Inför 2014 – AL Central

Andra delen av årets införrapport vilket innebär att Opening Day bara är fyra veckor bort. Den här veckan är det AL Central som står på tur!

Chicago White Sox

2013: 5:e plats i divisionen med ett 63-99 record.
Nya spelare: Matt Davidson (trade), Adam Eaton (trade), Scott Downs (free agent), Ronald Belisiaro (FA), Mitchell Boggs (FA) och José Abreu (Kuba).
Spelarförluster: Addison Reed (trade), Hector Santiago (trade), Gavin Floyd (free agent) och Dylan Axelrod (FA).

Chicago White Sox 2013 var ett platt fall. Visserligen var det nog nästan de mest inbitna White Sox-fansen som trodde på slutspel men att endast hade nykomlingen i American League, Houston Astros bakom sig var en stor besvikelse. Man har – mot vad många trott – inte kört någon total nybyggnad av laget utan man har kvar den offensiva stommen med Alejandro DeAsaAdam Dunn och Paul Konerko. Skillnaden mot förra säsongen är att man förstärkt med spelare som José Abreu, allt för att inte den enastående Chris Sale ska ha monopol på stjärnstatusen i södra Chicago. Det blir inget slutspel 2014 heller, men man har bra chans att hålla åtminstone ett lag bakom sig och med lite flyt flera.

Cleveland Indians

2013: 2:a plats i divisionen med ett 92-70 record, åkte ur ALWC
Nya spelare: Josh Outman (trade), David Murphy (free agent) och John Axford (FA).
Spelarförluster: Drew Stubbs (trade), Kelly Shoppach (free agent), Jason Kubel (FA), Ubaldo Jimenez (FA), Chris Perez (FA), Matt Albers (FA), Joe Smith (FA) och Scott Kazmir (FA).

Efter en godkänd säsong tog man i september på sig ”the rally cap” och med en avslutning på tio raka segrar spurtade sig fram till en slutspelsplats endast en vinst bakom Detroit Tigers, mycket tack vare managern Terry Francona. Väl där tog det visserligen stopp direkt mot Tampa Bay Rays i Wild Card-matchen. Poängen är att man visade att man definitivt kan vara med och slåss i toppen av American League. Under offseason har man tappat flera viktiga spelare i jakten på slutspel 2014 men har å andra sidan kommit undan många dyra kontrakt, något som kommer löna sig i längden. Jag tror vi kommer få se mer aktivitet från Indians sida senare under året och mycket tyder på att man kan ta på sig ”rally cap” och avancera i tabellen under andra halvan av 2014 också.

Detroit Tigers

2013: 1:a plats i divisionen med ett 93-69 record, åkte ur ALCS
Nya spelare: Steve Lombardrozzi (trade), Ian Krol (trade), Robbie Ray (trade), Ian Kinsler (trade), Rajal Davis (free agent), Joe Nathan (FA) och Joba Chamberlain.
Spelarförluster Doug Fister (trade), Prince Fielder (trade), Brayan Pena (free agent), Jhonny Peralta (FA), Omar Infante (FA), Joaquin Benoit (FA) och José Veras (FA).

Detroit Tigers var det lag som drog igång offseason 2013/14 med den stora Fielder-Kinsler-traden, en trade som inte är alls dum för Tigers. Man förstärker sin defensiv genom att kunna sätta Miguel Cabrera på 1B och placerar Ian Kinsler på 2B. Dessutom har man flera spelare som kan slå bakom Cabrera i lineupen. Med andra signingar som Steve Lombardrozzi och Joe Nathan visar man tydligt att man inte nöjer sig med förra årets placering.

Kansas City Royals

2013: 3:e plats i divisionen med ett 86-76 record.
Nya spelare: Danny Valencia (trade), Norichika Aoki (trade), Omar Infante (free agent) och Jason Vargas (FA).
Spelarförluster: David Lough (trade), Will Smith (trade), George Kottaras (trade) och Ervin Santana (free agent).

Kansas City Royals var en av 2013 års få skrällar. Man började med att vara vassa under spring training och vann Grapefruit League. Kritiker hävdade å sin sida att spring training-tabellen inte säger någonting (vilket jag inte håller med om) och var väldigt tveksamma till Royals. Royals vägrade lyssna på dem och var länge med och utmanade både Tigers och Indians. Man verkar köra på samma taktik i år samtidigt som man sakta men säkert försöker gå framåt genom att fylla de hål man har med bl.a. Omar Infante.

Minnesota Twins

2013: 4:e plats i divisionen med ett 66-96 record.
Nya spelare: Sean Gilmartin (trade), Kurt Suzuki (free agent), Ricky Nolasco (FA) och Phil Huges (FA).
Spelarförluster: Ryan Doumit (trade).

Minnesota Twins aktivitet under offseason har varit låg men effektiv. Ett par kraftiga signings är det som har hänt samtidigt som man hoppas att flera spelare ska sluta underprestera/ta ett par kliv framåt, däribland Joe Mauer. Det finns knappt några Twins-fans som tror på slutspel 2014 men man försöker bygga långsiktigt och ta några små steg i taget för att komma dit.

Övriga delar: AL East, AL Central, AL West, NL East, NL Central, NL West.
Nyfiken på vad vi skrev om AL Central inför 2013? Klicka här!

Notera att endast ett urval av nya spelare/spelarförluster nämns.
Foto: Brian Renken

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!