OPENING DAY-tankar

Happy Opening Day allihopa!
Dagen är äntligen här och nu ”börjar” väl 2017 på riktigt, eller hur?
Det här blir förmodligen inte jättelångt utan bara lite funderingar om den här årliga fina dagen:

Som ni kan se i våra tips så har jag satt Washington Nationals som World Series-vinnare. Det kan bli helrätt, men samtidigt helt vansinnigt. Vem bryr sig egentligen, jag var sämst av ALLA i vår tipstävling på sidan förra året så varför inte ”fortsätta” den trenden?

Nä men, får de ihop det ser ju laget överlag rätt spännande ut tycker jag. Closer-rollen är ett frågetecken på förhand men fixar de det så varför inte? Ärligt talat, säg ett lag som inte går in i säsongen med frågetecken på något sätt? Det finns ju inte..

”Men Boston då Macke??!”
Ja, jag har satt mina rödstrumpor som divisionssegrare. De SKA vinna den, men det känns ändå lite ”läskigt”. Ortiz borta, tveksamheter för David Price och Hanley Ramirez. Är inte jättenöjd med att de likt Carson Smiths skada tidigt förra året kan få uppleva något liknande med nya relievern Tyler Thornburg i år, även om det inte är säkert att det ens är i närheten av att vara lika allvarligt .

Positivt då? Har inte sett jättemycket spring training-matcher men läst en del och Pablo Sandoval ser väldigt spännande ut. Tänk om han t.o.m. kan bli comeback player of they year? Det vore ju minst sagt upplyftande. Förutom det är det såklart kittlande att få se Chris Sale i sitt eget lag, men mest ser jag fram emot att få se Andrew Benintendi en hel säsong. Jag hoppas att ”Benni” kan blomma ut ordentligt i år. Har ni inget för er så spana in den grabbens sving, den är ljuvlig!

Annars då? KAN Cardinals hänga med Cubs? Jag vill ju det, jag hoppas det.. Cubs kommer såklart vara kanon i år igen och ingen kommer på förhand säga att de är mätta på framgång, men bristen på nytt blod är jag som ni kanske vet alltid lite rädd för. Kom igen nu St. Louis, steppa upp och bjud på det divisionsrace som de flesta av oss vill ha.

Att tippa Toronto sist och Yankees tvåa i AL East är väl det som säkert får många att höja på ögonbrynen och även där kan det ju bli total flopp för mig, det är jag medveten om.. Men Yankees krigade sig över .500 förra säsongen igen och om ungtupparna kan hålla en jämn nivå och framför allt om den jävla Gary Sanchez fortsätter slå homeruns i parti och minut samtidigt som han kastar ut basestealers en efter en så kan de bli en överraskning för många. Starting pitchingen dock, jag vet, men jag håller fast vid mitt återkommande mantra: ”Man underskattar INTE New York Yankees”.

Trea Turner i Nationals, en av årets spelare?

Kontraktsförlängningen jag snackat om för Yadier Molina i Cardinals är nu klar. Förlängningen ska enligt uppgift innebära att ”Yadi” blir St. Louis trogen i ytterligare tre säsonger. En presskonferens kommer hållas ikväll kl. 20.00 svensk tid.

Tror igen på Seattle i AL West i år, men då MÅSTE ”King” Felix Hernandez hitta formen igen. Blir ju inte jätteförvånad om jag får se en supermotiverad Felix komma tillbaka med besked och t.o.m. vara med i kampen om att vinna CY Young-titeln i år.

Som vanligt inleds säsongen med en hel del dagmatcher som vi alla gillar.
Gick igenom schemat lite nyss och jag kan meddela att i 15 av de 16 (samt 16 av 18) första dagarna finns det tidiga matcher för oss svenskar att titta på om vi vill.

Här kan ni läsa våra ”Inför”-rapporter om ni missat någon:
AL East / Central / West
NL East / Central / West

Har ni inte fått nog av alla våra texter så lyssna på ”Opening Day”-avsnittet från Veckans MLB-podden!

Hoppas alla läsare får en ypperlig Opening Day och att vi får en fin säsong.
BASEBALL IS BACK, go crazy folks, GO CRAZY!

Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!