Vi tippar MLB-säsongen 2019

Här kommer våra tips inför årets säsong.

AL East

Andreas Johan
1 yankees_logo2 yankees_logo2
2 redsox_text redsox_text
3 rays_logo2 rays_logo2
4 bluejays_logo2 bluejays_logo2
5 orioles_logo2 orioles_logo2

 

Andreas: Jag var riktigt säker, faktiskt helt övertygad, att Yankees skulle ta Red Sox i ALDS förra året. Det gick som sagt helt annorlunda, Red Sox vann tämligen enkelt. Så det är med en viss oro jag känner samma känsla i år. Red Sox har en bättre rotation, ett problem Yankees har adresserat med bland annat Paxton. Yankees har på pappret en klart bättre bullpen. I övrigt två jämnbördiga lag, som laddat för en batalj. Därutöver lurade Rays i vassen i fjol, och har till och med blivit bättre i år. Definitivt ett hot om förstaplatsen. Blue Jays är ok, kan hamna på .500. Orioles är ett skämt.

Johan: Text från införrapport: Det tar givetvis emot men det är dags för en framgång för Yankees nu. Ja ja jag vet, nu kommer ni tänka att ”det säger du bara för att du vill att Boston ska vara någon slags underdog” och det kan mycket väl ligga något i det. Men det handlar mest om det jag redan skrivit, Bostons brist på nytt blod samt en bullpen som jag inte vet vad jag ska tro om samt att jag tror att Yankees kommer bli bättre och jämnare i år. Förutom den skillnaden lär tabellen sluta som förra året!

 

AL Central

Andreas Johan
1 indians_logo2 twins_logo2
2 twins_logo2 indians_logo2
3 whitesox_logo2 whitesox_logo2
4 royals_logo2 tigers_logo2
5 tigers_logo2 royals_logo2

Obs! Vi vet att Chief Wahoo är pensionerad som logo för Indians, vi har bara inte lyckats byta ut den ännu på siten.

Andreas: Text från införrapport: Jag skrev faktiskt om lagen i omvänd ordning. Jag är övertygad att Indians tar divisionen och Twins utmanar om andraplatsen, följt av White Sox. Tigers känns tråkiga och passeras av Royals.

Johan: Ja det är helt vansinnigt och säkert fel men GO Twins Go typ. Varför inte ändå, någon gång faller ju ett lag som Indians igenom och Twins kan fortfarande ta in en starter typ Dallas keuchel och förstärka i sommar. Chanstips men men, jag gissar på det ändå. White Sox kommer vinna fler matcher än 2018 och vara med och nosa, de måste komma igång någon gång. Tigers och Royals slåss om att slippa sistaplatsen.

 

AL West

Andreas Johan
1 astros_logo2 astros_logo2
2 mariners_logo2 angels_logo2
3 as_logo2 mariners_logo2
4 angels_logo2 as_logo2
5 rangers_logo2 rangers_logo2

Andreas: Text från införrapport: Astros solklar etta. Mariners knycker andraplatsen före Athletics – som har för dåliga pitchers – men det räcker fortfarande inte till slutspel. Angels utan anmärkningsvärda nyförvärv slutar fyra och Rangers toksist. Astros är en mycket, mycket stark kandidat för ett nytt World Series.

Johan: Att tippa Astros är ju lika spännande som snöslask men de borde vinna igen. Sen tror jag att det är dags för Angels att få ihop det, kanske kan nya managern brad Ausmus sätta lite fart på dem. Varför inte egentligen? Dessutom, Mariners i rebuild, hmm ja, men de kan nog vara med ändå. Med Oakland svingar jag friskt, jag vet att de vann 97 matcher och kanske kan återupprepa det men nja, likt Cleveland kanske de faller ihop lite. Texas sist i fortsatt rebuild och satsar på nya arenan till 2020?

 

NL East

Andreas Johan
1 nationals_logo2 nationals_logo2
2 mets_logo2 phillies_logo2
3 braves_logo2 mets_logo2
4 phillies_logo2 braves_logo2
5 marlins_logo2 marlins_logo2

Andreas: Nationals ser mest kompletta ut. Mets har ett fönster på något år nu med alla nyförvärv att kunna hitta på något. Braves känns lite hetare än Phillies som jag verkligen undrar får ordning på grejerna redan till den här säsongen. Marlins, känns mer som M-AAA-rlins.

Johan: Text från införrapport: Det blir tight, minst sagt. Tekniskt sett kan ju fyra lag vinna divisionen men i min värld finns det ändå ett lag som ser lite bättre och jämnare ut än de andra och det är Washington Nationals. Att Harper lämnar kan ge energi till övriga spelare och jag tror att de kommer vinna divisionen. Braves var riktigt kul att titta på förra året och kommer säkert vara med däruppe igen tillsammans med Mets satsning och Phillies som nog blir de flestas ”trendy pick” men så lätt är det ju inte. En sak är i alla fall säker, Marlins kommer sist!

 

NL Central

Andreas Johan
1 cubs_logo2 cardinals_logo2
2 cardinals_logo2 brewers_logo2
3 brewers_logo2 cubs_logo2
4 reds_logo2 reds_logo2
5 pirates_logo2 pirates_logo2

Andreas: Divisionen flyger lite under radarn, men den ser på förhand ut att bli riktigt kul. Cardinals kraftsamlar, Reds av alla lag har bytt till sig lite veteraner och Brewers är uppstudsiga. Jag känner att Cubs är bättre än vad folk tror och är bäst i divisionen. Kan vara de till lags att inte ha samma favorittryck längre. Cardinals hoppas jag på, de ser riktigt spännande ut. Brewers snäppet hetare än Reds, som gör en klassisk ”vi värvar några kända namn så går det säkert bra”, vilket det gör ibland – och ibland inte. Jag tror inte att det håller.

Johan: Text från införrapport: Det må vara helgalet men något säger mig att Cardinals typ ”måste” vinna, eller i alla fall hitta tillbaka till vad de varit. Missat slutspel igen 2018 och det håller inte i längden. De passionerade och hängivna supportrarna förtjänar bättre. Cubs kommer troligen ta ett steg tillbaka så Cardinals och Brewers gör upp om det. Cincys satsning är spännande men, nja och Pittsburgh känns lite som en axelryckning faktiskt. En sista fråga jag ställer mig är hur många lag som kommer spela 162 omgångar i år? Notera att endast två av fem lag gjorde det förra året, det är minst sagt udda!

 

NL West

Andreas Johan
1 dodgers_logo2 rockies_logo
2 rockies_logo dodgers_logo2
3 padres_logo2 padres_logo2
4 dbacks_logo2 giants_logo2
5 giants_logo2 dbacks_logo2

Andreas: Text från införrapport: Trots skadeproblemen med Kershaw så är Dodgers bäst i divisionen och borde ta hem den. Rockies är den enda riktiga utmanaren i mina ögon och det borde räcka till ett wild card. Därefter är det tre lag som är lite svåra att placera, men om de nödvändigtvis ska placeras i en ordning så säger jag Padres, Diamondbacks och Giants.

Johan: Dodgers vinner säkert men det är så tråkigt så jag tippar Rockies, det får gärna bli ett lika tight race som förra säsongen. D-backs kör rebuild, Giants är gamla, Padres får ett uppsving med Manny Machado. Ju mer jag tittar på min tabell och tänker på det tror jag absolut att det kan gå!

 

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!