquist (free agent).

Ett Diamondbacks med ett .500 record är knappast vad varken fans, ledning eller spelare förväntar sig. Man har därför gjort en effektiv satsning under offseason och tradeat till sig ett riktigt power-slagträ i Mark Trumbo och två stabila starting pitchers i den unge Addison Reed och den gamle Bronson Arroyo. Samtidigt har man gjort sig av med dyra kontrakt som till exempel HeathBell. På den negativa sidan så riskerar pitchern Patrick Corbin att behöva göra en Tommy John-surgery. Corbin ska undersökas ytterligare av läkare 17/3. Tillsammans med den unge Paul Goldschmidt som kan vara ligans bästa första basman inom ett par år och Martin Prado utgör man dock en otroligt stark offensiv och en slutspelsplats är mycket möjlig i år.

 

rockies_logo2

Colorado Rockies

2013: 5:a i divisionen med ett 74-88 record
Nya spelare: Justin Morneau (free agent), Boone Logan (FA), LaTroy  Hawkins (FA), Brett Anderson (trade) och Drew Stubbs (trade).
Spelarförluster: Todd Helton (slutat) och Dexter Fowler (trade). 74-88, 64-98 och 73-89.

Inte sedan säsongen 2010 har fansen i ”The Mile High City” fått se laget ha ett winning record och med tanke på vad divisionen utvecklats tilll får nog Rockies fightas om att undvika sistaplatsen tillsammans med San Diego Padres. Trots att många säkert tycker att det är tråkigt att veteranen och Rockies-legendaren Todd Helton nu avslutat sin karriär så har man funnit en intressant ersättare. En producerande och, kanske framförallt, frisk Justin Morneau kan bli en fullträff för laget. Managern Walt Weiss skrev på ett nytt 3-årskontrakt inför säsongen vilket trots förra årets resultat säger attt ledningen är nöjda med honom och förhoppningsvis kan han bygga vidare med det förtroendet i ryggen. Förutom nämnda Morneau har laget gjort en del intressanta signings och trades. Ska bli mycket intressant att se om Drew Stubbs kan bli en energikick. Ett outfield med Carlos Gomez, Stubbs och Michael Cuddyer tillsammans med en skadefri Troy Tulowitski låter som ett offensivt producerande lag. Frågan är om lagets pitching räcker till då man gett Boone Logan ett fett kontrakt, tradeat tillbaka Franklin Morales och även signat LaTroy Hawkins som möjlig closer hoppas man nog på att deras bullpen ska räcka till.

 

dodgers_logo2

Los Angeles Dodgers

2013: 1:a i divisionen med ett 92-70 record, åkte ur NLCS
Nya spelare: Alexander Guerrero (international free agent), Dan Haren (FA), Erisbel Arruebarruena (International FA), Chris Perez (FA) och Paul Maholm (FA)
Spelarförluster: Skip Schumaker (free agent), Ricky Nolasco (FA), Nick Punto (FA) och Michael Young (slutat)

Med nya ägarkonstellationen och ett nytt fett kontrakt med TV-kanalen Sportsnet LA fortsätter Dodgers att göra allt de kan för att få en titel till Los Angeles. Förutom ovan nämnda spelare har man även förlängt kontrakten med J.P. Howell, Bryan Wilson, Sean Uribe och inte minst deras superstjärna Clayton Kershaw. Så vad får ses som en godkänd säsong? Vinna divisionen är ett krav, allt annat för ses som ett smärre fiasko. Managern Don Mattingly (med ett nytt 3-årskontrakt) hoppas nog innerligt att laget får en jämnare säsong än 2013. Det är lätt att glömma att laget hade en mycket tuff vår innan Puig-mania startade och laget bokstavligt talat flög fram med ett sanslöst record för att tillslut vinna divisionen väldigt komfortabelt. Förra året räckte det till NLCS mot St. Louis Cardinals som blev för svåra I år krävs samma prestation, minst, annars blir det nog mycket tuffa frågor att svara på för laget. Inför säsongen diskuterades det uppenbara (lyx)problemet med fyra outfielders och tre platser. Matt Kemp verkar dock inte bli av med sina skadeproblem ännu så Dodgers är nog glada att ingen tradeades iväg. Annars kan man titta på antalet closers, eller i alla fall möjliga kandidater. Att Kenley Jansen är första- och Brian Wilson andravalet får nog ses som självklart men Chris Perez, Brandon League och J.P. Howell, nog finns det bullpen depth i laget utan tvekan. Rivaliteten mot San Francisco Giants har ju funnits där länge men den lite nyare rivaliteten mot Diamondbacks efter bl.a. badfadäsen 2013 gör att det förhoppningsvis kan bli heta och sevärda möten mellan lagen som inleder i Australien nästa helg!

 

padres_logo2

San Diego Padres

2013: 3:a i divisionen (delat med Giants) med ett 76-88 record
Nya spelare: Alex Torres (trade), Jesse Hahn (trade), Seth Smith (trade), Joaquin Benoit (free agent) och Josh Johnson (FA).
Spelarförluster: Logan Forsythe (trade), Luke Gregerson (trade) och Jason Marquis (free agent).

Padres 3:e plats förra året var en mindre skräll. Inte för att man hade någon extremt bra säsong utan snarare för att övriga lag underpresterade. Till 2014 har man dock förstärkt rejält, främst i bullpen, med den stabila RP/SP Alex Torres som jobbar i det tysta med en ERA på 1.71 på knappt 60 IP under sin rookie-säsong, Jesse Hahn som var skadad under hela 2013, stabila relief pitchern Joaquin Benoit och Josh Johnson som visserligen bara vill glömma fjolårssäsongen men som har imponerat tidigare. Betalningen har till stor del varit minor leaguers så det gäller att de presterar som förväntat annars kan det bli jobbigt. I övrigt har man kvar praktiskt taget hela laget som faktiskt var bara var fem matcher ifrån ett tie record förra säsongen. Med dessa nyförvärv är ett tie record helt klart inom räckhåll 2014!

 

giants_logo2

San Francisco Giants

2013: 3:a i divisionen (delat med Padres) med ett 76-88 record
Nya spelare: Michael Morse (free agent) och Tim Hudson (FA).
Spelarförluster: Andres Torres (free agent) och Barry Zito (FA).

Med tre titlar på två år missade man slutspel förra året med bred marginal, trots det har man haft en väldigt låg omsättning av spelare under offseason. Förvånansvärt? Ja. Dumt? Nej. Man har ett bra lag och flera unga spelare som bara kommer bli bättre. Förklaringen till att man missade slutspel 2013 var skador och underprestationer. Man har förstärkt sin pitching med Tim Hudson och sin batting med Michael Morse som kan slå både homeruns och har ett bra average. Samtidigt så ska man komma ihåg att den sistnämnde kommer från en svag säsong med Seattle Mariners och frågan är om han kommer tillbaka från det? I övrig har man ett väldigt samspelt lag, något som förhoppningsvis kommer märkas defensivt och man har en bra chans att studsa tillbaka från förra årets misslyckande.

Delarna om Rockies och Dodgers är skrivna av vår nya skribent som är tänkt att introduceras under nästa vecka!

Foto: ”Not That Bob James”

Övriga delar: AL East, AL Central, AL West, NL East, NL Central, NL West.
Nyfiken på vad vi skrev om NL West inför 2013? Klicka här!

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!