IDAG..

..börjar basebollen.
Go crazy folks, go crazy!

Jag hörde Niklas Hellerstedts briljanta inledning på senaste avsnittet av Veckans MLB (lyssna här) och fick fan rysningar:

”I år är det den tredje april.
I år börjar Major League Baseball på söndag.
Om två dagar börjar Major League Baseball”

Så jävla starkt. När jag hörde det var jag på väg till jobbet och det pirrade liksom till i kroppen.

Den här krönikan vet jag inte om den blir som mina andra.
Det här är mera en smått euforisk glädjeyttring från en 33-årig pojke som upplever julafton i april.
Den 3:e april.
Idag!
För IDAG börjar basebollen!
Pirates-Cardinals klockan sju.
Fransisco Liriano mot Adam Wainwright.
Ett riktigt fett divisionsmöte i premiären på bra svensk tid.
Gudars vad jag längtar (och väntar!).

Idag..

..är det bara ett drygt dygn till Boston Red Sox säsong inleds. Klockan 22 borta mot Cleveland (ett svinkallt ska tilläggas!) är ingen drömtid för mig, hade hoppats på typ 19-20 men jag lär kolla en del i alla fall. I våra tips har jag tippat Boston tvåa i AL East bakom Toronto Blue Jays. Det känns dock som att det kan bli ännu ett stökigt år. Det är mycket som måste klicka för att de ens ska nå upp till en möjlig andra- och wild card-plats. Pitchingen MÅSTE fungera och den har inte direkt varit superlovande hittills. Man kan diskutera till döddagar hur pass viktig spring training är, speciellt det faktum att om en sämre/tveksam spelare presterar dåligt har han ”en dålig spring training” medans en bra spelare levererar samma resultat heter det ”det gör inget, det är bara spring training”.
Eh, jaha?!

Jag tror att David Price kommer vara kanon och det ace som gör laget stabilare. Men resten av lagets starting rotation? Well, Clay Buchholz har ju tydligen kört lite mera benträning så höftjäveln lär väl gå sönder i juli? Jo jag vet, jag är säkert cynisk men varenda jävla år kommer man till en punkt som Rödstrumpa när man utbrister:
”Here we go with the fuckin Buchholz är sönder på något jävla sätt igen!”.

Med enorm jinx-varning så tror jag lite på Joe Kelly. Har hållit fast och försvarat honom ett bra tag och är glad att han är kvar. Eduardo Rodriguez kan bli bra i många år framöver men måste prestera jämnare och komma tillbaka från sin skada så vi får se när det gäller honom. Rick Porcello känns som en ständig coin flip och han kommer säkert ha en ERA på dryga 4-4.50 och man får väl nästan vara glad om 20-miljonerspitchern (herregud!) kanske kan få ihop 10 vinster.

Idag..

..är det även bara ett dygn kvar tills David Ortiz sista säsong inleds. Det känns smått surrealistiskt. Han har ju ALLTID funnits där. Hur det kommer kännas nästa säsong vill jag inte ens tänka på.
Min största skräck vad gäller honom inför säsongen?
Att han ska vara skadad i augusti när jag och Andreas är där.
Vilket antiklimax det vore.
Jag ser redan framför mig hur jag kommer reagera när jag fått se honom på Fenway Park sista gången..

Produktionsmässigt tror jag dock att han kommer prestera igen.
Väl optimistiskt kanske att förvänta sig 30/100 (HR/RBI) igen men.. Ja..
25/85 då kanske?

Red Sox manager John Farrell har berättat att Travis Shaw ska inleda som lagets startande 3B och Pablo Sandoval är därmed en bänkspelare. Avhandlade ju mina tankar om Pablo i min förra text så tänker inte fördjupa mig i det igen, mer än att jag tycker det är starkt att ”bästa spelaren får lira” trots ca. 17 miljoner dollars skillnad i lön.
Sen om det är rätt beslut eller inte det återstår att se.

I morgon inleds en ny säsong för Boston Red Sox. Mitt lag.
Jag må vara realistisk, försiktig, cynisk och allt vad det heter, men vid den här tiden varje år är jag alltid LITE hoppfull.
Så LETS GO RED SOX! Beat Cleveland, go go go!

Idag kan ni göra detta tills matcherna börjar:

Läsa våra Inför-rapporter:
AL East / Central / West
NL East / Central / West

Läsa våra tips om hur divisionerna slutar här.
Tycker ni att vi tippar dåligt? Var med i våran tävling här så kan ni vinna en tröja!

Läsa Niklas (@myslas) gästkrönika om sabermetrics här.

Lyssna på Veckans MLB-podden här.

Men framför allt:

Idag..

..kan vi se på matcher från Major League Baseball igen.
162 grundseriematcher och slutspel.
När säsongen är slut tror jag att San Fransisco Giants vunnit World Series.

Idag börjar basebollen!
IDAG BÖRJAR BASEBOLLEN!!!!

/Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!